Reklama

Reklama

Film natočený podle stejnojmenného románu Mordecaie Richlera vypráví nezapomenutelný příběh Barneye Panofskyho (Paul Giamatti), obyčejného muže žijícího neobyčejný život. Se svou první ženou Clarou (Rachelle Lefevre), nespoutanou rusovlasou dračicí, prožívá Barney krátký bohémský románek. Jeho druhou manželkou se stává slečna P. (Minnie Driver), upovídaná židovka, která má velkou zálibu v nakupování. Na jejich společné svatbě ale Barney poznává třetí ženu svého života, a to Miriam (Rosamund Pike), opravdovou lásku a později i matku jeho dvou dětí. Pestrým životem provází Barneyho i otec Izzy (Dustin Hoffman). Další důležitou linií příběhu je kromě tří Barneyho manželství i záhadné zmizení přítele Boogieho. Policie podezřívá Barneyho z vraždy, ale nemůže ho usvědčit. Celá záhada je objasněna až na konci příběhu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Proč Dustine? Proč jsi musel jít do takové hovadiny, jako je tenhle film a ještě ke všemu hrát otce Paulu Giamattimu? Máš rozhodně navíc! Od začátku jsem si jen říkala, kterou svoji ženu to jen zabil, když byla zmíňka o schování těla...a ono to bylo úplně jinak ;) Nuda, nuda, Dustin, nuda, sexy a neskutečně úžasně vypadající Minnie Driver, nuda a nuda...Víc si nepamatuju...Jo a sexy fešák se šnorchlem :D :D ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Tak si to shrňme, protože jsem to nepochopil. Zakrslý, tlustý žid s vizáží přežraného křečka sbalí na své svatbě zoofilní roštěnku naprosto mimo jeho ligu, nafláká jí dva fakany, chytne alsheimera a zaklepe bačkorama. Pro někoho s obřízkou možná záživné a plné jinotajů, nejedna stará panna snad z té osudové lásky dokonce i pomočí kapesník, nicméně dělat z toho tady novodobou Vojnu a mír jenom proto, že jsem se tím unylým Harlekýnem proslabikoval až k tiráži, aniž bych chcípl nudou a mám nutkavou potřebu vykřičet do světa, jaký že jsem to čtenářský pašák, to snad ne?! Pavlík ale za pomoci Hoffmanových kapek hraje jako o život, a tak si v tom třeba i omezený divák s literárním nevkusem (marvan), co v životě přečetl tak akorát přílohu nedělního Blesku a všech sedm dílů Heryho Potrata, najde světlou chvilku a trochu se napakuje na té "bezbřehé myšlenkové bohatosti". ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Jsou filmy, které se vám strašně líbí, příjemně se vám na ně kouká, dokážete se do nich zažrat, ale když se vás pak někdo zeptá, o čem ten film je, vy vlastně nevíte. Protože jsou filmy, které v podstatě o ničem prvoplánovitém vlastně nejsou, ale vůbec to nevadí. A zřejmě každý herec, herečka se jednou dočká své osudové, životní role. Zdá se, že Paul Giamatti ji už našel a odehrál. NIkdy by mě nenapadlo, že se u v podstatě velmi smutného filmu, který je opravdu dramatem a ne komedií, jak jsem si myslel po shlédnutí ukázky, tolikrát nahlas zasměji. Opravdu bych vám nebyl schopen říci, o čem ten film vlastně byl, ale mě to vůbec nevadí. Bylo krásné se na něj dívat, prožít s Giamattim a Rosamund Pike ty dvě hodiny. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Celý dlouhý lidský život v jednom filmu? Není problém. Povedlo se. Úspěšný filmový producent Barney prochází spolu s hektolitry whisky svým životem. Kamarádi, lásky, vzestupy i pády. Ztráty i nálezy. Lidské drama, občas příliš sladké, občas ale tvrdě realistické. Obsazení výborné, užil jsem si strávený čas při filmu, jen ten závěr je zbytečně protahovaný. Jó láska holt hory přenáší. Dá se říct, že se jedná o romantickou tragikomedii. 80% ()

bartias 

všechny recenze uživatele

Drama s komediálními momenty pokrývá podstatnou část nejen milostného života hlavního hrdiny. Pocity při sledování se dají srovnat se čtením dobrého románu. Začátek se odvíjí pomalu, děj sem tam přeskočí v čase, ale výsledek je nakonec hodně zajímavý a chvílemi přímo strhující. I proto, že nechybí jedna malá velká záhada a herecké obsazení je vynikající. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Dustin Hoffman a Paul Giamatti se již jednou před kamerou setkali, a to ve snímku Chladnokrevně (2003). (Terva)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama