Reklama

Reklama

Tisíc slonů

(festivalový název)
  • Indie Vaaranam Aayiram (více)

Obsahy(1)

Tisíc slonů je tamilský milostný příběh s globálním přesahem. Krishnan studuje v Tamil Nadu na stejné vysoké škole jako dívka Malini. Vezmou se a narodí se jim syn Surya. Meziotcem a synem vládne velice přátelská atmosféra. Surya dospěje a seznámí se s Meghnou. Zamiluje se,požádá ji o ruku,ale Meghna ho odmítne. Surya se brzy dozví,že jeho životníláska se stěhuje do Kalifornie… Právě v té chvíli dostane Krishnan infarkt. Tento velice úspěšný film vyhrál ocenění National Film Award za nejlepší celovečerní film v tamilštině. (Festival bollywoodského filmu)

(více)

Recenze (4)

Niktorius 

všechny recenze uživatele

Divný, divný, velice divný film! Jak hlavní hrdina střídá vizáž, povolání, místo pobytu a objem muskulatury, tak se mění žánry, ale ke klasickému masala filmu to má dál, než já do Čenaje. Do současného (akčního) trendu tamilské kinematografie už to nezapadá vůbec. Jednotlivé etapy Suryova života jsou natočeny dosti nevyrovnaně a nadprůměrné scény občas pročeří pořádný paskvil (první zásadní zvrat), hudba je slušná (leč pokradená, kde se dalo), ale doteď mi pořádně nejde do hlavy, o čem snímek vlastně je a proč jej vůbec někdo točil. Má autobiografické prvky, ale ty jsou domalovány tak, že celek rozhodně nepůsobí jako autentická výpověď o něčím životě. Ústřední motivy jsem v tom hledal pečlivě, ale marně. Jaký smysl pro příběh měla epizoda s únosci dětí? A co záchrana novinářky v Džammú? I to rámování otcovou smrtí a vzpomínáním na něj se v druhé polovině vytrácí kamsi do neznáma...Nebo to měla být variace na příběh forrest gumpovského ražení? Jestli ano, pak je tedy směšně nemotorná. Pro extrémně pomalé tempo a bezobsažnost rozhodně Vaaranam Aayiram nedoporučuji "indickým" začátečnímkům, ti by u něj jistě usnuli jako nemluvňata; zkušenější diváci jej možná ocení jako svého druhu kuriozitu. Nebo taky ne. 50% ()

Remini 

všechny recenze uživatele

Keby v každej tretej vete neodznelo "Daddy" toto a "Daddy" tamto, možno by to bolo aj na tú piatu hviezdičku :) Inak mi na filme nič nevadilo a tie tri hodiny mi rýchlo ubehli. Okrem hudobných vsuviek sa to nepridŕža vzorčeka indických filmov. Nezapáči sa každému, ako ukazuje aj tunajšie hodnotenie :) ()

Reklama

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Taková sága rodu. Do děje mě to moc nevtáhlo a zdlouhavé umírání otce a patetické vzdychání a pofňukávání jeho syna mě vysloveně iritovalo. ()

Galerie (23)

Reklama

Reklama