Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nestárnoucí Harrison Ford se tentokrát objevuje v civilním dramatu inspirovaném skutečnými událostmi. Jako doktor se spojí s rodiči v podání Brendana Frasera a Keri Russellové, jejichž děti trpí smrtelnou genetickou poruchou. Zatímco zoufalý otec shání potřebné peníze, doktor se snaží vyvinout příslušný lék. Hlavními trumfy filmu jsou Fordův a Fraserův těžký hvězdný kalibr a hlavně nadčasovost tématu. Skotskému režisérovi Tomu Vaughanovi se ve vyprávění podařilo vyvážit vědecké bádání s napínavým sháněním peněz i dávkou nezbytného sentimentu. Díky tomu vznikl nečekaně nehollywoodský snímek, jenž mimo jiné ukazuje, jak podobné lékařské výzkumy vznikají a jak jsou financovány. (Febiofest)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (89)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Americké drama, které podle mého názoru nepřineslo nic zas tak zásadního a zajímavého. Sice zajímavé téma, jelikož nemoc, o kterou se zde jedná není moc známá, ale i tak se jinak jedná o klasickou "rodinnou tragedii", kdy tatínek překročí svou stanovenou hranici a jak jinak bojuje o životy svých dětí. Pro mě zde bylo hlavně negativum v podání Harrisona Forda, který nepatří zrovna k horní hranici mých oblíbených herců, tudíž mě ani jeho výkon nezaujal, stejně i Brendan Fraser. Nejlepší na celém snímku byla pro mě jedině mladá dívka Megan, která žila život upoutaný na vozíku a její rázné a upřímné chování se odvíjelo od toho, že ví, že se dožije cca už jen jednoho roku života...To se mi moc líbilo, ale jinak -na film se znovu rozhodně nepodívám. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Ford v roli, která mu přesně sedne a příběh ze života, který si jen tak nevymyslíte. Tyhle filmy prostě můžu. A myslím si, že by ten lék, fakt měl mít růžovou barvu, ale takovou tmavší, protože "světlejší je pro mrňata" :-) Tohle napsal "život" moc hezky a Tom Vaughan to velmi dobře přenesl na plátno/ obrazovku. 8/10! (trochu se divím tak nízkému hodnocení?) ()

Reklama

machrus 

všechny recenze uživatele

Harrison Ford jako vzteklý vědec, Brendan Fraser jako bojující otec za léčbu a život svých dětí a Keri Russell starající a obětující se matka. Hlavní trojice mi přišla dobře obsazená. Tento snímek nám především ukazuje, že vše není snadné tak jak se zdá. Vždy je potřeba nadací a dotací k dosažení něčeho nověho, neobjeveného a ...dobrého. Síla lásky, lásky ze srdce, lásky k bližnímu svému je silnější než rozum. Věda je zázračná věc a ani si kolikrát neuvědomujeme, že vše kolem nás je vlastně věda. Po shlédnutí takového filmu si člověk uvědomí, že jeho problémy jsou tak nicotné. A jste vděční za to, že jste zdraví. ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

To byla zase kulervoucí ždímačka na slzy. Umírající děti to musí na hodně lidí zafungovat, i kdyby jinak film byl sebevětší kravina. Na mě to ale nefunguje. Brendan Fraser a Harrison Ford založej nadaci, kde se banda hipsterů snaží vymyslet nějakej zázračnej lék. Do toho se pořád opakujou nezbytně nutný fráze typu: "Kolik mojí dceři ještě zbývá času? - Dávám tomu tak rok, maximálně dva... - Tak to musíme s tim výzkumem pohnout." Je to strašná nuda a děj se dá odhadnout po 3 minutách. Pro mě naprosto prázdnej film, na kterym stojí za zmínku snad jenom Harrison Ford, kterej svou postavu poněkud výstředního a věčně nasranýho doktora zahrál celkem dobře. Jinak Brandan Fraser je herec béčkový (možná spíš céčkový) kategorie a tady svůj stín nijak nepřekročil. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Klasicky natočený film so sprevádzajúcim sloganom "podľa skutočných udalostí". Je to vlastne to jediné, čo vás na filme môže zaujať, pretože réžia aj herecké výkony sú rutinné a iba sa pdoriaďujú dôležitému posolstvu filmu. Dozviete sa , ako to chodí v americkom farmaceutickom priemysle, ak máte nápad, hlavu a chcete ho presadiť. Vzhľadom na to som sa pri filme nenudil a nechápem jednohviezdičkové hodnotenia, ono to ani nebolo tak prvoplánovo slzotvorné. Čistý priemer. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Film byl inspirován skutečnou událostí a knihou "The Cure" od autorky a držitelky Puletzerovi ceny Greety Anand. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve městech Beaverton a Portlant v americkém státě Oregon. (Terva)

Související novinky

Tak kdy bude další díl?!

Tak kdy bude další díl?!

11.01.2010

Spidey, Indy, Wolvie a Spockie – ti všichni chystají návrat. Kdy se jich ale dočkáme? Začněme jistotami: studio Paramount Pictures oficiálně stanovilo datum premiéry Star Treku 2 na 29. června 2012.… (více)

Reklama

Reklama