Reklama

Reklama

Zpátky do školy

(seriál)
Trailer 2
USA, (2009–2015), 41 h 26 min (Minutáž: 22–29 min)

Tvůrci:

Dan Harmon

Hrají:

Joel McHale, Gillian Jacobs, Danny Pudi, Donald Glover, Alison Brie, Yvette Nicole Brown, Chevy Chase, Ken Jeong, Jim Rash, Shelby Rabara, Twink Caplan (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(110)

Jeff Winger, právník, jehož diplom byl zrušen, musí zpět do školy, konkrétně na veřejnou vysokou školu v Greendale. Stává se členem studijní skupiny, do které také patří Pierce, sexista důchodového věku, Britta, mladá atraktivní žena s nízkým sebevědomím, Shirley, čerstvě rozvedená afroameričanka, Abed, závislák na popkultuře, Annie, mladá perfekcionistka a Troy, bývalá středoškolská fotbalová hvězda. Co taková skupina dokáže předvést, se brzy uvidí. (TV Nova)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (537)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Velmi milé překvapení. Fascinující zrcadlo (nejen) vysokoškolské komunity, které těží z výjimečného castingu, skvělého míchání vtipů a humorných scének. Po viděni první a začátku druhé sezony jsem ještě neměl díl, v kterém bych se nudil nebo nezasmál. Chemie mezi postavami funguje bez jediné výtky a všechny vnitřní témata i charaktery jsou skvěle broušeny jak diamanty. Ta střelba popkulturních (já bych přímo řekl čistě amerických, protože to cílení na amerického diváka je veliké) odkazů a scének je bezchybná, stejně jako detaily v pozadí (socha LG, Abel pomáhající rodit). Na tenhle komediální seriál jsem čekal deset let a s čistým svědomím mohu dát 5*. PS: poprvé v životě mám pocit, že nějaký seriál chci vidět znovu. Snad to nebudou natahovat na 10 sérií, ale najdou rozumný kompromis (a v posledním díle konečně zničí Glee club). Ve zkratce, druhá sezona ještě lepší než první. Annie, mnami! PPS: jinak slabší 4 sezonu těžce zvedl devátý díl... S01 95%, S02 100%, S3 90% : 60% S5: 50% (snížení na 4*) Nejlepší okamžiky: kuře-kmotr, paintball, killer chan, porod, D&D, dokument, paintball2, fotbálek, videohra, 409 maňáskové! ... PPPS: kvalita od 3. sezony výrazně upadá a po klinické smrti v TV bude S06 běžet na Yahoo! Screen, bezplatné sledování a pilotní projekt tohoto internetového serveru ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

I přes poměrně žalostnou šestou (asi definitivně poslední) řadu sitcom, který mě po většinu času bavilo sledovat a neotrávilo mě to po pár dílech. Původní parta skvělá, s postupným odchodem jednotlivých členů i celý seriál ztrácel šťávu, ovšem ty absurdní zápletky se povedlo zachovat, ačkoliv už mi leckdy přišlo (hlavně v té poslední sérii), že tvůrci vaří z vody a utahují si z nejrůznějších klišé ne tak povedeně jako dříve...7/10 ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

"Men is evil!" Dajte konečne Alison Brie Emmy! —- Prvé tri série za 100%. Rovnako kvalitné ako BBT alebo HIMYM vo svojich najlepších časoch; inteligentné, originálne, iné a neuveriteľne vtipné. Svojho času to bol môj úplne najobľúbenejší sitcom. Predovšetkým pre postavy Annie a Britty, toho jak s tým všetkým kontrastoval Pierce a všetkých tých (často celo-epizódových) citácií a poct. A hlavne jak to všetko drží pohromade a - zabáčajúc až na okraj crazy komédie, stále po emočnej stránke funguje. --- No a potom sa vymenil hlavný scenárista a aj keď vtipov je stále dosť a sem-tam sa podarí nejaký na úrovni starších sezón, už je to len neobratne inscenovaná nahrážka od iného tvorcu, a moje obľúbené postavy a melódia si toto nezaslúžia. --- Keď sa vrátil, už to bolo skazené, odišlo viac dôležitých hercov, nacpali tam náhradné charaktery, už to nemá príbeh (čím stráca význam postava Jeffa Wingera a v podstate všetky vzťahy), crazy komédia začala hrať prím, a slovami jedného z komentujúcich: “Nedá se nato koukat.” Nezachránia to ani vedlajšáky Brie Larson, Nathana Filliona a ostatných. Ešte omnoho horšie jak predtým. --- Posledná séria je potom podstatné zlepšenie (pretože zmizne Shirley, Jonathan Banks, značná časť trapností, a nájde si to jak keby nový formát), už je to po tých rokoch ale skrátka iný seriál... S01: 100%, S02: 100%, S03: 100%, S04: 70%, S05: 55%, S06: 80%. Obľúbené postavy: Annie, Britta, Pierce, Leonard. Obľúbená epizóda asi gangsterská. ()

