Reklama

Reklama

Kobra 11 - Série 4 (1999) (série)


Pekelná jízda na dálnici A4 (S04E01)

(epizoda)
  • Německo Höllenfahrt auf der A4 (více)

Obsahy(1)

Nový dálniční komisař Tom Kranich má vskutku nečekaný nástup do zaměstnání: hned první den má nehodu, když nabourá na kole do mercedesu. Jeho řidička Susanne Tomovi nabídne, že ho do práce sveze. Tím začíná drama: na dálnici se zasekne plynový pedál ve 160kilometrové rychlosti. Semir se dozvídá, že jeho nový kolega Tom je v nesnázích. Záchranné akce se rozbíhají a začíná souboj s časem... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (58)

Renie42 

všechny recenze uživatele

Tenhle pilotní film nemá chybu. Líbila se mi ta pekelná jízda, Tomův první den v práci, že se nedostavil, protože se řítí v autě po dálnici. Záchrana dítěte za jízdy helikoptérou, pak schledání dvou sester na konci. Jen ten magor spolujezdec, ten mě tam vytáčel, takovýhle lidi nemám ráda. Toto je začátek oblíbené dvojice Simír a Tom. ()

johnsnow 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Povedal som si, že si zopakujem detstvo a dám si repete kobry, prvé 3 série hodnotiť nejdem tie ma nikdy nezaujali a ani André nebol fajn postavou, avšak tu prichádza legendary Tom Králik (tak som ho volal ako malý ja) a spolu s jediným Turkom v Nemecku ktorý negriluje kebab ale BMW-čka na diaľnici vytvoria skvelý pár a už tento prvý diel je brutálne namakaný, najmä dieťa na lane a prechod cez Aachen. Som zasek 11-ročný džmin a teším na každý part. ()

Reklama

FireTight 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně úplné vyvrcholení tohoto dlouholetého (a přiznejme si, dnes už pouze natahovaného) seriálu přišlo už v roce 1996. Přiznávám, i já jsem byl na konci předchozí série smutný z úmrtí Andrého Fuxe, ale nástup nového parťáka nemohl být stylovější. Navíc, od normálních epizod se tenhle film lišil ještě několika věcmi, jednak byl delší (haha, překvapivě) a také měl daleko lepší příběh, postavy... S trochou nadsázky by se dalo říci, že to bylo takové komorní drama, ve kterém hraje prim pět charakterů (čtyři v poškozeném autě a Semir) o které se opravdu bojíte a zbytek dělá jen takové křoví. Dokonce zde najdete i několik scén, při kterých mrazí, sice jsou to takové ty klasické klišé záležitosti, ale film vás tak vtáhne, že se je rozhodnete ignorovat. A tak si myslím, že nejsem jediný, komu se zatajil dech při evakuaci dítěte z auta před mostem nebo když "ti zlí" policajti postavili zábranu z barelů a Semir to najednou projel... Já vím, je to klišé, ale v tohle případě to prostě tak nějak funguje. Jak jsem tedy napsal už na začátku, vrchol Kobry 11 a zároveň začátek konce. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pilotní film k 4.sérii, kde nastoupí jeden z nejoblíbenějších Semirových partáků Tom Kranich. Pilot je napínavej od začátku do konce. V tomto pilotu nejde o střílení, ani o akci. Trochu to připomene film nebezpečnou rychlost. V tomto případě se jedná o nezastavitelné auto. Takže u mě naprostá spokojenost. Hodnotím na 95% = ***** ()

TaNya_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebezpečná rychlost se Semirem a Tomem jako jejich první parťácký díl je naprosto nezapomenutelná. Pominu x-milion nelogičností a na hlavu padlých rozhodnutí (což je u Cobry 11 na denním pořádku :D) a vyjde mi z toho skvělej béčkovej akčňák, v nejlepším případě v originálním znění. Alelujah moje oblíbená dvojičko! ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • V této epizodě zazní několik písní, konkrétně se jedná o písně „Paranoid“ od Black Sabbath, „Everything's Gonna Be Alright“ od Sweetbox, „The Road to Hell“ od Chris Rea a „When You Believe“ od Whitney Houston a Mariah Carey. (Frantisek.Fu)
  • Na konci Tom otevřel šíbr před uražením dveří Mercedesu, ale při přelézání Zuzany a Eda je šíbr při záběru z vrchu zavřený. (marcel5)
  • Ve scénách, kdy se vrchní komisařka Engelhardtová (Charlotte Schwab) dohaduje se zemským předsedou vlády Brüslerem, lze vidět, že na jejich telefonech jsou malé obrazovky s kamerami. V těchto scénách se obě postavy ve svém dialogu přímo dívají na obrazovku, tudíž kamera, která je umístěna ihned vedle obrazovky, by je měla snímat tak, jako by spolu mluvili z očí do očí. Z nějakého důvodu jsou ale obě postavy nelogicky snímány z profilu. (Cruz555)

Reklama

Reklama