Reklama

Reklama

Lighthouse

Animovaný / Krátkometrážní
USA, 2008, 4 min

Obsahy(1)

Někdy, být zodpovědný znamená velký závazek. Osamělá a nevděčná práce.
V krátké animaci filmu LIGHTHOUSE (Maják), nevrlý strážce majáku se stará o bezpečnost malého přímořského městečka, poslušně udržuje strážní světlo majáku, které září nad ním. Ale jako věrné světlo majáku nekonečně obíhající dokola, nevrlý strážce remcá a ksichtí se nad nevyslovenou otázkou. Proč musí sám na bedrech nést takové obrovské břemeno opatrovat lodě v přístavu a občany před pohromou, zatímco se oni baví a pořádají párty, zapomínajíce na jeho neobyčejnou zodpovědnost?
Potom světlo zhasne. Naděje mizí. Plnou parou vpřed se blíží katastrofa. Následující události a hrozba, překvapila a otestovala schopnosti strážce majáku. Nakonec uviděl světlo. Jaké to je, když zodpovědnost sdílíte a vše neleží jen na vašich bedrech? (Philber)

(více)

Recenze (4)

iamek 

všechny recenze uživatele

Krásná animace a zajímavý námět. Jenže v záplavě krátkých animaků upadne Lighthouse do průměru. ()

Puerdraco 

všechny recenze uživatele

slabší průměr... chtělo to víc rozebrat charaktr strážce... vygradovat pointu... po technické stránce je to ale dobrý ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Snímek o kolektivní odpovědnosti a úctě k povolání druhých, o něčem, co v dnešní době zkrátka neexistuje. Proto film působí jako zjevení z jiné planety, které mi ani zpracováním není moc blízké. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama