Reklama

Reklama

Komety

(TV film)
  • Česko Příběh komety (více)
Velká Británie, 2007, 51 min

Obsahy(1)

Jako tlustá pomeračnová slupka obklopuje naši sluneční soustavu obrovské mračno. Tvoří jej úlomky hornin a ledu, které tam prostorem doputovaly během čtyř miliard let. Ona "slupka" patří k nejtajemnějším místům ve vesmíru. Čas od času jsou z ní některé částice vymrštěny do nitra sluneční soustavy, kde se promění v zářící poutníky - komety. Po staletí uváděly naše předky v úžas. Byly považovány za posly samotných bohů, za znamení života i smrti. Jejich tajemnství se vědci už po staletí snažit rozluštit. Komety nám totiž prozrazují mnohé o vzniku života na naší planetě i o fungování vesmíru. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

3n3my 

všechny recenze uživatele

Poučný dokument o tom, že kométy môžu byť nielen nebezpečenstvom pre našu Zem (ako bolo napr. vyhynutie dinosaurov, prípadne Tunguzska), ale mohli byť naopak aj za vznikom života na Zemi. Stojí za pozretie. 7/10 ()

Reklama

corona 

všechny recenze uživatele

Škoda, od dokumentu BBC by som čakala že forma neprebije obsah, tj. tak krásne animácie a tak málo nových a zaujímavých informácií a zopár teorií podaných ako fakty na kvalite nepridalo. ()

Galerie (1)

Reklama

Reklama