Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Televizní reportér Peter Albright nemá rád vánoce. Hlavně proto, že jeho mateřská redakce od něj každoročně očekává nějaký typicky vánoční příspěvek - a řekněte sami: co nového, neobvyklého a překvapujícího se ještě dá o tomto odvěkém svátku všech svátků natočit a říct? A tak Peter marně bloumá s mikrofonem v ruce po ulicích a předem ví, že ani letos se mu nepodaří ten žádaný vánoční trhák. Pak mu však náhoda přihraje Santa Clause, který bůhví odkud spadne přímo na kapotu jeho auta - a Peter pochopí, že našel své téma. Vždyť co by mohlo lidi v tomto čase, kdy je každý už předem trochu rozněžnělý, vzít víc za srdce, než dojemný příběh starého muže, který nárazem do hlavy ztratil paměť, který nezná ani své jméno a neví, proč se vůbec ocitl v tom podivném kostýmu? Co Peter ovšem netuší je skutečnost, že jeho nový známý není jen tak ledajaký, obyčejný stařík... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (23)

freddy 

všechny recenze uživatele

Aniž bych chtěl shazovat názory většiny hodnotících a komentujících uživatelů, tak si troufám tvrdit, že jejich hodnocení nelze brát vážně. Jistě, každý si na tento film může udělat svůj názor a já to nikomu neberu, ale jejich argumenty, pokud vůbec nějaké nabízí, jsou směšné. Viděl jsem několik desítek vánočních filmů, z toho jich asi desítka byla na "santovské" téma. A tenhle film v porovnání s ostatními není rozhodně tak špatný, jak ho zde někteří líčí. Ale každý má svůj názor a hodnotí podle sebe. Mně se to docela líbilo, film měl zajímavý nápad a dějově téměř nenudil. A musím se přiznat, že Leslieho Nielsena jako Santu jsem si vůbec neuměl představit, ale výsledek je překvapivě dost dobrý a Nielsenovi jsem toho Santu neměl problém uvěřit. Někdo zde tvrdí, že je slabý scénář, to si ale nemyslím. Jistě, na Santa Clause s Timem Allenem to nemá, ale je to takový milý vánoční santovský film, který splnil má očekávání a potěšil mne. A ač možná nepřináší v tomto žánru nic nového, přesto ho nelze v mých očích hodnotit jako slabý, nedotažený či nudný. Tohle je průměrný film, který se mi prostě líbil a určitě jsem ho neviděl naposledy. Takže za sebe uděluji s čistým svědomím průměrné tři hvězdičky s konstatováním, že zase tak špatné to není. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Zázračne nudný televízny vianočný film. Zaujímavý snáď len pre účasť parodika Leslieho Nielsena v mikulášskej úlohe. Ale to je asi tak všetko. Na Vianoce existujú mnohé osvedčené (SÁM DOMA, PERINBABA) aj neosvedčené (ELF s Willom Farrellom) projekty. Nevidím dôvod, prečo strácať čas s týmto. Nefungoval by, ani keby sa na soba postavil. ()

Reklama

LencaN 

všechny recenze uživatele

Jednoduchoučký scénář, který vše ale vyváží svou milostí, srdečností, roztomilostí a vánoční atmosférou. Jen mě trochu mrzelo, že tady ze Santy Kĺause udělali takového zakřiknutého, skoro neschopného dědulu. A nevím proč, ale pořád mi přišlo, že se Leslie Nielsen musel strašně držet, aby dokázal být tak klidný a důstojný. Každopádně skřítkové to zabili, ti byli prďáčtí :D ()

moviepill 

všechny recenze uživatele

Je to vcelku príjemný vianočný film o Santovi, ktorý stratí pamäť, s priemernými hereckými výkonmi a nevýrazným hudobným sprievodom. Za čo však musím znížiť hodnotenie (a odpustite mi to) je ten protivný krpál čo tam vystupoval. Tak drzého, vymúdreného a odporného sopláka som vo filme už dávno nevidel a mrzí ma to, ale vyznenie filmu totálne kazí práve on. Je to síce decko, ale možno práve preto... Aby matka takto tupo šialene hájila krpca, uprednostňovala jeho názor pred názorom všetkých ostatných (niet divu, že je stále sama), dovolila mu rýpať do všetkého a byť vzorovým príkladom drzosti (a americkej mládeže) a tak podobne...toto všetko ma tak počas sledovania filmu dožieralo, že nemožno hodnotiť vyššie. ()

sidzej 

všechny recenze uživatele

Nedopadlo to až tak zle. Filmu najviac škodí televízny look (digitálne soby, prerušované prestrihy, zlé obsadenie vedľajších úloh, ničím zaujímavý scenár) no napriek tomu sa nájde zopár vrúcnych síce gýčových ale milých scén, ktoré k Vianociam akosi patria. Vzhľadom na svôj televízny pôvod sa Santa Who? môže pochváliť slušnou výpravou a hudbou. Škoda nebyť niekoľkých trápnych scén (škriatkovia hľadajúci Santu) dal by som 3*. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama