Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ked' Jayovi (Joaquim de Almeida) v deň jeho narodenín zomrie žena, nespamätá sa z toho, uzavrie sa do seba a už nevyjde von zo svojho domu. Dar od nej zostane zabalený v krabici  a previazaný hodvábnou stuhou. Jeden celý rok leží v prostriedku izby. Jay ho otvorí až v deň svojich následujúcich narodenín, čím vypočuje naliehanie a prosby svojho priateľa Davida, ktorý naňho nikdy nezanevrel. Z krabice vytiahne navigačné zariadenie, ktoré ho zavedie k jazeru uprostred púšte. Ako sa zdá, osud sem zaviedol okrem neho i niekoľko ďalších osôb, ktorých životy sa zámerne skrížia za istým cieľom... (sochoking)

(více)

Recenze (8)

honajz2 

všechny recenze uživatele

Možná bych dal i čtyři, protože atmosféru to má slušnou, prostředí se mi líbilo hodně, mysteriózní je to taky dost a v závěru se všechny ty neuvěřitelné náhody celkem obstojně protnou, navíc mi sedlo i to dělení do tří příběhů, ale popravdě mě mrzí, že to nebylo propracovanější. A hlavně u těch záhad je to vidět asi nejvíc, protože mě celou dobu strašně zajímalo, proč mu žena zanechala tu zvláštní navigaci, kdo k té holce promlouvá skrze ten mobil, kde ten mladý sebevrah přišel na tu teorii s foťákem, Zuzana šla určitě mnohem líp využít... Je to dost zajímavé a líbilo se mi to, ale jsou i lepší filmy s tímhle tématem a nejvíc skutečně zamrzí to, že tenhle mohl patřit mezi tu špičku, ale jakoby se bál to všechno pořádně propojit. Když ale pominu tohle, pár zbytečně vleklých scén, občas ne dobrou kameru a úvod, který mě nejen že krapet nudil, ale taky lehce vyděsil, protože chlápek trochu vypadal jako Neil Breen a děj se po pár minutách přesunul do pouště (a ty má Neil Breen rád), tak mi to sedlo celkem dost. Silné 3* ()

B3n 

všechny recenze uživatele

Ťažko napísať nejaký komentár bez toho, aby som nenapísal spojler. Je to film o tom, čo dokáže náhoda, film o možnom riadení osudu nejakou vyššou silou, ktorá riadi náhodu. Príbehy niekoľkých ľudí, ktorí sa navzájom nepoznajú a predsa majú niečo spoločné. Konečne som sa po dvoch rokoch prinútil dokončiť titulky, tento film si rozhodne nezaslúži mať tu tak málo hodnotení. Nie je to síce super príbeh, po ktorom budete tri noci rozmýšľať nad svetom, ale nie je to ani nuda. Jednu hviezdičku navyše dávam za výbornú hudbu, ktorá v každom okamihu krásne dokresľuje dej. Reálne odhadujem hodnotenie filmu, keď ho ohodnotí nad 1000 ľudí na asi 62-65%. A tajne dúfam, že to bude tak do 70. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

SPOILERY Tak mezi námi, žádné veledílo to není. Podobných filmů o náhodách, ovlivňujících životy dalších a dalších lidí, je docela dost, a troufám si tvrdit, že povedenějších. Tento film se dělí na tři příběhy - první s vdovcem, který se nechá vést ze své samoty podivně rozbitou GPS navigací, druhý o hysterické s podivnou dcerou, které každý den telefon sdělí jedno tajemné slovo, a třetí o klukovi, co se chce vrátit v čase, a jiném mládenci, který má podobný problém a chce mu pomoct. Samozřejmě se osudy všech potkají v jednom jediném bodě a místě, a překvapivě nakonec vše neskončí dobře. Vlastně ono to neskončí nijak - ty osudy nejsou nijak uzavřeny. Můžeme se jen domnívat, že se dají dohromady vdovec a matka, mladík a dcera, řidička s náhradní antialergickou soupravou přijede včas atd., ale dořečeno není nic. Charaktery postav jsou skutečně ploché, nevíme o nich nic navíc, nic, co by je ozvláštnilo a charakterizovalo, jsou jen figurkami na šachovnici scénáře plného náhod. Být to jeden z dílů Krajních mezí, je mi to jedno, ale tady jde o celovečerák. Spousta zbytečných a zdlouhavých záběrů, jak někdo někam jede, mohla být nahrazena nějakými zlidšťovacími scénami. Kamera je slušná, prostředí využito skvěle, hudba tak napůl drží s rytmem filmu krok, ale na lepší hodnocení tomu chybí spousta věcí, včetně uvěřitelnosti i uvnitř tohoto filmového světa, tak jak je postaven. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Dosť zmiešané pocity mám z tohto filmu. Schéma filmu bola silno inšpirovaná Arriangovou tvorbou (teda aspoň mne to tak prišlo), akurát to často až príliš zaváňalo amaterizmom, ktorý bol viditeľný najmä v tom absolútne prostom prevedení charakterov postáv, o dialógoch ani nevravím. Miestami som mal z toho naozaj skvelé dojmy, a potom mi to zrazu prišlo celé príliš krčovité - teda najmä ku koncu, ktorý zaváňal poriadnym "osudovým" klišé. A celá tá mystery sci-fi zložka, tá mi v konečnom dôsledku prišla normálne na smiech... ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama