Reklama

Reklama

Tajemství polévky rámen

  • USA The Ramen Girl (více)
Trailer

Obsahy(1)

Když Abby přijede do Tokia za svým přítelem, nečeká ji společný život, na nějž se těší, ale rozchod. Zůstává sama uprostřed města, kterému nerozumí, a rozhodne se, že pronikne do tajů japonské kuchyně.  Abby, hrdinka americko-japonské komedie, kterou režíroval Robert Allan Ackerman, přijíždí za svým přítelem do Tokia, aby tu společně začali nový život. Jenže když ji přítel nečekaně opustí, ocitne se sama uprostřed neznámého města, jemuž nerozumí. Ve snaze najít alespoň trochu útěchy přijme místo v místím specializovaném obchodě a posléze přesvědčí tyranského šéfa restaurace, aby ji zasvětil do tajů japonské kuchyně. A přitom oba zjistí, že nejdůležitější ingrediencí při přípravě je cit. V hlavní roli Brittany Murphyová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

kareen 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zbavit pocitu, že si snímek chtěl hrát na něco na co ani při nejlepší vůli prostě neměl, na drama ze života mi to přišlo moc vykonstruované, na art pak zase moc americké a na romantiku se tam hrálo jen v malých náznacích. Co mi však nejvíce brání jít s hodnocením výše je chování některých japonských postav ( u scény, kdy se rozbrečely nad zkušební polévkou mi bylo až trapně), potažmo herecké výkony jejich představitelů. Já s tím mám u Japonců, Korejců a pod. asijských národů vůbec dlouhodobý problém, jejich filmy jsou nezřídka nacpány takovými infantilními charaktery a to mi pokaždé zkazí zážitek z jinak třeba i zajímavé podívané, tak to zkrátka je a přes to vlak nejede. Co mi hlava nebere, že se přitom část japonského osazenstva chovala docela normálně a civilizovaně, jako např. nový přítel Abby nebo manželský pár v restauraci i když je pravda, že on byl trochu cholerik, ale jestli bylo na filmu něco co mě opravdu bavilo, byly to právě jeho potyčky s umíněnou a neohroženou Abby, u které mě výkon její herecké představitelky Brittany Murphyové znovu přiměl litovat, že už bohužel není mezi námi. Za ty dva a za to zase jiné vyobrazení japonského prostředí, kdy jsem si uměla docela dobře představit, že bych v podobné čtvrti ráda strávila nějaký čas, je to za tři, ale víc ani ťuk. ()

R´Hell 

všechny recenze uživatele

Někdy si říkám, jestli Japoncům nevadí, že je pořád ve filmech vyobrazují jako násilnické zaměstnavatele, kteří nepřipouštějí chyby. Někdy si říkám, jestli Američanům nevadí, že je pořád ve filmech vyobrazují jako idioty, kteří když jedou do cizí země, tak si přichystají frázi "I don´t understand" a tím to hasne... Očividně to nevadí nikomu, a proto vznikají takovéto filmy. Tajemství polévky rámen není nijak zvlášť špatné, možná, že kdyby se dostalo do lepších rukou, mohlo se z tohoto mezikulturního tématu vyvinout něco působivějšího, než tento nemastný neslaný film. ()

Reklama

Toto 

všechny recenze uživatele

Abby prichádza za svojim frajerom do Tokya. Ten jej dá však kopačky a aby sa nepoflakovala len tak, zaumieni si, že sa naučí variť v blízkej reštauráci japonské jedlo ramen (mimochodom je to čínske jedlo). Tu nastáva množstvo konfliktných situácií so svojim nevrlým kuchárom-učiteľom. A tiež dôjde aj na lásku atď. Slabúčká zlátanina komédie, drámy a romantiky. ()

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele

Lehký nenáročný romcom s krásnou japonskou městskou poetikou. Ideální k tomu si z Woltu objednat ramen, sushi a pustit si to s drahou polovičkou. Je to méně vážná verze Ztraceno v překladu s uber cute Brittany Murphy, které je skutečně i po takové době škoda. Není to nic geniálního, tak nějak si to příjemně plyne do konce. 7/10 ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Vážně jsem chtěla komedii; tohle prostě nic takového není. Ona to vlastně není ani romantika. To je cosi z pracovního prostředí a čirou náhodou se to odehrává v Japonsku. Proto té blbce Abby nemůže jen tak odpustit. :-D Ne, moc mě to nezaujalo. Jen jsem akorát dostala chuť na rámen a kde ji tu mám utišit? A má to divný konec. Tedy pro mě. Trochu japosnký a hodně moc - asi kazivě - americký. Jinak všem, kteří o Japonsku nic nevědí, to klidně mohu doporučit. Zbytku bych raději doporučila Ztraceno v překladu (pokud mermomocí chtějí s Amíkama do Japonska ^^). ()

Galerie (23)

Zajímavosti (6)

  • Brittany Murphy přiznala režisérovi Robertovi Allanovi Ackermanovi, že režiséři často od ní požadovali, aby byla ve svých rolích bláznivá nebo roztomilá. Společně vymysleli „tajné kódy“, které používal Akerman. C1 znamenalo, aby byla ve filmu Brittany roztomilá a C2, aby byla bláznivá. Nakonec se během natáčení Ackerman více upozorňoval na C2 než na C1. (lyukassza)

Reklama

Reklama