Reklama

Reklama

FlashForward - Vzpomínka na budoucnost

(seriál)
  • Česko Záblesk budoucnosti (více)
Drama / Sci-Fi / Mysteriózní / Thriller
USA, (2009–2010), 15 h 46 min (Minutáž: 41–44 min)

Předloha:

Robert J. Sawyer (kniha)

Hrají:

Courtney B. Vance, Joseph Fiennes, Jack Davenport, Zachary Knighton, Peyton List, Sonya Walger, Christine Woods, John Cho, Brían F. O'Byrne (více)
(další profese)

Epizody(22)

Z ničeho nic se objeví tajemné světlo a téměř všichni lidé na světě padnou do bezvědomí. V tomto stavu před očima vidí vlastní život, jak bude vypadat za šest měsíců. Jednotka elitních agentů FBI se snaží záhadu vyšetřit a lidé si začnou uvědomovat, že budoucnost se vždycky může změnit. Najděte odpovědi a pronikněte ještě hlouběji do příběhu plného hádanek díky skvělému bonusovému materiálu. Uvidíte mimo jiné i celou sérii od pilotního dílu až po poslední epizodu. Uslyšíte, jak natáčení vnímali herci a štáb, a budete mít příležitost znovu prožít každý nečekaný dějový zvrat v celé sérii. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (386)

Petroff 

všechny recenze uživatele

Po prvních třech epizodách... Základní námět zajímavej, asi to budu sledovat abych se dozvěděl, co se z toho vyklube za chujovinu... Udržení nastavené úrovně příliš nepředpokládám... Nesympatickej hlavní hrdina. NECHÁPU: proč spadlo 800 letadel nad USA? vždyť všechno lítá na autopilota... proč jsou tak ohořelý a okousaný budovy? že by kvůli těm stovkám padajících letadel?? ale no tak... Po 4. epizodě: Vyčpívá to, nádech záhady mizí, u mě přichází rozčarování z překlopení do prakticky rodinnýho seriálu Snižuju hodnocení z 4* na 3*. Po 6.dílu: Zůstává stejné schéma. Kdyby za půl roku někdo sestříhal celou serii do dejme tomu cca 3 hodin, bral bych to mnohem víc. Po 7.dílu: Ale sakra už. Celosvětovej fenomén nám ukážeme na asi 8mi lidech. Ach jo... Přestávám tu zhovadělost sledovat ... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Pilot: Hodně slibný rozjezd jednoho z nejočekávanějších seriálů letošní sezóny. Postavy jsou zatím jen lehce načrtnuté, ale některé už vykazují velký poteciál. Demetri Johna Cho na mě zatím zapůsobil nejvíc a Joseph Fiennes taky není špatný. Uvidíme co bude dál. FF si rozhodně pozornost zaslouží. První a asi i poslední série: Bastardi jedni. Zrušit seriál, který měl být náhradou ZTRACENÝCH ještě před tím, než je nahradit mohl je dost podivné. FF se pomalu rozbíhal logicky proto, že budoucnost byla hodně daleko a bylo třeba říct hodně před tím než mohl děj začít gradovat a poslední díly jsou toho názornou ukázkou. Tajně doufám, že si fanoušci druhou sérii nějak a někdy přece jen vydupou, protože tahle show měla velký potenciál a sotva když z něj začala těžit a mohla si získávat přízeň všech lidí všude tak byla škrtnuta. ()

Reklama

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Něco mezi Heroes (konkrétně pasáže "Hiro travelling in time") a Lostem. Ultra zajímavá zápletka, tuna záhad a hromada postav, z nichž polovina je záhadnější, než samotná hlavní zápletka. Ono to funguje, donutí to člověka hltat každý nový díl, ovšem čím více se blížíme ke konci, tím nepříjemněji se ozývá v hlavě nepříjemná otázka: "Tak kdy už sakra přijde tam boma?" Problém je, že tam žádná není. Ve víru konspiraci a ultratajných skupiny a organizací se slibná premisa ztrácí a nepřínáší nic, žádné završení, jen otevřená vrátka k další sérii, kterou už ani vidět nechci. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Seriál se zajímavým nápadem. Co byste dělali, kdybyste viděli, co se stane za půl roku? Věřili byste tomu? Celý svět ztratí vědomí na 2 minuty a 17 vteřin. Během té doby začnou padat letadla, stanou se autonehody a spousta dalších věcí. Po celém světe jsou desítky milionů mrtvých. Kdo za to může a jak to vůbec udělal? To se snaží zjistit agent FBI Mark Benford spolu se svým parťákem. Nakonec zjistí, že je všechno mnohem složitější, než by se mohlo stát. Je tu totiž hrozba dalšího výpadku. Škoda toho otevřeného konce. Proč tyhle seriály musí končit po 1 sérii? Kdo ví, jak by to dopadlo... ()

Hild 

všechny recenze uživatele

Někdy nemůžu pochopit, co by diváci ještě více chtěli. Když se podívám, kolik jiných o mnoho slabších seriálů tam má nějakých 8 řad a tento nadějně vypadající seriál musel kvůli sledovanosti skončit po první sérii. Výborný námět, který tady ještě nebyl. Pilot je hned po ztracených pro mě nejlepší pilot seriálu, který jsem kdy viděla. Říkala jsem si, tohle zkrátka musí být hit. Nemohla jsem uvěřit, že byl seriál zrušen, zvlášť po takovém nabušeném finále. Škoda. Ale na druhou stranu si říkám, nebo se ptám, mohl by se vůbec tento příběh rozvíjet někam dál? Třeba je dobře, že seriál má jen 22 dílu, protože kdoví, co by se ze seriálu stalo pak. Tak si alespoň můžu říct, že jde o vskutku kvalitní seriálový počin. ()

Galerie (284)

Zajímavosti (14)

  • Název této epizody je převzat ze stejnojmenné písně od Davida Bowieho, která vyšla na stejnojmenném albu v září roku 1980. (Trajektt)
  • Seriál je adaptací románu "FlashForward", jejímž autorem je Robert J. Sawyer. Román byl publikován v roce 2000 a znázornil lidstvu vizi budoucnosti za 21 let. (ČSFD)
  • Dr. Olivia Benford (Sonya Walger) na začátku 4. epizody nazve Marka Benford (Joseph Finnes) "Shakespearem". Joseph Finnes ve skutečnosti hrál Shakespeara ve filmu Zamilovaný Shakespeare (1998). (Silencia90)

Reklama

Reklama