Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úspěšný polský lékař Artur Planck s manželkou Clarou a dvěma dcerami hledají útočiště před nacistickým běsněním. Bezpečný domov najdou u pekařky Emilie, která se po odchodu manžela do války sama stará o velké hospodářství. Emilia se však do Artura bezhlavě zamiluje a uprostřed každodenní reality válečných hrůz se tak zrodí nečekaný milostný trojúhelník. Drží křehký propletenec vztahů pohromadě láska... nebo jen odhodlání přežít? Odpověď na tuto otázku nedostanou nejspíš ani ti, kdo přežijí. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (10)

NinonL 

všechny recenze uživatele

Jedna epizoda z druhé světové války kdesi v Polsku, Lotyšsku nebo Litvě. Židovská rodina najde úkryt u osamělé katoličky, která zásadně změní jejich životy. Jako by nestačila sama válka. Joseph Fiennes v roli židovského lékaře, který vlastně vůbec neví, co chce a svým chování ohrozí nejen svou zachránkyni, ale celou rodinu. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tomuhle by se dala vyčíst řada věcí od televizního looku, přes spíše průměrné obsazení (čestná výjimka pro Kelly Harrison), až po lajdácky odvedenou psychologickou stránku věci, o které to mělo být především. Nicméně i přesto má film silný námět, příjemný styl vyprávění o časových rovinách a i určitou vypovídající hodnotu, byť o utrpení obětí II.SV bylo natočeno téměř vše. Sice se nejedná o žádný zázrak, ale takhle nízká čísla si to určitě nezaslouží. 55% P.S. Pokud můžete, vyhněte se českému dabingu. Je příšerný. ()

Reklama

embee 

všechny recenze uživatele

Emočně trochu drsnější drama a koukám, že tady i dost drsné hodnocení. Nechtěla bych být manželkou, která musí nečinně přihlížet jak si to manžel rozdává s jejich zachránkyní a držet hubu, abych přežila. Když se nakonec muž rozhodne, co vlastně chce a hodlá to změnit, skončí to pro všechny dost tragicky. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Takové závažné téma by mělo mít lepší zpracování. Zvláště výkony herců nebyly vůbec dobré. Nadprůměrné hodnocení proto dávám za to, že je to jak já říkám "potřebný film". Nemělo by se zapomínat na zvěrstva, vykonávaná nacisty za 2.světové války. Také zápletka je solidní, kdy na pozadí strachu z toho, že každou chvíli si můžou pro ně Němci přijít, rozehrává se zajímavý milostný trojúhelník. ()

Galerie (6)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Sanoku, v Lublinu a v Lodži v Polsku. (rafix)

Reklama

Reklama