Reklama

Reklama

Sezení

  • USA The Sessions (více)
Trailer

Obsahy(1)

Od dětství ochrnutý a na plicní respirátor odkázaný básník a novinář Mark O'Brien (Hawkes) znovu a znovu překonává nepřízeň osudu. Nyní, v osmatřiceti letech, ale čelí dosud největší výzvě: touží přijít o panictví. Pomůže mu krásná terapeutka (Hunt), sympatický kněz (Macy) a jeho vlastní bezedný smysl pro optimismus a humor. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (21)

Trailer

Recenze (147)

castor 

všechny recenze uživatele

NA PRAHU ČTYŘICÍTKY PANICEM. Session už bodovalo na Sundance festivalu, diváci si ho můžou spojovat především s další silnou postavou ztvárněnou Helen Hunt. Session ale ocejchovalo zejména to, že jde o ten film, ve kterém „ten chlapík dokáže hýbat jen hlavou a dýchají za něj železné plíce“ a jak tam ta „letos padesátiletá herečka nejednou odhodí svršky“. Ta citová náklonnost, kterou si hlavní hrdina (výborný John Hawkes) dětskou obrnou upoutaný na lůžko přiláká profesionální sexuální terapeutku, je až moc nahodilá, odbytá, všechno to přišlo jen tak mimochodem mávnutím kouzelného proutku. Naštěstí ale nejde o film, který by hrál vyloženě na jistotu, i když jako zástupce lapače filmových cen ho vidět někdo klidně může. Příběh založený na skutečných událostech je tu oživovaný drobnými konflikty a vlídným (i černým a sarkastickým) humorem, celek je sice příjemně odlehčený, ale bohužel lehce nevýrazný. Třeba síle Hlasu moře se vyrovnat zdaleka nemůže!! ()

arbitr 

všechny recenze uživatele

Ne tak dobré a vtipné jako Nedotknutelní, ale zase více "romantiky" zejména s téměř padesátiletou a přesto krásnou a milou Helenou. Láska kvete v každém věku jak mezi rovnými, tak i na hony fyzicky vzdálenými. Že to není jenom o sexu, vám jistě potvrdí a ráda každá žena, s tím už se musíme, my chlapi, tak nějak smířit. Dobrým signálem ovšem je, pro nás zdravé, že mnohdy opravdu stačí nechovat se jako hovado. ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film s pár vtipnými okamžiky. Ten kněz je asi nejlepší postavou celého snímku, ale jen tak mimochodem takového bych chtěla teda naživo vidět... a počkat nejde to....neexistuje. Je ale bohužel fakt, že takový film člověku stačí vidět jednou v životě, ať už řeší sebezajímavější téma. I guess i through away that little speech. - No no, please, make the little speech. I'd love to hear it. - Ok here it goes. The meaning of love. Love is a journey. - I like it already. - That's it. That's all i've got. I told you it's short. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Film o tom, jak muž chce poznat to, co doposud neokusil... Vcelku normální. Milióny komedií jsou založeny na tom, tak proč by mělo být zvláštní tím, že to chce muž, kterému je už přes 40 let a bohužel k tomu neměl příležitost, jelikož je připoután na lůžko? Jiné je to v tom, že tento člověk svět vnímá "z jiného úhlu pohledu" a to doslova a rád by dosáhl toho, co je pro člověka zcela přirozené. City a silné vztahy, které si Mark za svého života vytvoří - a to hlavně k ženám, jsou jeho jediným pojítkem s realitou. Helen Hunt i John Hawkes odvedli skvělou práci a William H.Macy v postavení kněze, který celý příběh prožívá s Markem ať už v kostele či u něj doma u piva - to je pouze zpestření, které je určitým kontrastem ve spojení sex a víra. ()

Riddick77 

všechny recenze uživatele

Všudypřítomný nadhled dělá z tohoto ve své podstatě hutného dramatu příjemnou a zamyšleníhodnou podívanou, v níž naprosto dominuje fyzické herectví Johna Hawkese. Důležitý pohled na vnímání světa očima postiženého člověka, který by měl rád stejné životní cíle, zažil všechny slasti bytí a alespoň chvilku měl přístup k benefitům jako kdokoliv jiný. Helen Hunt je sice odvážná ve smyslu nahoty, na druhou stranu má prakticky jen jednu skutečně dramatickou a procítěnou scénu, tudíž oscarovou nominaci pouze za "zdravou sexualitu" nechápu. Dobře napsané dialogy, zajímavá perspektiva a neméně chytlavý příběh. Rozhodně nadstandard. 7/10! ()

Galerie (29)

Zajímavosti (2)

  • Herec John Hawkes musel mít pod zády polštář, aby páteř vypadala klenutá a zakřivená. (chelseaman22)

Reklama

Reklama