Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nestárnoucí Harrison Ford se tentokrát objevuje v civilním dramatu inspirovaném skutečnými událostmi. Jako doktor se spojí s rodiči v podání Brendana Frasera a Keri Russellové, jejichž děti trpí smrtelnou genetickou poruchou. Zatímco zoufalý otec shání potřebné peníze, doktor se snaží vyvinout příslušný lék. Hlavními trumfy filmu jsou Fordův a Fraserův těžký hvězdný kalibr a hlavně nadčasovost tématu. Skotskému režisérovi Tomu Vaughanovi se ve vyprávění podařilo vyvážit vědecké bádání s napínavým sháněním peněz i dávkou nezbytného sentimentu. Díky tomu vznikl nečekaně nehollywoodský snímek, jenž mimo jiné ukazuje, jak podobné lékařské výzkumy vznikají a jak jsou financovány. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Juto 

všechny recenze uživatele

Hollywoodska formulácia a generická verzia skutočného života. Príbeh je založený na skutočnom príbehu, ale takým spôsobom, že hoci celkový príbeh môže pochádzať zo skutočného života, všetky zobrazené udalosti sú určite fiktívne. Je to dramatické, keď to potrebujeme, a veci fungujú, keď to potrebujeme je to až príliš upratané pre skutočný život. 6/10 ()

larelay 

všechny recenze uživatele

No, kde zacat? Asi tragickym hereckym vykonom Brandana. Ten chlap by proste nemal hrat a tato rola, v ktorej by mal ucinkovat niekto lepsi ako len s herec so ziadnou mimikou a schopnostou vyjadrit iba dva pocity. Vsetko to bolo tak strasne prvoplanovane, sterilne, umele, bez stipky emocii a prepracovanosti. Je velka skoda, ze sa tohto filmu nechopil niekto schopnejsi, urcite sa z toho dalo vymackat viac. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Ocenil by som prvé desiatky minút snímku, kde sa zoznamujeme s jednotlivými postavami a ich motívmi. Celá táto časť patrí k tomu lepšieme, dopomáha k tomu pokľudná hudba a používané stmievačky medzi scénami. Neskôr začne film skĺzavať do nekonečných rokovaní s byrokraciou, firmami a sponzormi dobrý azda k životopisnému filmu o vynálezcovi správneho lieku a stráca svoj počiatočný drive. V konečnom efekte tak vzniklo zaujímavé, jednoduché, ale priemerné dielo na tému, ktorú málokto pozná. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Mňa tento film celkom zaujal - samozrejme vynikajúci scenár, ktorý bol inšpirovaným samotnou realitou, ale aj herecké výkony skvelej dvojice Brendan Fraser a Harrison Ford (a to pritom k Harrisonovi mám dosť veľkú averziu). Bola tu zároveň pekne vykreslená aj tá reálna vypočítavosť rôznych biotechnologických a farmaceutických spoločností - no myslím, že v skutočnosti je tá ich chamtivosť ešte oveľa väčšia. Na jednej strane zúfalý otec, ktorý chce za každú cenu zachrániť svoje dve umierajúce deti, na druhej strane bezcitní majitelia farmaceutickej spoločnosti, ktorým ide hlavne o zisk (aj keď sa vždy tvária ako veľmi súcitia). Ten koniec celkom prekvapil, pretože som myslel, že to skončí skôr úplne opačne. Hoci to bol príbeh o deťoch, ktorých život bol viac než neistý - vôbec mi to neprišlo ako nejaké sentimentálne citové vydieranie, takže aj preto ma tento film proste bavil. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Film inspirovaný skutečnou událostí natočený podle knihy The Cure od autorky a držitelky Puletzerovi ceny Greety Anand. Čekal jsem ne moc veselý snímek, rozhodně je to film o vážné věci, ale i v této složité situaci ve které se ocitá otec dvou postižených dětí, se najde pár úsměvných scén. Já být otcem postiženého dítěte, asi bych to psychicky neunesl. Vím však, že lidé jsou silné bytosti a udělají vše pro své příbuzné i přátele. DIALOG : AILEEN CROWLEY ( Keri Russell ) - Tak kolik jsi mu slíbil ? JOHN CROWLEY ( Brendan Fraser ) - Pět set. A. CROWLEY - To není tak moc. J. CROWLEY - Tisíc. A. CROWLEY - Tak pět set nebo tisíc ? J. CROWLEY - Pět set tisíc..... Dvě děti Johna a Aileen mají Pompeho chorobu což je genetická vada a způsobuje svalové oslabení. John dělá vše možné aby děti zachránil. Zakládá nadaci Pompeho choroby a slibuje doktorovi Stonehillovi ( Harrison Ford ) pět set tisíc na výzkum a výrobu léku. Dva " archeologové " zde rozpoutávají koncert emocí, beznaděje a radostí. Zatímco arogantní chování Dr. Stonehilla vyvolává úsměv a antipatie, chování a obrovská, někdy i beznadějná snaha Johna Cromwela vás nutí brečet. Hodně emotivní snímek. Ve filmu zazní mimo jiné i Hush od Deep Purple http://www.youtube.com/watch?v=eLzqQupzzmA&feature=related , Change the World od Erica Claptona nebo Truckin skupiny Grateful Dead. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Film byl inspirován skutečnou událostí a knihou "The Cure" od autorky a držitelky Puletzerovi ceny Greety Anand. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Beaverton a Portlant v americkém státě Oregon. (Terva)

Související novinky

Tak kdy bude další díl?!

Tak kdy bude další díl?!

11.01.2010

Spidey, Indy, Wolvie a Spockie – ti všichni chystají návrat. Kdy se jich ale dočkáme? Začněme jistotami: studio Paramount Pictures oficiálně stanovilo datum premiéry Star Treku 2 na 29. června 2012.… (více)

Reklama

Reklama