jerry12 

všechny recenze uživatele

90%. Existuje-li moderní komediální seriál, který si zaslouží přízvisko "výjimečný", pak je to bezpochyby Community. Seriál jako z jiného světa, jež s extrémní až absurdní nadsázkou dokáže napodobit všechny historické události, slavné celebrity, filmy, seriály, postavy, prostě vše, na co si jen tvůrci vzpomenou, a to s neuvěřitelnou grácií, elegancí a energií. Dokonalá pestrost postav, jednoduchost jejich charakterů, jež se navzájem proplétají v komické symbiózy (Troy a Abed zvlášť), nádherně stylizované díly do specifických žánrových kabátů (westernový paintball, loutkový díl, Halloween apod.) a pro mě jako vášnivého filmového fanouška opravdu perfektně parodované ty největší klasiky audiovizuální historie (moje nejoblíbenější je parodie na Good Will Hunting z první řady nebo Goodfellas taktéž z první). Herecky skvělý Chevy Chase (jako postava otravný bastard, ovšem skutečně bezchybně zahraný), geniální Danny Pudi i geniální Abed, parádní charakterem-mně-velmi-podobný Jeff a v neposlední řadě fantastický Ken Jeong/Chang. Ani dámy však nejsou zastíněny skvělými výkony pánů, Gillian Jacobs umí mluvit jako mimozemšťan a Alison Brie je zase nepřekonatelně roztomilá. Co postava, to šílenec, co situace, to absurdita, co hláška, to perla, co díl, to legenda. Vedle Přátel nejlepší komediální seriál všech dob, ačkoli (a možná i proto) je úplně odlišný. A Modern Warfare shledávám nejlepším dílem všech komediálních seriálů historie. I'm lovin' it! ()

Galerie (2 042)

Zajímavosti (199)

  • Dan Harmon chcel pôvodne pre rolu Annie nejakú ázijskú alebo latino herečku, no nakoniec obsadil do tejto role Alison Brie. Neskôr však vytvoril postavu Annie Kim (aziatka Annie), ktorú hrala Irene Choi, aby sa aspoň sčasti priklonil k jeho pôvodnej myšlienke. (David_SVK)

Související novinky

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

Stranger Things, Bladea a další čekají odklady

07.05.2023

Stávka scenáristů je momentálně v plném proudu. O tom, proč a za jakých okolností vznikla, jsme vás informovali před pár dny, nyní už ale navíc známe i prvních několik obětí této nepříjemné situace.… (více)

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

Co chystají tvůrci třetích Avengers?

12.07.2018

Bratři Anthony a Joe Russo se díky dvěma velebeným marvelovkám Captain America: Návrat prvního Avengera a Captain America: Občanská válka dostali rychle do povědomí většiny filmových diváků. Za… (více)

Donald Glover si zahraje mladého Landa

Donald Glover si zahraje mladého Landa

22.10.2016

Letos v prosinci nás čeká Rogue One, první hraný spin-off Star Wars, a v květnu 2018 z hlavní ságy vybočíme znovu. Phil Lord a Chris Miller (21 Jump Street, Lego příběh) chystají sólový film s mladým… (více)

Reklama

Reklama