Reklama

Reklama

Ginčó wataridori

  • Japonsko 銀蝶渡り鳥 (více)

Recenze (3)

rivah 

všechny recenze uživatele

Solidní kus o zpěvačce, která po propuštění z vězení pracuje jako hosteska. Rvačka v posledních pěti minutách je perfektní. ()

strougy 

všechny recenze uživatele

Nami po propuštění z vězení zamíří do Ginzy k strýci a začne pracovat jako hosteska v klubu Bronco, kde se brzy stane velice populární. Naneštěstí má na bar spadeno místní gangster Owada, který se nezastaví před ničím... Po většinu času poklidný, nikam se neženoucí film, který je ovšem od začátku prodchnut zvláštním neklidem a očekáváním neblahého vývoje příběhu. Film v podstatě stojí na výborné Meiko Kaji, jenž tu sice nemá ještě nemilosrdnou pózu z Lady Snowblood, přesto je se svojí krásnou tváří a výstižnými pohledy hlavní hvězdou snímku a zejména v biliárovém zápase mě dokázala přímo uhranout a donutit ji držet vší silou palce. To vše je navíc podbarveno krásně padnoucí hudbou a spolu s příjemně uvěřitelnými a hlavně zábavnými postavami dělá z tohoto zapomenutého kousku až nečekaně příjemný zážitek. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Jeden z prvních "revenge" flicků oblíbené japonské zpěvačky Meiko Kaji, která si tento typ hrdinek zopakovala ve filmech později ještě mnohokráte ... Každopádně jde o takovou městskou gangsterku, kde se hodně kecá, všichni se snaží všechny přechytračit, vydírat, okrást apod. Meiko tajemně pokukuje, samozřejmě má pár trumfů v rukávu, film zdánlivě končí duelem v billiardu -Meiko vs jeden z hlavních záporáků, tenhle duel je perfektně nasnímán, sehrán a natočen, výborné ... Jenže nakonec přichází stejně ta pravá "vendeta", kdy Meiko vezme se svým přítelem katany do ruky a vyrube celé osazenstvo znepřáteleného gangu... A tohle vážení je SKVOST!!! Naprosto neakční a ukecaný flick se změní v drsně krvavou řezničinu se špičkovou choreografií soubojů, na svoji dobu až nečekaně krvavé a nečekaně dobře choreograficky zvládnuté... Celkově se ale jedná spíše o průměrný snímek zejména kvůli nevýraznému scénáři a nulové akci. ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama