Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Unikátní filmově recyklační projekt spojuje tradici brakové kinematografie se současným trendem fanouškovského přetváření filmů. V 60. letech vznikl v produkci Rogera Cormana titul VOYAGE TO THE PLANET OF PREHISTORIC WOMEN, který sestává ze záběrů převzatých ze sovětské sci-fi PLANETA BOUŘÍ a scén natočených se sexbombou Mamie Van Doren. O čtyřicet let později debutant Mike Davis přestříhal Cormanův film, doplnil ho o materiál z dalších „public domain“ snímků (naučné filmy, kreslené grotesky, reklamy) s daty výroby v rozmezí 1926-1979 a vše předaboval. Tak vznikla obscénní karikatura i pocta béčkovým sci-fi z 50. let, kde neohrožení kosmonauti létali do vzdálených galaxií rozsévat nejen demokracii. (JFL)

(více)

Recenze (3)

JFL 

všechny recenze uživatele

Celovečerní film, který vznikl sestřihem několika desítek public domain materiálů – především starých brakových sci-fi z 50. let, vzdělávacích filmů, reklam a starých jednocívkových eroťáků (nicméně navzdory prohlášení tvůrců o 100% recyklovaném filmu obsahuje také asi čtyři dodatečně natočené záběry, v nichž účinkují vnady pornoherečky Puma Swede) - a nového dabingu, překvapivě není jen necelých 80 minut sprosťáren. Své vzory (béčkové sci-fi a sexploitation) neparoduje, nýbrž intenzifikuje a předkládá tak zbytnělou variaci na typické příběhy o utužování zastaralých genderových stereotypů, oslavování buranského sexismu a utužování absurdní ideologie 50. let. Příběh o výpravě nadržených mužů na planetu sexu pak odhaluje podstatu starých sci-fi coby vytváření snu o rozsévání semene bílého muže v hroutícím se koloniálním světě. Namísto parodie tedy film přichází s karikaturou (výsledek silně připomíná erotickou variaci na „Republican Space Rangers“ z GTA4). [Fresh Film Fest 2009 - "Sex Galaxy"] ()

shabazza 

všechny recenze uživatele

OMG co je vtipného na sestříhání bambilionu scén z několika béčkových scifáren a předabování textu ve stylu Pána rohlíků? A nehledejte v tom žádný hlubší podtext jako JFL, který se zjevně inspiroval epizodou South Parku "The Tale of Scrotie McBoogerballs" :-D ()

Reklama

Reklama