Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vesmír. Nekonečná prázdnota. Muži v bílém útočí, prezidenti jsou dva a v beztížném stavu si těžko odskočíte na velkou potřebu. Toto jsou cesty Leslieho Nielsena do míst, kam humor dosud nevkročil...
Svět se řítí do zkázy. Americký prezident ve skutečnosti není prezident, ale jeho klon, který chystá invazi mimozemšťanů. Originální prezident je uvězněn na měsíční základně, odkud musí být zachráněn. Do akce je vyslán neohrožený (ale naprosto tupý) agent Richard "Dick" Dix, který nasedá do raketoplánu a vydává se na měsíční základnu, mezi ufony, šílené genetiky a zkorumpované policisty. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (232)

messiah odpad!

všechny recenze uživatele

Humor L.Nielsena nebyl nikdy nějak přehnaně inteligentní, spíše naopak, ale většina filmů ve kterých hrál alespoň není trapná. To se nedá říct o tomhle kousku. "Souhvězdí toporožec" bylo jediným momentem kdy jsem se upřímě uchechtl, kdežto zbytek filmu jsem jen podřimoval a počítal co bych mohl koupit lepšího za vyhozené vstupné do kina. ()

Reklama

Dr.film 

všechny recenze uživatele

Parodie Leslieho Nielsena mně vždycky upřímně rozesmáli - mám na mysli zejména série Bláznivých střel. U Vesmírné prdy se jedná už o pouhé opakování se dobře fungujících vtipů ze zmiňované Bláznivé střeli, a ještě k tomu vsazené do tak imbecilního scénáře (svého žánru), že logika a pointa humoru tu upadá hluboko na dno trapnosti. ()

Pupidyk odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film má u mě nálepku nejhoršího počinu kinematografie všech dob. Od názvu, nad kterým by se ani zhulenec nepousmál, přes bezkonkurenční scénář, nad kterým by se i Uwe Boll chytal za hlavu, po herecký výkon Nielsena, který si očividně myslí, že mu jedna držka vystačí na celý život. Od A do Z, odpad, odpad, odpad. Jediné pozitivum na tomto braku bylo, že při promítání byl úplně prázdný sál, takže jsme s kamošem skákali přes sedadla. ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

"Připoutejte se, prosím!" a série "Bláznivá střela" udělaly z L. Nielsena právem komediální hvězdu a režiséři si zřejmě začali myslet, že obsazení tohoto Kanaďana do filmu z díla udělá automaticky komedii k popukání. Ačkoliv tak netvrdím z pozice zarytého Nielsenova fanouška, domnívám se, že v "Prdě" je nejvtipnější Nilesen sám o sobě (tedy jeho herecká kreace), pak už film nemá příliš co nabídnout. Gagy jsou násilné a nucené, jakoby režiséři tušili, že diváci budou čekat takovou palbu vtipů jako ve výše zmíněných komediálních skvostech. Palba vtipů však postrádá nejen kvantitu, ale i účinnost. Snad jen v té kvantitě se tvůrci vyrovnali Nielsenovým nejlepším filmům. Jedním z nástrojů spouštějícím smršť gagů je obsazení (dvojníků) celebrit do několika rolí (Prince, Madonna, tři tenoři a především pak papež: "Bože, dej mi zprávu!" - "Pane, došel vám email!"). Nicméně jak narážky na Šestý smysl, 2001: Vesmírnou odysseu, tak třeba fekální vtipy (WC pro mimozemšťany, z nichž někteří chodí jen jednou za rok) se míjí účinkem. Snad pro vtipem neobhajitelnou vulgárnost hodnotí mnozí tento film jako "odpad!". Nemyslím si, že je na tom "prda" tak zle. Není to marnost na marnost, spíše jedna z mnoha nepovedených komedií (parodií) - rozuměj komedie, které se daří asi každý desátý vtip. Počkejte však do konce titulků - namísto koláčků a mléka se dočkáte zasvěcení užitečného pro celý život. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (4)

  • Keď Dix (Leslie Nielsen) zašpiní Prattovi (Peter Egan) tvár a oblečenie zmesou peny a modrej farby, v nasledujúcich scénach sa toto zašpinenie mení. V niektorých záberoch má napríklad oči čisté, zatiaľ čo v iných ich má tiež zašpinené. (ČSFD)
  • Rozpočet 26 000 000 amerických dolarů. (Čiban)

Reklama

Reklama