Reklama

Reklama

Arogantní a líný princ Thadeous strávil celý život ve stínu staršího bratra Fabiouse. Závidí mu jeho odvahu, hrdinství, oblíbenost a příští post krále. Z poslední výpravy si Fabious přivezl krásnou Belladonu, aby ji pojal za manželku. Než se svatební zvony stačí pořádně rozeznít, objeví se čaroděj, který nevěstu unese na svůj hrad. Thadeouse zaskočí, když mu královský otec přikáže pomoci bratrovi získat zpět unesenou dívku a zničit čaroděje Leezara. Na cestě za záchranou potkávají krásnou, ale velice vznětlivou lovkyni Isabel, která má s Leezarem nevyřízené účty. Na cestě za záchranou Belladony je čeká mnoho nástrah a zrádných manévrů, při nichž může Thadeous konečně dokázat, že je stejně statečný jako jeho bratr. (TV Nova)

(více)

Videa (16)

Trailer

Recenze (1 020)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdi... No, dobře... Hlavní postava Prince a pruďase = o něco méně podlý Edmund Blackadder. Sluha / společník hlavní postavy = o něco méně blbý Baldrick, sluha / společník Edmunda Blackaddera. Myslíte si, že mě toto "okopírování" postav z mnou milované Černé zmije natolik pobouřilo, že jsem filmu dal dvě hvězdy? Omyl. Bylo to právě to nejlepší, co mi Princ a pruďas nabídl.____Tři největší bolesti: 1) Že postavy po celý film soupeří v užívání (kromě několika výjimek) prvoplánových vulgarismů všeho druhu, mi k žádném komediálnímu uspokojení nepomohlo. Scénáristé se na tento nápad až nezdravě příliš upnuli, a tak, po nějakých dvaceti minutách, místo aby všechno to "jakoby nevhodné" fuckování diváka šokovalo a nutilo ho se smát, otravuje. 2) Klišé, klišé, klišé. Pitomý příběh, který se scénáristé pokusili maskovat tím jediným nápadem (viz bod 1)), je neskutečně neoriginální, ačkoliv snaha o parodii v něm vidět je. Bohužel malá a málokdy. 3) Odbytá režie zejména akčních scén. Ani to, na čem se daly nasbírat body za originalitu, originální není. Natož zábavné. Úvod s popravou připomene Piráty z Karibiku, scéna s kočárem Wild Wild West, souboj s netvorem zase libovolný souboj s netvorem z televizní Xeny. Bohužel všechno jen připomene - nic objevného se nekoná. Zkrátka nuda. Pokud mají akční scény nějakou dynamiku (závěr především), vděčí za to jen a jedině Jablonského povedené (ze Zimmerových Pirátů vycházející, ale povedené) hudbě.____Klady: Pochválen buď skvělý Danny R. McBride, díky Zooey Deschanel, která naivní, ničeho neznalou princeznu zahrála velice roztomile, rád jsem opět viděl Damiana Lewise, ačkoliv jeho role... No... Škoda písmen, a potěšil i zmíněný Steve Jablonsky, jehož soundtrack by byl ovšem mnohem, mnohem lepší, kdyby jej hrál opravdový velký orchestr a ne jakási jeho elektronicky vytvořená nápodoba, jejíž zvuk místy opravdu tahal za uši. Dvě hvězdy a buďte rádi. ()

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

Žánrový experiment, který díky opakování se zůstává na půli cesty. Nejde o to, že by nebyly hlášky vtipné. Jen jsou přes kopírák, což začne po určité době vadit (naštěstí to vždy včas zachrání nějaká pořádná jobovka – Minotauři penis rulez!). Rozhodně nadprůměrná zábava, která je filmařským ekvivalentem „koulí“ – bez nich by něco takového nikdy nemohlo vzniknout. Jen je škoda, že ten šílený nápad nedotáhli tvůrci do lepšího celku. Takhle se podobným ujetým projektům (vzhledem k nízkým tržbám) zavřely vody stejně rychle, jako rozevřely. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Výborná komedie, která funguje překvapivě hodně dobře i ve své fantasy části. Pravda, humor někdy až příliš balancuje na hranici trapnosti a někdy už prostě tu pomyslnou hranici vkusu překročí. Naštěstí se zde ale přepne do oné fantasy roviny, která celkem funguje a to hlavně díky epické hudbě a výborným akčním scénám. No a pak je tu samozřejmě ještě výborný Danny McBride, který utáhne film i v těch problemačtějších chvílích. Jeho postava prince Thadeouse je totiž ten správně sympatickej debil, který si ze všech těch fantasy klišé dělá srandu a nejradši by doma spal s trpaslicema. Tomu prostě nejde nefandit ;) 70% ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Pohádky, tedy mimo vánoční čas, obvykle netvoří součást mého programu, ale pokud se tradičně prostý děj příliš neprosazuje a neruší tak nekonečné množství sexuálních narážek, hulení v mezích normy a absolutní zhovadilost nesympatického hrdiny, tak si to dám líbit. Ano, bavil jsem se pokleslým humorem. Nebylo to poprvé a určitě ne naposledy. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Nápad se cení. Když mě po projekci několikrát za den trkne do čela, že žádný podobný projekt zatím vlastně ještě nevznikl, je to ohromné plus. Navíc perverzní a sexuální vtípky (jakkoliv extrémně hrubé a trapné) fungují na jedničku: já s humorem problém neměl. To vše, navíc v kombinaci s působivým fantasy prostředím, výtečnou hudbou a akčními scénami... no prostě líbilo! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (15)

  • Počas natáčania lietal James Franco (Fabious) tam a späť medzi New Yorkom a Belfastom, pretože v tom čase ako študent denného štúdia študoval na univerzite. (misterz)
  • Natáčení probíhalo v severoirském Belfastu, a to od začátku léta do října roku 2009. (Brousitch)

Související novinky

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

Best of 2011 dle vybraných uživatelů

31.12.2011

Další filmový rok je za námi, a tak vám přinášíme přehled nejlepších filmů roku dle předních uživatelů ČSFD.cz. Uživatelé i filmy v jejich výběru jsou seřazeny abecedně. Jako vítězný snímek z tohoto… (více)

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

Zrzka s mečem neřekla poslední slovo

12.02.2011

V 80. letech ji po Arnoldově boku hrála Brigitte Nielsen, před nějakým časem si měla kroužkový pancíř ve formě sexy bikin v Rodriguezově produkci navléct Rose McGowan (dokonce se objevila i na… (více)

Včera jsme to roztočili, drahoušku

Včera jsme to roztočili, drahoušku

26.08.2009

No, možná ne tak úplně včera, spíš „nedávno“. Tento týden padla první klapka historicko-dobrodružného The Eagle of the Ninth a upírského westernu Priest, taktéž už je v plném proudu natáčení fantasy… (více)

Reklama

Reklama