Reklama

Reklama

Co nás čeká v budoucnu

(TV film)
  • Česko Vize budoucnosti (festivalový název) (více)

Obsahy(1)

První díl trojdílného cyklu BBC o pravděpodobném vývoji vědy v 21. století je věnován umělé inteligenci. Lidé odhalili vlastnosti základních prvků hmoty - atomů. Rozluštili složení molekuly života - DNA. A stvořili formu umělé inteligence - počítač. Objevy základních přírodních zákonů nám otevírají netušené možnosti do budoucna. Prožíváme historický přechod z věku vědeckých objevů do epochy, ve které budeme díky jim schopni ovlivňovat a vytvářet svět kolem nás, a to téměř podle našich vlastních přání. V následujících desetiletích se lidstvo stane svědky procesu, během kterého mu věda umožní vytvářet a ovládat umělé formy inteligence. Motorem vývoje bude neustále rostoucí výkonnost počítačů. A od ovládnutí strojové inteligence bude už jen krůček k sestrojení inteligentních stojů. Svými schopnostmi budou soupeřit s lidmi. A možná je jednou i předčí... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (9)

Marze 

všechny recenze uživatele

Díl o biotechnologické revoluci a genetické manipulaci je dost zastaralý a je to takový úvod k tomu co známe nyní. V tomto dílu se říká, že kdo vydrží í ještě 20 let, dočká se prodloužení života o desetiletí. Myšlenka že bohatí starci odkáží svůj majetek na to, aby klon jejich těla prožil ještě jeden život je zajímavá. Osoby se domnívám, že až uvidí maminky odpůrkyně genetických manipulací o co lepší jsou děti geneticky pozměněné (např. s hlasem Karla Gotta, budou to chtít také. "Nevím proč by se přednosti měly rozdělovat náhodným losem" říká vědec. Díl Kvantová revoluce je slabý. ()

foundation 

všechny recenze uživatele

Velmi dobre zvladnuty dokument ktory len mierne zaostava nad ostatnymi vecickami v ktorych ma Dr. Michio Kaku prsty. Ovsem prakticky vo vsetkych ostatnych dokumentoch bol viac menej hostujuci fyzik a posobil tam spolu s niekolkymi dalsimi TOP ludmi vo svojich oblastiach. V tomto pripade nas sprevadza celym dokumentom ako rozpravac. Kvantitou informacii je dokument nabity pomerne slusne, co sa tyka kvality ani tam nemam ziadne velke vyhrady. Rozhodne mozem doporucit, stoji to za pozretie. Kto by chcel vyskusat nieco odvaznejsie existuju dokumenty ako Atom - Illusion of Reality, Quantum Perspective of Reality, Reality beyond matter a podobne. Na koniec snad jedna strucna pripomienka pre uzivatela Dan9K. Ten ,,japonskej blbecek,, ktoreho vacsina ludi pozna pod menom Dr. Michio Kaku je zrejme jeden z najvyhladavanejsich a najpokrokovejsich teoretickych fyzikov sucastnosti takze trosku sa najskor poobzeraj okolo seba. Takisto tie vyjadrenia typu vdaka vynalezom smeruje nas svet do zahuby su tak kratkozrake az z toho bolia oci ked to citam. Kazda minca ma dve strany takze sa este raz zamysli nad tym co si tam napisal. Bez urazky a nic v zlom. ()

Reklama

Dan9K odpad!

všechny recenze uživatele

Dokázal jsem vidět jen první díl. Odpudivý dokument, který mě vyloženě pohoršil. Všechny tyhle věci už samozřejmě vím, není tam nic nového. Akorát mi to připomnělo to, jak jsou někteří vědci tak strašně tupí a neuvědomují si, kam díky jejich vynálezům směřuje náš svět --> do záhuby. Navíc v dokumentu téměř naprosto chybí nějaký protinázor. Říct třeba "Pozor, ty čipy nejsou tak úplně super, dá se to zneužít a velmi krutě!" Ne, ten japonskej blbeček se akorát směje a řiká, jak je to bezva. Neuvěřitelně naivní! Protinázor je tak akorát zesměšňován ukázkami ze sci-fi 50. let. Ve světě, který je tady představován nechci žít, a jsem plně odhodlán účastnit se ozbrojeného odboje, ať si mě klidně zastřelí radši. ()

Mitisko 

všechny recenze uživatele

Dokument na základne súčasných objavov sa snaží predvídať ďalší radikálny vývoj vedy v troch oboroch: biotechnický vývoj, počítačoví vývoj a nanotechnologie, moderátora robí podla mojho názoru jeden z najinteligentnejších ľudí na planete fyzik azijského pôvodu Michio Kaku. Je pravda že niektoré predpovede prídu nemorálne alebo proti prírode ale každý objav každá nová vec má svoje "za" aj svoje "proti" klalitu dokumentu hodnotím 5timi * pretože sa opiera o ozajstné skutočnosti. Pritom aj zložité veci sú jednoducho vysvetlené hlavne vďaka profesorovi Kaku-ovi jeho otázky sú jednoduché a jasné a tak aj odpovede na tieto otázky a pochopí aj nezainteresovaný človek čo je pre masu ludí asi najdôležitejší atribut dokumentu takejto tematiky... ()

Wiikii 

všechny recenze uživatele

Třídílný dokument o tom, kam by se mohla ubírat různá odvětví vědy. První díl - Umělá inteligence - ukazuje co už jsme dokázali v robotice a kam se budeme nejspíš dále ubírat, také jak může už dnes dopomoct UI v různých nemocích jako jsou např.: deprese. Druhý díl - Biotechnologická revoluce - je už o něco zajímavější, kde se budeme zabývat zdokonalováním našich těl či rovnou našeho klonování a jaký by to mohlo mít dopad v budoucnu na celou lidskou rasu. Třetí díl - Kvantová revoluce - Začneme rychlou teoretickou myšlenkou o výtahu do vesmíru díky nejsilnějšímu materiálu co již existuje, ale je stále ještě v plenkách. Díky této úvaze se dostaneme k energii a jak bychom se mohli odpoutat od závislosti k fosilním palivům a nakonec jak nám může ještě pomoci kvantová revoluce v medicíně či jiných odvětví jako je třeba i teleportace. .... HODNOCENÍ: 77% (4*) ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama