Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

fremy 

všechny recenze uživatele

Seriál, který má po Lostech dobře našlápnuto. Zahrávání si s časem a zdánlivá spletitost minulosti s budoucností mi nedělá problémy při orientaci v ději. Kladnými body je obsazení známých tváří a očekávání něčeho velkého... vždyť sami víme, co se nám stane 30. dubna 2010 ve 7:00h (SEČ) [4/29/2010 22:00 PT] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál měl rozhodně potenciál, který se ale nepodařilo jedinou sezónou, která mu nakonec byla dána, proměnit v ono pomyslné zlato. Už v první sezóně se to začíná dějově trochu moc rozjíždět, chce to být moc tajemné a místy to až připomíná mysteriózní hru "Ztracených", což je popravdě trochu unavující. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

První dva díly byly naprosto famózní. Nápad o vidění budoucnosti se mi zamlouval už od premisy a seriál mě hned ze začátku utvrzoval v tom, že tohle bude něco pro mě. Má to tempo, nápad, výborný obsazení a taky asi hodně vysokej rozpočet, takže se tvůrci nebojí nějakých větších akcí. Bohužel potom se to celé trochu zpomalí a cca do 12 dílu nás tvůrci zásobují pouze vatovými díly, které děj nijak výrazně neposouvají. Potom už se to sice rozjede a tvůrci se výbornými díly ke konci snažili zachránit co se dalo. Tempo bylo opět na nejvyšší úrovni a příběh neměl chybu. Jenom škoda některých vedlejších linií, který hlavní děj brzdily. To byl možná taky jeden z důvodů, proč jsme se museli s tímto seriálem rozloučit hnedka po první sezóně. Je to škoda, některých zásadních odpovědí jsme se nedočkali a příslib do budoucna byl velký. Za tu rozvláčnou první polovinu si to tvůrci vlastně i tak trochu zasloužili. 80% ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hodně slibný rozjezd jednoho z nejočekávanějších seriálů letošní sezóny. Postavy jsou zatím jen lehce načrtnuté, ale některé už vykazují velký poteciál. Demetri Johna Cho na mě zatím zapůsobil nejvíc a Joseph Fiennes taky není špatný. Uvidíme co bude dál. FF si rozhodně pozornost zaslouží. První a asi i poslední série: Bastardi jedni. Zrušit seriál, který měl být náhradou ZTRACENÝCH ještě před tím, než je nahradit mohl je dost podivné. FF se pomalu rozbíhal logicky proto, že budoucnost byla hodně daleko a bylo třeba říct hodně před tím než mohl děj začít gradovat a poslední díly jsou toho názornou ukázkou. Tajně doufám, že si fanoušci druhou sérii nějak a někdy přece jen vydupou, protože tahle show měla velký potenciál a sotva když z něj začala těžit a mohla si získávat přízeň všech lidí všude tak byla škrtnuta. ()

BigDeal 

všechny recenze uživatele

Po prvej (a poslednej) sérii (50%): Veľmi neúprimný seriál. Televízia abc pôvodne priniesla Flashforward ako náhradu za končiaci LOST, no tvorcovia sa k nemu postavili úplne ľahkovážne. Musím však uznať, že začiatok bol skutočne pôsobivý a veľkolepý a preto som sa počas prvých dvoch častí tešil na množstvo zápletiek a záhad, ktoré sa z tohto nápadu dali vyťažiť. Nestalo sa- verím tomu, že tvorcovia vymysleli len úvod, načrtli si záver a zvyšok chceli vyplniť vatou tak, aby si to divák nevšimol. Ja sám som to prvých sedem častí toleroval a čakal som na rozbeh, no tento neprišiel až do posledného dielu. Každá časť je potom len pomalým pátraním agentov FBI, ktorí však vyzerajú ako paródia na samých seba, pretože nič, čo robia nedáva logiku (napr. oslobodia nejakého starého nacistu len aby im povedal vec, ktorú si musel všimnúť každý tretí človek- že pri výpadku popadali vrany), správajú sa ako malé deti a nechajú sa čímkoľvek vyprovokovať. Dialógy sú často krát tak zlé, že svojou lacnosťou a patetickosťou až urážajú, pretože žiadna postava na svete by nedokázala konať a hovoriť tak, ako postavy vo Flashforwarde. Herci sú na tom o čosi lepšie. Ak si odmyslíme niektoré otrasné repliky, ktoré im scenáristi vkladajú do úst, sympatický sú John Cho (ten slušnejší zo Zahúlime, uvidíme), Dominic Monaghan (feťák Charlie z LOST) a menej známa Christine Woods. Najhoršie je na tom Joseph Fiennes na ktorého som sa zo začiatku tešil, no po pár častiach som si uvedomil, že sa len hlúpo pozerá a všetky vety hovorí priškrteným "cool" hlasom, čo začne byť po čase hrozne otravné. Chvalabohu, že si tieto nedostatky všimli aj diváci v USA, Flashforwardu klesla sledovanosť a druhá séria už nebude- to by som pravdepodobne šiel s hodnotením ešte nižšie. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Herci Jack Davenport (Lloyd Simcoe) a Sonya Walger (Olivia Benfordová) hráli dříve v seriálu se stejným názvem, ale nikdy se nesetkali. Jack Davenport v anglické verzi seríálu Párování (2000) a Sonya Walger v jeho americké verzi (2003). (ČSFD)
  • Na začátku této epizody, když vidíme sestřih událostí, slyšíme v pozadí skladbu „Unthought known“ od americké kapely Pearl Jam, která vyšla v roce 2009 na albu nazvaném „Backspacer“. (Trajektt)

Reklama

Reklama