Reklama

Reklama

Sezení

  • USA The Sessions (více)
Trailer

Obsahy(1)

Od dětství ochrnutý a na plicní respirátor odkázaný básník a novinář Mark O'Brien (Hawkes) znovu a znovu překonává nepřízeň osudu. Nyní, v osmatřiceti letech, ale čelí dosud největší výzvě: touží přijít o panictví. Pomůže mu krásná terapeutka (Hunt), sympatický kněz (Macy) a jeho vlastní bezedný smysl pro optimismus a humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (147)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Rozhodne pozoruhodný príbeh, dokonca podľa skutočnej udalosti zo života Marka O'Briena. Veľmi emocionálny film o človekovi, ktorý bol odsúdený na život bez možnosti pohybu. Obdivuhodné bolo najmä to, že ho neovládla sebaľútosť a všetko dokázal odbúrať humorom a iróniou. Na druhú stranu mi však v mnohých situáciach prišiel dosť egocentrický, ale možno aj z pochopiteľných príčin. Opäť sa však potvrdilo, že jedine život, ktorý žijeme pre milovaných ľudí je hodný žitia - zistil to aj Mark, hoci až v pokročilom veku. Napriek všetkému spomenutému však hodnotím tento film skôr ako priemerný, prekážala mi v tom hlavne nadmerná úchylnosť, keď ešte aj kňaza potreboval Mark zamestnať svojimi nemorálnymi plánmi... Veľký obdiv si však určite zaslúži Helen Hunt, ktorá odvážnu rolu sex-terapeutky zahrala naozaj vierohodne. ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré a vtipné jako Nedotknutelní, ale zase více "romantiky" zejména s téměř padesátiletou a přesto krásnou a milou Helenou. Láska kvete v každém věku jak mezi rovnými, tak i na hony fyzicky vzdálenými. Že to není jenom o sexu, vám jistě potvrdí a ráda každá žena, s tím už se musíme, my chlapi, tak nějak smířit. Dobrým signálem ovšem je, pro nás zdravé, že mnohdy opravdu stačí nechovat se jako hovado. ()

Reklama

Pump 

všechny recenze uživatele

Jedinečné téma, citlivé zpracování a skvělé herecké výkony! Co více potřebujeme, abychom se dobře bavili? Toto komediální drama si nenechte ujít a i když na první pohled nevypadá nic moc, stojí za shlédnutí. Naprosto skvělé podání skutečné postavy Mark O´Brien hercem John Hawkes udělá z filmu klenot. Komentář v první osobě na pozadí filmu je velmi příjemný. Bavil jsem se skvěle a to jsem dlouho váhal zda se na film vůbec podívám. Jistě jsem nebyl sám, ale vězte, že se není čeho bát. Není to ani trapné, nudné nebo příliš smutné :-) ... ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si říkal i do Čech pronikla možnost,že si postižení mohou zaplatit sexuální služebnici tak tenhle film bude v tom smyslu něco podobného.Nebyl,řekl bych že tenhle film už je trochu dál,protože když se řekne postižený člověk tak se mi vybaví vozíčkář nebo někdo s chromou rukou,ale tenhle filmový případ ještě k tomu nemohl dýchat a to je u milostných hrátek velké mínus.Kromě svlečené Helen Hunt není na filmu co hodnotit... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Já vím, že film o tom, jak osmatřicetiletý kvadruplegik přichází o panictví se ženou, které už je skoro padesát a na jejím obličeji je to vidět. Helen Hunt nikdy nepatřila k nejkrásnějším ženám v Hollywoodu, přece jen má příliš ostře řezané rysy v obličeji, ale to nic nemění na tom, že se jedná o skvělou herečku, jejíž Oscar za film "Lepší už to nebude" je zasloužený. Vlastně je snímek "The Sessions" velmi podobný tomuto jejímu zatím jedinému oscarovému mistrovství. Za oba snímky byla nominovaná na Oscara a v obou se dávala dohromady s mužem, s nímž by rozhodně nemohl žít každý. V případě snímku "Lepší už to nebude" to byl člověk psychicky labilní, tentokrát je to člověk ochrnutý v podstatě od brady dolů. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/the-sessions-2012-85.html ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Herec John Hawkes musel mít pod zády polštář, aby páteř vypadala klenutá a zakřivená. (chelseaman22)

Reklama

Reklama