Reklama

Reklama

Marni na střední škole zažívala peklo. Dnes je z ní úspěšná kariéristka, ale vzpomínky na příkoří, které jí způsobovala oblíbená roztleskávačka Joanna, ji stále zalévají studeným potem. Marni si cestou domů na svatbu svého bratra Willa k velkému zděšení uvědomí, že se brzy stane švagrovou své úhlavní nepřítelkyně, která ji kdysi ponižovala před zraky všech spolužáků. A zjevně se učila od těch nejlepších, protože když byla na střední Marniina máma, musela snášet úplně stejné zacházení od Joanniny tety. Teď, když z nich má být jedna rodina, se Marni i její matka ze všech sil snaží nechat minulost minulostí. Na staré zášti se ale těžko zapomíná. A tak ještě než se rozezní svatební zvony, budou mít tyhle odvěké rivalky pár nových pikantních historek pro svá vnoučata. (HBO Europe)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (224)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

"You Again" nabízí mé dvě nejoblíbenější hollywoodské veteránky v rolích rivalek (Weaverová s Curtisovou, aby mě náhodou někdo nepochopil špatně) plus zajímavé téma šikanované a ponižované holky, co se po letech může pomstít své sokyni. Z toho prvního by se dala vymyslet bezva fungující komedie, díky prověřenému talentu obou dvou dam, bohužel jsou na plátně celkem málo a jejich příběhu se scénáristi tolik nevěnují. Z toho druhého by šlo udělat buď černou neetickou komedii nebo zajímavé drama (pokud by se tvůrci vyhnuli obvyklému příšernému happyendu, omluvám a smiřování) - ale tady film totálně selhává. Ze začátku to vypadá slibně. Pak ale nelogicky dostane záporačka záchvat špatného svědomí, pár minut je drama (deziluze ženicha, fňukání u ledničky) a na ten přeslazený happyend samozřejmě dojde. Za všechno můžou scénáristi nebo idiot režisér, který neví, co chce. Škoda. Hvězdička navíc za moje dvě favoritky, které mě nezklamaly. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Mrcha Joanna už na střední dost deptala obrýlenou Marni s akné. Ta zní měla obrovské trauma a po zjištění, že si ji má její bratr brát udělá všechno proto, aby svatbu překazila. A navíc má Joanna shodou okolností bohatou tetičku, která zase byla na střední ve stínu Marniny mámy. Všechny čtyři ženy tváří v tvář minulosti s ní budou chtě nechtě zúčtovat jednou provždy. Mohla to být dokonalá komedie, ale není tomu tak. Začněme od scénáře, ve kterém sehrály podstatnou roli velké náhody, které se však, při konstelaci v tomto filmu, jeví jako krajně nepravděpodobné. Dalším problémem filmu je, že působí dojmem jako by scenárista a režisér o něm měli každý jinou představu. Tento rozkol je dobře patrný v tom, jak režisér Andy Fickman odbývá gagy a raději volí mírnější cestu a scénář by zase rád okázale prezentoval své gagy, ale neumí je dostatečně vystavět. Vznikají tak často hluchá místa, která jsou vyplněna nějakým hitem z nedávné doby, anebo se herci culí a kření, ačkoliv k tomu nemají důvod. A to je řeč o hercích velmi zkušených. Z mladé herecké generace jsou tady na ostří nože Kristen Bell a Odette Yustman a post ostřílených hereček tady hájí Jamie Lee Curtis a Sigourney Weaver. Herecky to však taky občas skřípe. Odette Yustman se pokouší hrát to na protivnou mrchu, ale scénář ji celkem brzdí, Kristen Bell zpočátku mírně přehrává a pak se stane stále méně výraznou, to zkušená Curtis s Weaverovou si se svými rolemi poradily lépe a byly to právě ony, které film nenápadně popoháněly kupředu, aby nezabředl do nudy. Tendenci k tomu měl, protože scénář nijak nerozvíjel problematický vztah dvou mladých sokyní a při jeho nevýraznosti film občas působil natahovaně. Podle mě bylo zaděláno na víc, ale někde se to zadrhlo a ze slibné invenční komedie se stala jen milá komedie, které velmi rychle dojdou vtipy. A to by se v komedii stávat rozhodně nemělo. 60% ()

Reklama

Ichabod 

všechny recenze uživatele

Vcelku průměrný scénář vytahuje výše fantastické obsazení. Protože mám velkou slabost pro Kristen a Jamie a Sigourney s Odette nejsou o moc slabší hodnotím poněkud výš. Humor je hodně fajn, herečky natáčení asi i bavilo a působí vše nenuceně a uvolněně. Povedená komedie s méně používanou zápletkou co potěší. Docela příjemná spolupráce Fickamana s Kristen Bell, bohužel méně objevná a svěží než Reefer Madness. ()

teutates odpad!

všechny recenze uživatele

Kde je najviac šikanovaných (psychicky či fyzicky ba oboje) teenegerov na m2? Nooo predsa USA... začínam mať pocit, že každý treti amerikánec ma trauma s college, podobných "komédií" je neúrekom a v čom je táto iná? ehm, uhm, pfuuu... neskutočná oslava smiechu, kde bývala sokyňa si berie brata svojej sokyne, samozrejme nechýba krimi zápletka a to rozuzlenie uúu nechajte sa prekvapiť. Good Night, and Good Luck. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem nechápal zdejší nízké hodnocení a po zhlédnutí mu přece jen musím dát za pravdu. Už jen za ten dámský ánsámbl bych dal jasné 3* - bohužel se však přes tuto hranici nepřehoupnu. V jistých chvílích mi některé postavy lezly tak na nervy, že bych na ně také vylil tu (asi) hrachovou polévku. Kdo však absolutně nezklamal, byla Betty White - táhne ji na devadesát, ale paradoxně zde hrála nejlépe. Film napěchovaný od paty až k hlavě americkým klišé a známými tvářemi, u něhož dávám 2* za obsazení 1* za skvělý soundtrack. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (6)

  • Sigourney Weaver a Jamie Lee Curtis si na premiéru filmu vzaly stejné šaty, čímž poukázaly na jednu z filmových scén. (Pavlínka9)
  • V domě Márniiných (Kristen Bell) rodičů probíhalo také natáčení snímku Mezi námi děvčaty (2003), kde si také zahrála Jamie Lee Curtis. (beyli)
  • Christin Lakin, Patrick Duffy a Staci Keanan sa spolu stretli už v roku 1991 pri natáčaní komerčne úspešného sitcomu KROK ZA KROKOM. Málokto však vie, že to nie je ich prvá spolupráca. Rok predtým učinkovali v u nás neznámom seriáli ABC TGIF, kde sa objavili aj ďalšie tváre neskôr známe zo seriálu KROK ZA KROKOM. (mesneyi)

Reklama

Reklama