Reklama

Reklama

Kučisake onna 2

  • Japonsko 口裂け女2 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Středoškolačka Mayumi je sportovně nadaná a ve škole velmi oblíbená. Jednoho dne se však její život radikálně změní, když se ona a její rodina stanou obětí brutálního zločinu. Mayumi je po útoku znetvořena a při snaze o návrat do normálního života naráží na předsudky a zlomyslnost svých spolužáků i širokého okolí. Když ji odvrhnou i její dvě bývalé nejlepší kamarádky, uzavře se Mayumi do sebe a začnou jí pronásledovat představy o neznámé ženě v červeném kabátu. Když jsou pak její bývalé přítelkyně brutálně napadeny ženou, která vypadá jako ta z dívčiných představ, dopátrá se Mayumi strašného tajemství. (Šakalík)

(více)

Recenze (4)

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Celkom slušné, ale o dosť slabšie ako prvá časť. Tentokrát tu nemáme tajomnú ženu s rozrezanými ústami, ktorá vraždí deti, ale úbohú znetvorenú študentku. Expriateľ jej sestry ju polial kyselinou (tu sa konečne dočkáme prvého krvavého momentu), a tak musí nosiť masku. V škole sa jej všetci posmievajú, kamarátky sa jej obrátia chrbtom, priateľ ju opustí. V druhej polovici filmu sa už dočkáme nejakých vrážd, avšak je ich na horor poriadne málo a veľa toho teda neukážu. Musím však pochváliť záverečných 20 minút, v ktorých sa to konečne poriadne rozbehne a napokon to celé začne dávať zmysel. Škoda len, že taký, ako koncovka, nebol celý film. Prvej časti by som dal asi 80%, tejto druhej tak 60%. ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Výrazně slabší "pokračování" nápaditého horůrku. Vzásadě podvod na diváka, kdy horko těžko naroubují a upraví tematicky úplně jinou látku tak, aby aspoň v něčem měla styčné body a dala se prohlásit za "dvojku". Celkem pěkné téma odstrkávání a šikany či nepopularity, podané ale bohužel dost primitivně... P.S. povedená rodinka. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Tomuto filmu zo všetkého najviac uškodilo, že má byť sequelom k pôvodnej, maximálne hororovej časti. A že je vydávaný za horor. Inak ide 90 percent stopáže o normálnu psychodrámu, aká by svedčila napríklad Sonovi. Takto čakáte prízrak s náhubkom, čakáte mnoho vrážd, čakáte napätie. A vidíte smutné dievča, pre svoj hendikep stále viac prepadajúce depresiám. Nič proti, to len marketing zapôsobil kontraproduktívne ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak předně to není horor, ale řekněme drama, které nemá s prvním dílem vůbec nic společného. Není to totiž napínavá duchařina jako první díl, ale docela smutný příběh o dívce, kterou těžce poznamená zločin spáchaný proti její rodině a která musí následně nést svůj těžký úděl na malém městě. Tam dennodenně bojuje s nepochopením, předsudky a omezeností svého okolí. Až v posledních dvaceti minutách se děj přece jen zlehka stočí k hororu a udělá tak za filmem parádní tečku. Mně se to teda líbilo víc než jednička, i když oba filmy jsou natolik rozdílné, že je srovnávat dost dobře nejde. ()

Reklama

Reklama