Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Rozpustilá a maličko lechtivá komedie o tom, že antikoncepční pilulky není radno zaměňovat za nic na světě.
Zámožný bankéř Gerald Hardcastle (David Niven) žije v poklidném, ale nefungujícím dvouložnicovém svazku s Prudence (Deborah Kerr). O co je jeho bratr Henry chudší, o to je s manželkou Grace šťastnější. Vše se změní, když svou jedinou dceru Geraldine nachytají v posteli s mládencem. Ukáže se, Geraldine ve snaze zabránit početí už nějakou dobu užívá matčiny antikoncepční pilulky, které jí potají mění za aspirin. Což funguje líp než „dokonale", smutně konstatuje těhotná Grace.
Obeznámen s rodinou situací u bratra, rozhodne se Gerald Hardcastle pro stejnou lest. Tajně Prudence vymění aspirin za její pečlivě skrývanou antikoncepci, nezvratný to důkaz, že i ona musí mít milence. Doufá, že neplánované těhotenství donutí jeho ženu k rozvodu, a jemu uvolní ruce k sňatku s francouzskou milenkou Elizabeth. Jenomže podobný nápad už dostal i někdo další... (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Částečně hodně zamotaný, ale velmi vtipný děj, s možná až přehršelem postav. Deborah Kerr je sice v sedmačtyřiceti na dítě trochu stará, ale tvůrcům to odpusťme, protože třeba taková Judy Geeson je tu rozkošná a to stejné lze říct i o s francouzským přízvukem vystupující Irině Demick. Film obsahuje celkem unikátní záběry ze závodů na okruhu Brands Hatch v Kentu. ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama