Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Davies182 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech epizodách je celkem těžké tento seriál nějak kloudně ohodnotit, protože je jasné, že tvůrci pro nás mají přichystáno nejedno velké překvapení. Kvalita jednotlivých dílů zatím nicméně neklesá, bohužel se ani nijak výrazně nezlepšuje, spíše stagnuje. Nejlepší byl pochopitelně pilot: nápad, zpracování, režie a investované peníze. Konec třetího dílu mi pak připoměl skvělé cliffhangery, kterými jsou podobné seriály známé, a VELMI se těším na čtvrtý. LOSTům se to podobá opravdu hodně (viz billboard na společnost Oceanic v první epizodě), a to nejen po herecké stránce (Monaghan, Walger). Piloty obou seriálů jsou k nerozeznání co se týče originality, zpracování, a (ne)efektivních výbuchů bezprostředně po katastrofě :-). Jenže komu to vadí, není to spíše plus, než minus? Já jsem s něčím podobným zadobře, a jestliže se opravdu jedná o zástupce seriálu z tajuplného ostrova, který má za rok utrum (konečně), pak je to výborná volba. Po první sérii doplním, zatím jsem nadmíru spokojen, ale zároveň čekám více! Za Fiennese jako herce palec nahoru... PO NĚKOLIKA MĚSÍCÍCH OD KONCE:. FlashForward vyšuměl překvapivě rychle. VELMI rychle. V paměti mi zůstává zejména první epizoda (to jo!) a několik posledních dílů. Konec samotný - zklamání. Ukončení seriálu bohužel zdaleka nelituji. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Atraktívna téma inšpirovaná knižným hitom, množstvo znamych tvárí, rozpočet ktorý je vidieť a aj tak Flashfoward u divákov ako avizovaná náhrada za končiaci Lost nezabral. Možno za to môže aj príliš ležérne tempo nastolené v začiatkoch a reklamou zhýčkaní diváci, očakávajúci jasný hit sezóny, to začali vzdávať veľmi skoro. A aj napriek príchodu nového show runnera a neskoršiemu razantnému zlepšeniu sa seriál záchrany nedočkal. ABC chcela hit a miesto toho sa dočkala nečakaného fiaska. A kvôli silnému našupu v druhej polovici sezóny a dokonale navnaďujúcemu záveru, vykazujúcemu stále obrovský potenciál to vôbec neteší. 85% ()

Reklama

fremy 

všechny recenze uživatele

Seriál, který má po Lostech dobře našlápnuto. Zahrávání si s časem a zdánlivá spletitost minulosti s budoucností mi nedělá problémy při orientaci v ději. Kladnými body je obsazení známých tváří a očekávání něčeho velkého... vždyť sami víme, co se nám stane 30. dubna 2010 ve 7:00h (SEČ) [4/29/2010 22:00 PT] ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Vezměte dítěti rozečtenou knížku s tím, že ji už nikdy nedočte aneb Jak si filmaři (ne)váží diváků. 1) Pozvolna jsem si k postavám i příběhu získával vztah, poslední epizody už byly poctivě čtyřhvězdičkové. 2) Tvůrci zřejmě počítali s dalším pokračováním (rozpačitý konec-nekonec tomu nasvědčuje). Nechápu, proč nešlo zakončit řadu řádným rozuzlením příběhu, jak se sluší a patří. Eventuální další řady pak mohou snadno navazovat - lidi přece neláká fakt, že nevědí, jak to dopadne, ale především to, že si své hrdiny zamilovali a chtějí dále sledovat, co budou prožívat. Ale vykládejte tohle filmařům... 3) 39letý přitažlivý Joseph Fiennes (hlavní postava vyšetřovatel Mark), 37letý (!) Korejec (od šesti let v USA) John Cho (Demetri, Markův kolega) a 35letý Dominic Monaghan (doktor Simon Campos) mě mile potěšili. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Seriál se zajímavým nápadem. Co byste dělali, kdybyste viděli, co se stane za půl roku? Věřili byste tomu? Celý svět ztratí vědomí na 2 minuty a 17 vteřin. Během té doby začnou padat letadla, stanou se autonehody a spousta dalších věcí. Po celém světe jsou desítky milionů mrtvých. Kdo za to může a jak to vůbec udělal? To se snaží zjistit agent FBI Mark Benford spolu se svým parťákem. Nakonec zjistí, že je všechno mnohem složitější, než by se mohlo stát. Je tu totiž hrozba dalšího výpadku. Škoda toho otevřeného konce. Proč tyhle seriály musí končit po 1 sérii? Kdo ví, jak by to dopadlo... ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • V několika prvních dílech seriálu můžeme vidět velký reklamní plakát v ulicích. Na něm je zobrazena společnost Oceanic Airlines, fiktivní letecká společnost vytvořena pro seriál Lost. (Amroth666)
  • Název této epizody je převzat ze stejnojmenné písně od Davida Bowieho, která vyšla na stejnojmenném albu v září roku 1980. (Trajektt)

Reklama

Reklama