Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 1
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (537)

HAL 

všechny recenze uživatele

První řada - po cca desátém dílu následuje několik slabších dílů ze kterých se zdá jako by postavy ztrácely šťávu a břitkost... ale to je jen opatrný nádech před smrští geniálního humoru který přesně navazuje na to čím seriál začal. Brilantním vysokoškolským humorem, satirou korektního chování, dokonalých popkulturních narážek a sem tam i tak trochu pošahaným úletem do vesmíru čiré absurdity. Druhá řada - vrcholy už nejsou tak vysoké, ale celá sezona v průměru pořád cloumá bránicí dost silně na to, abych ji s chutí sjel během dvou dnů. Třetí řada - po prvních dílech se zdá že postavy autorům umírají pod rukama, zábavný nadhled a dělání si srandy z hyperkorektnosti se kamsi vytratil, a popkulturní parodie se také vyskytují jen ve stopovém množství. Čtvrtá řada je na tom místy už docela slušně, a v páté jde dokonce doslova o návrat na vrchol. Six seasons and a movie! ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Alelujá, konečně znovu seriál s inteligentním, svěžím humorem takové ráže, že spadnete smíchy z křesla. Na vysoké škole Greendale se sešla partička studentů, kterým scénáristé napsali krásně různorodé osobnosti: egoistický holkař Jeff, nezávislá feministka Britta, černošská křešťanská mamča Shirley, ex-drogově závislá slušňačka Annie, přitroublý fotbalista Troy, roztomilý xenofobní důchodce Pierce a můj oblíbený geek Abed. Právě díky posledně jmenovanému může Community odkazovat a parodovat řadu filmů a seriálů od MASH po buddy movies. Ale ty jsou jen lákavou polevou nad tím hlavním chodem - skvěle napsanými postavami s úžasnou chemií. Sledovat je při hláškování je opravdu slast. Naši partičku, která se původně scházela jen kvůli účení španělštiny, doplňují bizardnosti jako socha Luise Guzmána, školní maskot Human Being (skvělý running joke!) nebo ředitel školy, který vypadá jako Moby. Jen se modlím, aby tahle kvalitka ještě pár sezon vydržela. (Edit: Seriál vydržel, kvalita bohužel ne...) ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svého času jsem viděl první tři sezóny a pamatuji si, že se mi seriál hodně líbil, ale když jsem se k němu po letech vrátil (a doplnil si tři chybějící řady), nadšení se nedostavilo. Je tedy pravdou, že Community obsahuje epizody, u kterých jsem si téměř natrhl bránici a na něž se ještě někdy rád podívám, jenže takových dílů bylo mnohem méně, než bych si přál. Scénář postupně upadal, s čímž jsem se smířil, takže mě překvapilo, jak dobře jsem se dokázal bavit u páté série, ale ukázalo se, že to byly jen předsmrtné záškuby práce kolektivu scénáristů. Nestačil jsem se divit jakým vývojem...ne, jakou degenerací prošla postava Britty Perry. Mám to chápat tak, že sloužila jako varování před užíváním marihuany? Musím ale naopak pochválit postavu Annie Edison. To byla geniální figura. Sexy školačka, nad níž se mohou chlapi mlsně olizovat, aniž by si připadali jako zvrhlí pedofilové. To byl výborný nápad. V mých očích seriálu silně uškodila (v pozdějších sezónách stále častější) recyklace nápadů a s tím spojená ztráta originality. / Poučení: Ponorkové nemoci se dá předejít výměnou personálu. ()

Nin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Community jsem natolik zbožňoval, že jsem se k němu po pauze, co následovala po 2. řadě, radši nevrátil. Bál jsem se, že bych si zkazil dojem, protože se ke mně doneslo, že kvalita šla dolů. Po 10 letech jsem se však na seriál podívat znovu. Jak to dopadlo? První dvě řady úplná bomba, stále pro mě jeden z nejlepších amerických komediálních seriálů vůbec. Hravé, sympatické, neuvěřitelně vtipné a někdy i dojemné. Třetí řada už je horší, čtyřka je s odchodem Harmona jiná, ale připadala mi stále na úrovni trojky - čili pořád velice dobrá, propracovaná sranda. Pátá a šestá třída však už jsou pokračováními, které jsem asi úplně nepotřeboval vidět. Sem tam se zatoulá skvělý vtip a dobrý nápad, ale už to není ten fantastický seriál. Už vás osudy dříve milovaných postav vlastně nijak zvlášť nezajímají... Takže ve zkratce pro mě dvě boží řady, dvě velmi dobré řady a dvě série průser (které jsou ale stále ve srovnání se komediálními seriály obecně nad průměrem). (8/10) ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Trvalo sice pár dílů, než se to pořádně rozjelo, ale jakmile se tak stalo, tak už to byla jedním slovem paráda. Plno popkulturních narážek, tuny hlášek, nadhled, parodie na různé žánry (díl s paintballem rulezzz!) a výborně napsané a ještě lépe zahrané postavy. No prostě všechno co má pořádný komediální seriál mít. Jenom postava Abeda mi přišla místy až moc přestřelená, ale i na toho se dá časem zvyknout. Po první sérii má Community dostatek potenciálu na to stát se komediálním klenotem, uvidíme jestli si kvalitu udrží i v nadcházející sérii.....Update po 2. sérii: Tak další série pokračovala ve vynikající formě ze závěru sezóny a počtem hlášek, odkazů a výborných postav nemá Community na poli komediálních seriálů momentálně konkurenci. I ten Abed už je cool. Chci na Greendale a chci tam hrát paintball!! ()

Galerie (2 042)

Zajímavosti (199)

  • Tato epizoda, která se po návratu svého původního tvůrce Dana Harmona snaží znovu nastartovat celý seriál, často naráží na 9. sérii (2009) seriálu Scrubs: Doktůrci (od r. 2001). Ta byla pro tento seriál také zásadní, protože se tvůrci snažili znovu oživit seriál s téměř celým novým obsazením. Na konci epizody v závěrečném shrnutí dokonce můžeme vidět shrnutí Zacha Braffa z epizody Náš první den ve škole (2009) ze Srubs: Doktůrci. Posléze se ukáže, že Abed (Danny Pudi) ukazuje studijní skupině tento díl na svém notebooku. (tom.nosek)
  • Abedův (Danny Pudi) nejoblíbenější seriál je Město žen (od r. 2009). V jedné z jeho se jeho postava dokonce objevuje. Naopak ze seriálu Město žen (od r. 2009) se v Community v poslední díle 2. série, konkrétně v 16. minutě a 20. vteřině, objevují postavy Laurie (Busy Philipps) a Travis (Dan Byrd). (FunkyBee)
  • Postava Abeda je založena na skutečné osobě jménem Abed Gheith. (Kulmon)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama