Reklama

Reklama

Lékařský verdikt je neúprosný. Mladému Benovi zbývají poslední týdny, možná dny života. Za jak krátkou dobu si je možné splnit všechny sny?
K tomu, aby se váš život změnil k nepoznání, stačí jediná věta. Nemusí být dlouhá, nemusí ani zaznít dramatickým tónem. A přesto svým obsahem udeří jako střela a roztříští vás na tisíc kousků. Kousků, které už asi nikdy nepůjdou složit zpět. Ale při dostatku osobní statečnosti a síly z nich může vzniknout něco nového. Sympatický mladík Ben v podání Joshuy Jacksona, známého ze seriálu Hranice nemožného, si přesně takovou větu nyní vyslechl. A byla zdrcující. Lékaři mu právě oznámili, že má neléčitelnou formu rakoviny, minimální šanci přežít a v podstatě posledních pár týdnů na to, aby se mohl těšit ze světa. A Benova reakce? Zděšení, beznaděj a hlavně touha konečně změnit vše, co tak dlouho odkládal. Usedlou kariéru učitele a budoucího manžela mění za motorku, se kterou se vydává napříč Kanadou, aby dohnal vše, dokud má ještě čas. A na této cestě potkává lidi i své sny, díky nimž konečně pochopí, jak moc je život vzácné a ochrany hodné zboží. I díky vynikajícímu soundtracku a čarokrásné kanadské přírodě, kde se tato posmutnělá roadmovie odehrává, lze snímek režiséra Michaela McGowana označit za jeden z nejpůsobivějších a nejpřekvapivějších žánrových filmů roku 2008. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (168)

sona123 

všechny recenze uživatele

Tak předně je tu k mání spousta kanadských reálií, překrásná příroda, jízda na motorce po dlouhých nekonečných silnicích lemovaných horami v pozadí a duhou na obloze...Ale pozor, není to kýč. J. Jackson si vybral vážnější dílko, než byl Dawsonův svět. Jo, a taky to není patetické. Líbil se mi vtipný, cynický vypravěč s takovým tím typickým hlasem, který nás provází dokumentárními filmy o přírodě. Trošku jsem se filmu bála, téma to není nové a navíc, je to přece jen hodně osobní, tragédie a neštěstí a nemoci jsou všude kolem nás, ale tohle bylo neobyčejně vkusné a poetické. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Maximálně jednoduchá, ale příjemně meditativní road-movie jednoho milého chlapíka v podání sympaťáka Joshuy Jacksona, který víc než hraje svou postavou žije. Film vůbec netlačí na pilu, ale přesto příjemně dojímá, okouzlí nádhernou přírodou a vynikajícím výběrem hudby. Navzdory tématu nikoli depresivní, ale pozitivní podívaná. Žádné přehnané psychologické úvahy nad smyslem života, jen snaha zažít poslední dobrodružství. To strive, to seek, to find, and not to yield. ()

Reklama

zahadum 

všechny recenze uživatele

Road movie nielen o rakovine ale hlavne o tom,čo je v živote dôležité...čo je podstatné preto aby sme vedeli,že žijeme aj mimo toho,že máme pred sebou pomyslený koniec života...aby sme žili aj vtedy keď neumierame...film má úžasnú atmosféru ktorá je miestami až mokro smutná a v momente sa zasmejeme na .... napr. na ježišovi. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Propaganda Kanady říznutá hořko-smutnou atmosférou. Největší mozaika, dinosaurus v životní velikosti ,největší velbloud a nejchladnější místo v Kanadě - to bylo na filmu pravděpodobně to nejzajímavější. Za to ta jedna hvězdička. Dostáváme se opět k tomu, jak jsou filmy nadhodnocené jen kvůli tomuto vděčnému tématu, ale tentokrát se nad tím pozastavovat až tolik nebudu. Zkrátka cesty za sebepoznáním a filmy o rakovině, nebo umírání mě zajímají, jenomže tady je to podáno příííšerně nudně a jakoby to nebylo málo, uspávací atmosféru doplnil příšerný soundtrack a vypravěč, který by se hodil spíše do nějakého přírodopisného dokumentu. Nejnudnější jízda na motorce, kterou jsem kdy zažila! :) ()

HanaM. 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale film mi připadá hrozně umělý. Jakoby nejdříve přišel nápad natočit nějaký film na "hluboké" téma. Pak se navršily zajímavé průpovídky, malé pointy a scénky, ale teprve potom se někdo začal zajímat o to nejdůležitější - tedy hrdinu a jeho životní příběh. Zajímavé je téma nejistého vztahu, potkáváni se na cestě se smrtí a náhody, které mohou ovlivnit život. Ano, líbí se mi ta myšlenka, že můžete udělat nějakou drobnůstku a nevědomky tím někomu změníte život. Tohle všechno je moc hezké, přesně se hodící na vykonstruovaný a rádoby dojemný film... ()

Galerie (10)

Zajímavosti (3)

  • Celosvětová premiéra proběhla 8. září 2008 na Mezinárodním filmovém festivalu v Torontu. (ČSFD)
  • Hokejista, kterého Ben potkává na kluzišti, hraje za tým Anaheim Ducks. Ten byl tak pojmenován po filmu Šampióni (1992), což byl jeden z prvních filmů, ve kterém Joshua Jackson hrál. (Fugas.cz)
  • Ben (Joshua Jackson) ve filmu jezdi na motorce 1973 Norton 850 Commando. (Baffer)

Reklama

Reklama