Reklama

Reklama

V létě roku 1957 se sedmiletý Bryce Loski přestěhoval spolu se svými rodiči a starší sestrou do malého městečka, kde se setkává s dívkou ze sousedství a zároveň novou spolužačkou, Juli Bakerovou. Zvědavá a bystrá Juli se do něj na první pohled zamiluje. Bryce se jí naopak snaží ze všech sil zbavit, zdá se mu dotěrná a protivná. Léta běží, rozporuplný vztah Bryce a Juli se nijak zásadně nemění. V sedmé třídě však nastává v Bryceově životě velká změna. Po smrti babičky se k nim nastěhuje dědeček Chet, který vidí Juli v úplně jiném světle. Imponuje mu její tvrdohlavost a odhodlání. Jednoho dne se Juli rozhodne zachránit starý platan, který stojí v jejich ulici. Prosí Bryceho o pomoc a doufá, že ji podpoří. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (765)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Juvenilní romance o paličaté ekologické aktivistce a natvrdlém chlapci, co neví, na co jsou vejce. Pravěk dospívání bez smartphonů a sociálních sítí sice nostalgicky milý, ale nepřináší nic, co bych nenašel lépe zpracované v seriálu Wonder Years. Navíc Reiner ve svém Plant By Me dostatečně neobrousil hrany literárního jazyka a místy sklouzává k lepkavému kýči. Spoiler: Nezdálo se vám, že ti dva na to šli nějak hopem? Postavení domu přeskočili stejně jako první pusu…, jako by už spěchali na plození syna.. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Otázka každé ztřeštěné mladé holčiny: Má mě rád, nemá mě rád. A do toho si trhá lístečky dokud z pampelišky nezůstane jenom stonek. Nádherně a neskutečně příjemně odvyprávěný dětský příběh o láskách, strastech a radostech, kterých se člověk může dočkat, ale i nemusí. Každopádně v každém ohledu ho tento film svojí láskou zahřeje a na hodinu a půl vyloudí pohodový úsměv na obličeji. ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Usměvavé vyprávění příběhu ze života, kde se Reiner, narozdíl od drtivé většiny americké produkce fokusující se na výměny životních mouder dospěláků, ve Flipped soustředí na ZŠ. Má to své neochvějné kouzlo a punc melancholické nostalgie, navíc atypicky okořeněnou prkenými šedesátými roky plné předsudků a zaběhlých šablon. Rychle to uteklo a bylo to velmi zábavné. ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Zrkadlový obraz zbližovania sa dvoch nerovnakých pováh mladej dvojice má v sebe veľa odpozorovaného z okolia. K výhradám: Možno je pre Američanov typické dialógové rodinné zhrozenie pri spoločnom stole z možnej nákazy salmonely z vajíčok od suseda, pre mňa je to čistý bullshit. Podobne následné zisťovanie dvora zo sliepkami, v zmysle, že či je tam aj kohút a ako ho zistiť. Typicky neprirodzená scéna do filmu, pridaná len pre efekt a zároveň dôvod, prečo s hodnotením nejdem do absolutória. Pretože takýchto scén bolo vo filme viac. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Rob Reiner, Andrew Scheinman | Hudba: Marc Shaiman | Produkcia: Rob Reiner, Alan Greisman | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Castle Rock Entertainment | Rozpočet: 14 miliónov $ | Tržby: 1,755,212 $ || Pekný, nie úplne tradičný film s citlivosťou pre osobnosť dospievajúceho dieťaťa. Zobrazenie dôležitosti rôznych elementou pre dušu, s nepoškvrneným hodnotovým rebríčkom. A k tomu ešte z dvoch uhlov pohľadu. Lahoda na jeden večer. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • Ve scéně po dražbě, kdy je oběd s košíkáři, tak Bryce (Callan McAuliffe) zvedne Juli (Madeline Carroll) ze židle a chce ji políbit. Při jeho vyprávění stojí Juli čelem ke dveřím a Bryce zády, při vyprávění Juli je to naopak. (gegina31)
  • Knihu, podle níž je film natočen, napsala americká spisovatelka Wendelin Van Draanen. Zatímco ve snímku se příběh odehrává v šedesátých letech dvacátého století, v knize po roce 2000. (-bad-mad-wolf-)

Reklama

Reklama