Reklama

Reklama

Film natočený podle stejnojmenného románu Mordecaie Richlera vypráví nezapomenutelný příběh Barneye Panofskyho (Paul Giamatti), obyčejného muže žijícího neobyčejný život. Se svou první ženou Clarou (Rachelle Lefevre), nespoutanou rusovlasou dračicí, prožívá Barney krátký bohémský románek. Jeho druhou manželkou se stává slečna P. (Minnie Driver), upovídaná židovka, která má velkou zálibu v nakupování. Na jejich společné svatbě ale Barney poznává třetí ženu svého života, a to Miriam (Rosamund Pike), opravdovou lásku a později i matku jeho dvou dětí. Pestrým životem provází Barneyho i otec Izzy (Dustin Hoffman). Další důležitou linií příběhu je kromě tří Barneyho manželství i záhadné zmizení přítele Boogieho. Policie podezřívá Barneyho z vraždy, ale nemůže ho usvědčit. Celá záhada je objasněna až na konci příběhu. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (125)

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele

"No, budu tomu věnovat nejvyšší pozornost." Na tomto, místy úsměvném i dojemném příběhu, mě zaujaly tyto myšlenky. Za prvé, podle představitele hlavní role a jeho filmových partnerek, asi ženám opravdu nezáleží na vzhledu. Za druhé, nešlo tady spíš o chtíč, než o lásku? A za třetí, jestli se opravdu jednalo o lásku, jak to, že jí mohl hlavní hrdina tak jednoduše zradit? Když před tím tolik žárlil. ()

TommyDiamond 

všechny recenze uživatele

Líbivý film, bavil jsem se až do konce. Zajímavý životní příběh muže, který absolvoval tři nepovedené manželství. Příběh nás tedy prováděl celým dospělým životem hrdiny a bylo skvělé pozorovat jak jeho tvář a tváře ostatním herců stárli. Byla to úžasná práce maskérů. Jen mě pořád nejde na rozum co ty tři ženy na tom Barneym viděly. Dustin Hoffman nezklamal,mám rád jeho svérázné role. Ve třiasedmdesáti takhle válet a bavit ve filmu, musím smeknout. Celkově 50% ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dobrý príbeh - v podstate zachytený celý Barneyho život (teda okrem detstva). Len asi prvé dve tretiny sa to nieslo v takom tempe nestabilnom a miestami to bolo priveľmi zdĺhavé. A najmä celý príbeh mi ten Barney prišiel ako strašný debilko, až mi bolo divné, že sa mu darilo tak veľmi ako v osobnom, tak aj v kariérnom živote (aj keď aj reálne to funguje žiaľ podobne). Možno by si niekto povedal, že bol často aj smoliar - no za všetky pády mohol sám pre svoj egoizmus. Potom však prišla záverečná fáza filmu a konečne sa to rozbehlo, alebo lepšie povedané zlomilo. Posledná tretina bola výborná, a keď sa to tak vezme tak ani tá zdĺhavá gradácia nebola až tak hrozná ako sa predtým zdala. Ale aj tak to bolo na môj vkus až moc natiahnuté. Záver bol veru dosť silný, a bola to najlepšia fáza filmu. Keď to tak zhrniem, je to akurát tak na 3*. ()

joehot 

všechny recenze uživatele

Těžko říct, kde v tom je ta komedie. Milý film o osudové lásce,tzv. "ze života" (lidí, kteří jsou existencionálně zabezpečeni tak, že musí řešit jenom svoje vztahy), který trpí tím, že se místy utápí v sentimentu. Každopádně ze strany Giamattiho perfektní práce, přestože mi do role něčím nesedl. No vážně, kde by "fešák" jeho ražení vzal takové kočičky? 70% ()

Devadesát Dva 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem velmi půvabný film, pro který právě teď mám větší pochopení, než kdy jindy. Barney Panofsky hledal ženu. S první mu nevyšlo načasování, s druhou až moc a u té třetí udělal ve slabší chvíli chybu. Ano, byl to muž a muži jsou jednoduchý prasata a ženy vždycky chtějí něco extra, než co právě mají, takže když to dáme dohromady, muži to udělají, ženy si stěžují tak dlouho, dokud jim společensky není umožněno to udělat. Já tenhle film vidím jako poctu obyčejnému životu, takový, jaký je. Ve všech ohledech skvělá adaptace knihy, která mě zlákala k tomu si přečíst něco od jejího autora. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (5)

  • Jake Hoffman ztvárnil Barneyho (Paul Giamatti) syna a Dustin Hoffman jeho dědečka. Ve skutečnosti jsou však ve vztahu otec a syn. (Terva)

Související novinky

Oscar 2011 - výsledky

Oscar 2011 - výsledky

28.02.2011

Stejně jako každý rok, i letos nám akademici připravili nějaké to překvapení. Letos je ve znamení obrovského neúspěchu Opravdové kuráže, která neproměnila ani jednu z deseti nominací a podobně… (více)

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

Nominacím na Oscary vládne koktavý král

26.01.2011

83. udělování Cen Americké filmové akademie proběhne v neděli 27. února. Do té doby můžete tipovat, kdo bude vítězem. A nebude to lehké, letos se v pomyslném pelotonu setkali velmi silní běžci.… (více)

Reklama

Reklama