Reklama

Reklama

Seznam se bezpečně

všechny plakáty
Krátkometrážní / Dokumentární / Publicistický
Česko, 2009, 31 min

Hrají:

Mirek Vaňura

Obsahy(1)

S rychlým rozvojem informačních technologií dochází i k novým možnostem zneužívání dětí. Podívejte se s námi, jaké nástrahy může internet přinášet a jak s nimi bojovat.

Film určený dětem, jejich rodičům a pedagogům o nástrahách internetu a nebezpečí, která jsou skryta za nejrůznějšími identitami. (oficiální text distributora)

Recenze (23)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Dávejte si bacha, buďte opatrní, ale hlavně si nikdy nenechte nic líbit." Každý uživatel na sociálních sítích by měl ihned po registraci povinně projít obdobným školením, aby internetoví úchyláci museli prokázat daleko větší intelekt než dosud. Nicméně jím neprocházejí, mozek většinou nepoužívají a při touze za dobrodružstvím dostávají na holou. Pro mne je zkrátka poměrně obtížné hodnotit snímek, který je bezpochyby potřebný, ale jeho zpracování nápadně připomíná jednu z mnoha reportáží TV Nova. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Dokument, který vystihuje stručně a jasně dnešní internetovou dobu.. Ale i tak si myslím, že to moc nepomůže.. ()

Vodnářka 

všechny recenze uživatele

Snímek s dobrou myšlenkou, ale tohle téma by se dalo zpracovat mnohem zajímavěji, naléhavěji, tak, aby zapojilo každého z nás a poskytlo účinnější možnosti řešení... ()

Handle 

všechny recenze uživatele

Celkem stojí za to se na tohle kouknout, pro spoustu lidí to může být jako varování a myslím, že se tam dozvíte i spoustu nových věcí. Já jsem na tohle narazil náhodou, ale docela jsem se do toho zakoukal a nevypínal jsem. ()

sonnak 

všechny recenze uživatele

Dejte si na internetu bacha, všichni vás tam chtějí znásilnit. Protože když vaše dcerka někoho pozná v reálu v báru nebo na diskotéce, je to vždycky pohodář a nemůže se jí nic stát... chápu, co se dokument snaží říct, a asi je tahle zbytečně vyhrocená novácká forma ku prospěchu věci, ale já to nemám rád. ()

ic 

všechny recenze uživatele

Tady je krásně vidět, kolik je na tom internetu úchyláků, když už jedna skupina točí video o druhé skupině. Prostě internet není pro všechny devianty dost velký. ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Odhlídnu od "nováckého" (pozor - neplést s "novátorským" - to je sakra rozdíl) pojetí a zaměřím se pouze na význam a poselství tohoto filmu. Proto moje 4 hvězdy, protože je to film zaměřený na cílovou skupinu náctiletých, který v dobách, kdy FB nebyl životním stylem této skupiny, ale naopak "cool" byl server lide.cz, měl hodně co říct. Ochrana osobních profilů minimální, děti tam cpaly naprosto vše (to vím z vlastní zkušenosti, kdy žačka 9. třídy ZŠ si tam prostě vystavila fotky s přítelem v posteli) a absolutně nikomu nedošlo, jak snadno se tohle dá zneužít. Rady učitelů se většinou míjí účinkem - zavzpomínejme na vlastní školní léta ("ježiš, co ta kráva zase prudí":-), takže aspoň tohle pomohlo dětem otevřít oči. Když jsem film pustila dětem v informatice, film skončil a první, co šly dobrovolně dělat, rušit profil na lide.cz. Funguje to. ()

Ilhan 

všechny recenze uživatele

Jediný problém je, že lidi jsou tak tupohlaví, že ani tisíc takovýhle videí nikdy nic nezmění. Pořád je to ale lepší, než nedělat nic. ()

Paity 

všechny recenze uživatele

Rozhodně podporuji podobné snahy, které děti upozorní na to, co všechno by se mohlo stát, kdyby na internetu nebyli opatrní. ()

4everMan 

všechny recenze uživatele

Film ke shlédnutí nebo stažení zde: http://www.seznamsebezpecne.cz // Film pojednává o tom, jak chránit (především) děti před pochybnými individuy, které se vyskytují na internetu. Součástí jsou příběhy podle skutečných událostí. Je to něco jako "112". 63% ()

Fifer 

všechny recenze uživatele

Celkem mě překvapilo, kolik dobrovolníků je ochotno se před vámi vyhonit, když jim bez jakékoliv fotky pouze napíšete, že jste pěkná čtrnáctka. ()

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Dokument probírá jedno velice nepříjemné téma, které se kvůli jeho vážnosti probírat musí. K slzám je fakt, že existují lidé, kteří dokáži na něco takového naletět a ještě k většímu zoufalství je fakt, že existují lidé, kteří ty druhé nachytat chtějí. Dokument je natočen vydařeně, řekl bych. Občas se mi hnusil, ale to spíše tím, že existují i takovéhle nelidské zrůdy. Někomu může připadat jako stupidní, ovšem já ho beru jako takovou nutnost pro slabší lidi, co by se nechali nachytat. - 7/10 - ()

e(l)a 

všechny recenze uživatele

Je hodně těžké hodnotit podobné snímky. Ať mají jakoukoli formu, mohou mnoha lidem pomoci a to se hodnotit skutečně nedá. Zpracování tohoto snímku není rozhodně nijak úžasné, přesto nám, a díky skutečným příběhům dost přesvědčivě, připomene, že internet není tak bezpečný, jak se nám někdy zdá. A to je důležité. Pokud by se našel jen jediný člověk, kterému by tohle video pomohlo, splnilo svůj účel. Souhlasím s některými komentáři tady, že o tomto videu ale bohužel nikdo neví. I já jsem na něj narazila zcela náhodou. A to je škoda. ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Pro malé děti? Samozřejmě. To je cílová skupina. Jakýkoli způsob, který může zabránit tragédii, je dobrý. Takže trochu nechápu ty tři hvězdičky od většiny hodnotících. Nikomu nepřeju, aby se zrovna vaše dítě stalo obětí nějakého internetového úchyla jen proto, že někdo odbyl promítání podobného dokumentu jako zbytečné. ()

Drekorian 

všechny recenze uživatele

Slušně zpracovaný publicistický dokument, který vystihuje základní myšlenku. Pokud vás kontaktuje nějaký úchyl, je kretén on, nikoli vy a nebojte se to říct. Oceňuji, že se Seznam nesnížil k laciné propagandě svých služeb a případná sebereklama zůstává v mezích. ()

Teachman 

všechny recenze uživatele

Tento televizní dokument je vhodný nejen do hodin informatiky nebo výchovy k občanství. Žáci se při něm mohou dozvědět o nástrahách seznamování na internetu. ()

Reklama

Reklama