Reklama

Reklama

Hledá se Eric

  • Velká Británie Looking for Eric (více)
Trailer

Obsahy(1)

Eric Bishop je pošťák a velký fotbalový fanoušek, jehož život se dostává do krize. Starosti mu způsobují dva nevlastní synové i dcera. Eric dokonce uvažuje o sebevraždě. V tom ho ale přijde v halucinacích navštívit fotbalová legenda a bývalý hráč Manchesteru United Eric Cantona, který mu má v životních problémech poradit. Podaří se mu to? (Ruud36)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (58)

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Sociální drama mixnuté s gangsterkou a love story spolu sice zvláštně, ale přesto ladí. Herci jsou vybraní tak, aby přesně odpovídali typům spíš z okraje společnosti a jejich výkony jsou surové a věrohodné. Eric Cantona jako strážný anděl, který vytáhne z totálních exkrementů chlapíka, co už úplně všechno vzdal. Pár jednoduchých rad, které mohl dostat od kámoše v hospodě, změní rázem zoufalému looserovi život – je ale také třeba říct, že hlavně proto, že konečně začne něco dělat. (Cantonovi tahle role musela pořádně zdvihnout ego). Jenom jakože vrcholná scéna, kdy jdou pošťáci dát na frak místnímu mafiánovi, byla až příliš z říše pohádek. /5. 6. 15./ ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Podle názvu jsem si myslel, že ve filmu se vše bude točit kolem fandovství a fotbalu, jenže scénář je používá jen jako motiv vyprávění a staví na starém dobrém sociálním dramatu. Erik by mohl dostat jiného mentora a na vyznění by to nezměnilo vůbec nic. Ale dost možná by se režisérovi ten jeho nesourodý mix několika žánrů rozpadl pod rukama, protože vždycky když hrozilo že se vyprávění nenávratně rozklíží, přišel Cantona, prohodil pár frází a jelo se dál. Dlužno dodat, že Steve Evets většinu filmu utáhl v pohodě sám svým charisma a civilním herectvím a to mu scénář dvakrát nepomohl. Looking for Eric je povinnost pro fanoušky Manchesteru United, ale mohou ho sledovat i lidé, kterým kopaná neříká vůbec nic - a to o sobě moc fotbalových filmů tvrdit nemůže. ()

Reklama

MI-380 

všechny recenze uživatele

Ostrý a zábavný pohled na současné obyčejné Angličany: jsou většinou pěkně vypasení, mají v sobě ale ještě pořád dostatek statečnosti a vynalézavosti předků, kteří kdysi dobyli celý svět. Musí jim ale trochu napovídat bývalý francouzský fotbalový rebel. A Erik a jeho bývalá žena? Takhle nějak si představuji detektiva Landsmana a jeho Binu z Židovského policejního klubu Michaela Chabona. On pořádně omlácený životem, ona asi také, ale není to na ní zdaleka tak vidět. Coenové budou mít co dělat, aby to zvládli alespoň tak jako Loach. 85%. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Filmy Kena Loache jsou pro mě vždycky hrozně těžká písemka. Témata, která jsou mi hodně blízká, ale s postavami, kterým vůbec nerozumím. V případě tohoto filmu mě opět naprosto absolutně nalákal Eric Cantona, jenže když se na scéně objevil sociální případ Eric, kterého žije totálně civilní Steve Evets, nestíhal jsem kroutit hlavou. Žánr sociální drama je tu zvládnuto možná na jedničku, ale kdyby nebylo závěrečné lehce neuvěřitelné scény, která je jak z jiného filmu, asi bych to ustálil na tradiční režisérovo tříhvězdičkové ocenění. Nejlepší scény filmu jdou nicméně do té místní nálevny a za fanoušky dvou různých Manchesterů. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý strieda dve polohy, jednu vážnu a jednu odľahčenejšiu a je iba majstrovstvom Lavertyho a Loacha, že nevznikol nesúrodý guláš, ale fungujúci celok. Eric Bishop je atypický hrdina, ku ktorému si možno budete hľadať dlhšie cestu, ale prítomnosť druhého Erica ako mentora tomu výrazne napomôže. No a nečakané a vtipné akčné finále je asi tým najlepším záverečným aktom, aký kedy Loach nakrútil. I keď pochopím, že napríklad zatknutie v dome môže byť pre mnohých vzhľadom na nie až tak vážny tón filmu až príliš silné kafe. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (1)

  • Ve filmu je možné zahlédnout bývalého českého fotbalistu Karla Poborského v dresu Manchesteru United, a to jako hráče, který gratuluje spoluhráči Eriku Cantonovi ke gólu proti Sunderlandu. (skudiblik)

Reklama

Reklama