Reklama

Reklama

VOD (1)

Anna je pohledná a úspěšná bytová návrhářka z Bostonu. Má všechno, na co si vzpomene, tedy kromě žádosti o ruku. Její přítel, nadějný kardiolog Jeremy se totiž k tomu, aby před ní poklekl a nabídl jí manželství, stále nějak nemá. Blíží se magický 29. únor, kdy podle irské tradice v tento den může žena požádat muže o ruku. A tak se Anna rozhodne, že poletí do Dublinu, kde je Jeremy na lékařském kongresu. Jenže buď osud nebo rozmary počasí s ní mají jiné plány. Letadlo musí nouzově přistát ve Walesu a Anně začíná zoufalý závod s časem. Naštěstí se nad ní slituje pohodářský majitel těžce prodělečné hospůdky. Ten jí nabídne nejprve střechu nad hlavou a posléze i svezení do Dublinu. V tu chvíli si Anna řekne, že má to nejhorší za sebou... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (300)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Tuctová romantická komedie, o holce, která má s někým vztah, pak někam jede sama, potká někoho jiného, nemůže ho vystát, něco spolu zažijou a najednou se jí začne líbit. Co se na téhle šabloně dá vylepšit? Obsadit pěknou herečku, natočit to trochu dobrodružným stylem, aby se něco (aspoň trochu zábavného) dělo, tak aby divák neměl důvod hlídat na hodinkách zbývající čas do konce, a nenatahovat délku přes 2 hodiny. Což se víceméně povedlo. I když jde o průměr, a zítra nebudu mít ponětí, o čem Přestupný rok byl, neotrávil mě a řekl bych, že minimálně na Louiho nezapomenu. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Po všetkých stránkach vydarená romantická komédia, ktorá ešte k tomu ako bonus ponúka aj prenádherné prírodné zábery a scenérie. To najcennejšie na filme je však to, ako dokonale dokáže diváka kultúrne vtiahnuť, nasýtiť jedinečnou írskou atmosférou a láskavým humorom aj zabaviť. Sympatickí herci, sympatický dej, u mňa spokojnosť. 75/100 ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Možno je to tým, že príbeh je väčšinu zasadený do írskeho vidieka a je to práve príroda, ktorá dotvára romantický kolorit. Chémia medzi neokukanými hlavnými predstaviteľmi funguje tak akurát, humor je skôr roztomilý a príjemne hladí po srdci. Pochopiteľne, že v podobnom žánri je problémom vymyslieť niečo úplne nové, preto som vďačný za zopár scén, ktoré vybočujú zo série tých presladených. Hoci útrapy, ktoré Anna ( rozkošná Amy Adams ) musí prežívať na svojej ceste do Dublinu, sú nekorektne prehnané a zrejme mal scenárista ťažké srdce na ženy, práve tieto peripetie robia tento film tým, čím je. Ja som sa pobavil a určite sa s Priestupným rokom ešte stretnem. Nielen v kalendári. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Hmmm ... průhlednou přímočarost a prostoduchou předvídatelnost u romantických komedií zpravidla neřeším, ovšem hlavní hrdinové by snad měli mít nějaké charakteristické povahové rysy. Rozhodně by se neměli projevovat jako lehce schizofrenní jedinci, jejichž chování se bez zjevné příčiny nadmíru vrtošivě a naprosto nelogicky proměňuje. Ucházející jako nezávazný sled scének, které spolu nikterak nesouvisejí - ovšem dosti katastofální jako komedie, která by se měla někam ubírat, tudíž by měla řešit nějakou zápletku a disponovat odpovídající koncepcí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nafoukaná fiflena z velkého města se vydává do irského Dublinu aby požádala o ruku svého nezajímavého přítele a po cestě potká buranského cynika, který jí doprovází a zcela neočekávaně obrátí vzhůru nohama její rozhodnutí o svatbě. Naprosto standardní ničím překvapivá a hlavně neskutečně naivní a kýčovitá pohádka, která však dokáže zaujmout a to díky nádhernému prostředí irských vesniček a sympatickému -míněna je samozřejmě hlavní herecká dvojice- hereckému obsazení, kterému sice neuvěříte ani nos mezi očima ale příjemně se na něj kouká. Škoda, že film neskončil o deset minut dříve, působil by mnohem příjemněji a uvěřitelněji. Ale co, po celou dobu to je kýč, tak i konec tomu musel odpovídat. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Filmovalo se v Dublinu. (M.B)
  • Herec Matthew Goode, představitel Declana, přiznal že během natáčení létal na víkendy domů do Londýna. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama