Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Veľký potenciál, ktorý ani po 10 dieloch nevyprchal. Rozuzlenie deja prichádza v rozumných dávkach a dobre obsadené aj napísané postavy začínajú s nezadržateľným časom bojovať o svoju budúcnosť. Tento úžasný seriál zrejme nepokračuje z dôvodu zásahu vyššej moci. Skvelý sci-fi seriál je o tom, že všetci ľudia naraz upadnú do bezvedomia a za dve minúty a sedemnásť sekúnd sa im ukáže ich budúcnosť. Zaujímavé a technicky slušne natočené, ktorému by sa dalo odpustiť aj občas trochu hluché miesta. Tým, že však bola natočená len prvá séria vyznieva do prázdna. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších seriálů, které jsem viděl. Skvělá myšlenka a parádní herecké obsazení. Od první epizody dobré tempo, které neustoupí až do poslední. Bohužel série není ukončena a nedostali jsme všechny odpovědi, takže nemohu dát plný počet. Pokud by se někdy v budoucnosti chystala druhá série, rád hodnocení změním na plný počet, který by si FlashForward rozhodně zasloužil. ()

Reklama

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ťažko hodnotiť, či je lepšie alebo horšie, že seriál nepokračoval ďalej. Ukončenie prvej série je ako-tak dostatočne vysvetľujúce, takže divák nemá pocit, že silou mocou musí vedieť, čo bude preboha ďalej. Možno by sa z toho stalo ďalšie Lost, ktorému by štyri zhustené série úplne stačili. Takže nápad super, mysteriózno a pocit, že ihneď musím vedieť, čo bude ďalej funguje dokonale, len mi trochu vadí, že žiaden podobne ladený seriál nemôže nikdy skončiť niečím skutočne šokujúcim a katarzným. VIDENÉ ZNOVA 2020: Tentokrát som viac docenil snahu tvorcov vytvoriť komplikovaný a zároveň funkčný puzzle obraz, kde síce ostali niektoré kúsky skladačky ešte v "krabici", ale výsledný obraz je aj tak jasne zreteľný. Nápad, že každá postava sa ocitá polroka v pozícii schrodingerovej mačky, je podľa môjho názoru geniálna. To ale bude súvisieť asi aj s predlohou. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Seriál ma celkom nadchol, nápad je originálny a stal sa základom pre slušnú atmosféru živenou tajomnom a všadeprítomnými nezodpovedanými otázkami. Z toho dôvodu dejová linka zaujme a po celý čas som nezaznamenal ani náznak nudy. Ale ten koniec.... koniec je žiaľ nedorobený a vlastne skoro na nič nedal žiadne odpovede. Jednoducho naštval, človek pri seriály strávi kopec času aby sa potom vlastne nič nedozvedel. Nedorobená práca mi preto bráni ísť s hodnotením do nadpriemeru. Škoda, potenciál tu bol. 65/100 ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Na světě dojde k výpadku, při kterém lidé vidí dvě minuty ze své budoucnosti vzdálené půl roku. A ne vždy je to zrovna pohled k popukání - agent FBI a vyléčený alkoholik (Joseph Fieness odložil alžbětinský kostým a nasadil americký přízvuk) vidí stopy k rozlousknutí záhady výpadků, ale taky to, že je v té chvíli opilý, jeho manželka zase to, že za půl roku bude s jiným mužem (Jack Davenport, kterého je vždycky radost vidět a snad ještě větší slyšet), nebo jeho parťák, který pro změnu neviděl nic a domnívá se proto, že v té době bude už mrtvý. Jiné postavy zase dělají všechno pro to, aby se budoucnost stala přesně tím způsobem (doktor a jeho roztomilá Japonka). Seriál zkrátka nabízí dost podnětů k přemýšlení. Není snad to, co viděli, jenom jedna z možností, nějaká paralelní budoucnost? FlashForward by mohl být klidně temnější, ale už v prvních deseti dílech je znát, jak se hlavní postavy chtě nechtě přibližují svým ošklivým vizím, ať se snaží sebevíc. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Herci Jack Davenport (Lloyd Simcoe) a Sonya Walger (Olivia Benfordová) hráli dříve v seriálu se stejným názvem, ale nikdy se nesetkali. Jack Davenport v anglické verzi seríálu Párování (2000) a Sonya Walger v jeho americké verzi (2003). (ČSFD)
  • Dr. Olivia Benford (Sonya Walger) na začátku 4. epizody nazve Marka Benford (Joseph Finnes) "Shakespearem". Joseph Finnes ve skutečnosti hrál Shakespeara ve filmu Zamilovaný Shakespeare (1998). (Silencia90)

Reklama

Reklama