Reklama

Reklama

Tajemný původ člověka

(TV film)
  • USA Mysterious Origins of Man
všechny plakáty

Recenze (12)

Karlos80 

všechny recenze uživatele

NBC prezentace z devadesátých let. Dokument se zaobírá velmi zajímavými tématy jakými jsou např. vývoj a stáří člověka, zpochybňuje a vyvrací dnes už zažitou Darwinovu evoluční teorii o vývoji druhu, podle různých indicií, jakými jsou např. vskutku ojedinělé a záhadné artefakty, které nikterak nezapadají do dnešního schématu, dinosauří stopy společně s těmi lidskými, na chlup přesné staré mapy Antarktidy a Gronska, ještě před jejím objevením, kdy jejich stáří může být až 11 tisíc let, a které ve své době vzbudili senzaci, megalitické stavby, ale také třeba odvážná myšlenka vyspělé inteligentní civilizaci která tu mohla existovat už před 12-14 tisíci lety! Viz Tiahuanaco, Atlantis apod. Napovídají tomu jednotlivé kultury, které se od sebe navzájem jen nepatrně liší a které patrně vyšli z jednoho zdroje, další záhadou je to že jednotlivé národy pravděpodobně navštěvovali napříč atlantikem už v dobách hlubokého starověku a čerpali a podělovali se navzájem o nové poznatky! Nasvědčují tomu opět již výše zmíněné artefakty, které se nacházejí tam kde by neměli a nebo navzájem od sebe jen nepatrně lišící. Různá zajímavá témata jsou probírána zcela vážné v diskuzi na toto téma. Průvodcem je skvělý Charlton Heston (na kterém bylo vidět, že se o danou problematiku možná i zajímal), uvidíme a uslyšíme tu i mnoho významných, vědců (jednu vědkyni, kterou v tomto dokumentu uvidíme, to dokonce stálo místo na universitě, když prezentovala zcela jasně své neobvyklé názory), badatelů, archeologu, antropologu a jiných kapacit, včetně spisovatelů Crema nebo Habecka..ps: Z minulostí na 100% není něco v pořádku, zřejmě byla daleko fantastičtější než se dočítáme v učebnicích, proto by se jí měla moderní věda trochu víc zaobírat, a případně alespoň poupravit naše dosavadní dějepisné nauky.! Dokument s velký otazníkem? Už jen název tohoto dokumentu naznačuje vše ale i tak to je stále jen malý zlomek ze dvou skvělých knih "Skrytá historie lidstva" (Cremo) a "Zakázaná archeologie" (Dona+Habeck). Názor si musí udělat každý sám, mě osobně tento mimořádný dokument pootevřel do té doby trochu zavřené oči, něco na tom všem podle mě bude..Stopy a jednotlivé důkazy jsou jasné jen moderní věda jako obvykle mlčí a nebo se snaží vše jako obvykle popřít. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

velmi zajimavý dokument řešící pravost a důvěryhodnost současného datování a částečně potvrzující, že je to jenom teorie. Zaujali hlavně dinosauři ve spojení s lidmi, což sedí do noty kreaconistům.. Hestona to k tomu očividně baví a zajímá se o to, podává to velmi pěknou formou ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Klasický pytel zakázané archeologie, ze kterého je těžké vylovit nějaká fakta, protože jsou míchána s přesvědčeným kreacionismem a teoriemi, které byly evidentně zpochybněny, vyvráceny a mnohdy i samotnými aktéry korigovány. Věřit něčemu takovému může jen otrlý Dänikenův fanda a ten, komu stačí, že dokument přesvědčivě uvádí Charlton Heston. Na druhou stranu má dokument naprostou pravdu v přehlížení čehokoliv, co nezapadá do historického paradigmatu současné vědy. Od jeho vydání se objevily nové fenomény (mj. Göbekli Tepe, bosenské pyramidy či Gunung Padang), které jednoduše nelze ignorovat, a se kterými si současná historie neví rady. Mají-li ale alternativní teorie mít šanci na úspěch, musí se jim dostat zastání nejen od archeologických New Age nadšenců, ale i vědecké obce, což je ovšem ve většině případů začarovaný kruh. Brát podobný dokument se zvědavostí ale zároveň rezervou, pokládat si i jednoduché otázky, které se ihned nabízejí a nepřijímat každou odpověď, kterou nám někdo jako na podnose naservíruje, je asi nejrozumnější přístup. Člověk totiž věří především tomu, čemu věřit chce. ()

Freemind odpad!

všechny recenze uživatele

Jasně, UFO-TV je seriózní a důvěryhodný zdroj argumentů pro diskusi o evoluci. A Charlton Heston - ultrakonzervativní křesťan a horlivý zastánce kreacionismu - je výborný jako vyvážený, nezaujatý komentátor. Do koše. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

tento dokument Vám ukáže ty kontroverzní objevy, na které dnešní věda nemá zatím vysvětlení. Kromě špatnému zpracování - na jaké jsem zvyklý u amerických dokumentů - mi vadila u něj i jednostrannost a snaha za každou cenu šokovat, i když přesvědčivost není mnohdy velká. S podobnými dokumenty mám problém, ale jako doplněk pro zvědavce není špatný. Slabší 3hvězdičky a úplně nezavrhuju, i když se úplně vážně asi brát nedá. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Další z dokumentů, které dokládají, že ve školách se dozvídáme z jisté části bludy...čemu věřit a čemu, ne..toť otázka. ()

sarfian 

všechny recenze uživatele

Kedy sa vlastne človek dozvie pravdu o jeho pôvode a vôbec o všetkom, čo sa stalo na našej planéte? Odpoveď je, že nikdy. Pretože je svet plný ludí, ktorí všetko utajujú. Ja si myslím, že určite všetko niekto vie, ale utajuje sa to. Prečo, to neviem len dúfam že pre neše dobro. Ale aj tak by som rád už konečne dostal odpovede na svoje otázky. VIDENÉ 1x ()

honzic 

všechny recenze uživatele

Kvalitní dokument podložený zajímavými názory a důkazy, který není na první pohled nijak zjevně manipulován, i když skrytě být může. Hodnocení: 75 % ()

camomilla 

všechny recenze uživatele

Velmi zajimavy dokument, ktery pohlizi na historii jinak, Plny novych otazek i odpovedi. Presto, ze je z roku 1996, jakoby vubec nezestarl. ()

Lukoh 

všechny recenze uživatele

Stopy ľudí (obrov) a vedľa stopy dinosaurov, obrovské precízne stavby v Teotihuacane, Reisove mapy či konštalácie pyramíd. Je to všetko náhoda, alebo sa za tým skrýva nami doposiaľ nezistená civilizácia, ktorá tu žila státisíce, možno milióny rokov dozadu? Tento dokument vám túto otázku s istotou nezodpovie, no podá vám riadne zaevidované artefakty, ktoré sú ale odsúvané na vedľajšiu koľaj, pretože sa nehodia do nami zaužívanej histórie. Odporúčam tento dokument najmä ľuďom, ktorí majú radi nevyriešené záhady našej minulosti! ()

Reklama

Reklama