Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Film Vynucená msta je dynamickým příběhem veterána z Vietnamu, který bojuje se silami podsvětí Dálného východu. Chuck Norris v něm opět dokazuje, že je úřadujícím mistrem světa bojových umění. Ve více než tuctu napínavých bojových scén, ve kterých se utkává s bandou nájemných vrahů, předvádí Norris své výjimečné bojové umění, díky kterému byl šest po sobě následujících sezón nikým neporaženým mistrem světa v karate. Uprostřed exotické krásy Hong-Kongu vystupuje Norris v roli válečného veterána, který pracuje jako šéf ochranky v kasinu svého kamaráda. Norris, věrný tradicím karate, považuje násilí za krajní řešení. Když ale zločinecká organizace usilující o získání kontroly nad kasinem začne se svými útoky, dá Norris své zuřivosti volný průchod... (Warner Home Video CZ)

(více)

Recenze (25)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Chuck Norris ještě v dobách, kdy nosil světlé vlasy a knírek, v dobách, kdy ještě předváděl ve svých filmech zajímavější bojové dovednosti než v pozdějších letech. Vynucená pomsta je sice béčko jako hrom a jediným důvodem, proč si je pustit, je právě Norris, avšak jako oddechovka také Fargův počin slušně poslouží. Mezi klady tohoto filmu bych zařadil také prostředí a několik drsnějších scén, např. poslední scéna s Claire a LeRoyem. Nelíbil se mi však český dabing. Chucka Norrise mám již spjatého s hlasem Petra Pospíchala a těžko si navykám na kteréhokoliv jiného dabéra. Tudíž divákům, co to vnímají stejně, doporučuji sehnat originální znění. ()

Kubaso 

všechny recenze uživatele

Samozřejmě je to stejná konina jako všechny ostatní Norrisovy filmy, ale podobně, jako si "Osamělý vlk McQuade" hrál na western, tak "Vynucená msta" zase tak trochu koketuje s filmem noir a díky snaze o slušný příběh (ač předvídatelný až hanba) a do mrtě využitému prostředí ulic Hong Kongu se mu daří udržet pozornost až do konce. Fajn filmeček, pokud víte, co od něj máte/nemáte čekat. A Chuck bez plnovousu tu má ještě nějaké charisma, které brzy zmizelo s jeho příchodem k fabrice jménem Cannon. ()

Reklama

Rominator 

všechny recenze uživatele

Josh Randall (Chuck Norris) pracuje v Hongkongu jako ochranka v kasinu Šťastný drak u majitele Sama Paschala (David Opatoshu), který ho přijal do rodiny mezi své děti Davida a Joy. David láká otce na obchodní schůzku ohledně kasina, kterou zorganizoval Stan Raimondi (Michael Cavanaugh), ale Sam nabídku razantně odmítá a později je i se svým synem zavražděn. Josh musí ochránit Joy před podobným osudem... Mezi klady snímku patří hongkongské lokace a 196 centimetrů vysoký bývalý japonský wrestler a judista Seiji Sakaguchi (postava Kam), který má s Chuckem finální souboj. Chuckův bratr Aaron dělal na filmu jako koordinátor kaskadérů. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Spíš vynucený film. Chucka mám rád, ale je fakt, že spíš až od druhý poloviny osmdesátek a ty jeho některý starší kousky ne, že mě úplně vyloženě nebaví, ale nejsou to žádný mega díla a tenhle kousek to vesměs potvrzuje. Je pravda, že akce je tu poskromnu, i když Chuck se v těch svých pár bojových scénách určitě předvede víc než slušně, tak víc než hodně průměrný béčko z jedný už dávno zapomenutý éry to není ani náhodou, ale fanouška na jedno shlédnutí nepohorší.50% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Poměrně slabý spíše akční thriller s Chuckem Norrisem, kde sice pochopitelně předvede něco ze svého bojového umění, ale je to tak okaté, že by se za to museli stydět i současní divadelníci. Způsobila to hlavně velice špatná kamera, neboť v každém zápase je jasně vidět, jak při úderu jde ruka či noha vedle a občas i na protivníkovi, jak ten úder čeká. Dějství je jako obvykle dle zavedeného standartu. Zvlášť když se příběh odehrává v Hong Kongu, takže ani závěrečný souboj zde prostě nesměl chybět. V tomto filmu se daleko více sází na Chuckovo herectví, ale co si budeme povídat. Opravdu herec není. Snímek sice patří mezi klasiku žánru, ale nemyslím si, že by se s tím někdo chlubil. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (3)

  • Keď sa Josh Randall (Chuck Norris) snaží dostať v závere filmu do vily čínskeho mafiána, tak po strážcovi s brokovnicou hodí nôž a na malý moment môžeme zbadať lanko, na ktoré je nôž uviazaný. (johnsnow)
  • V době, kdy se film natáčel, byla kasina v Hong Kongu zakázána. Děj měl být původně zasazen do jiného čínského města, nakonec se však natáčelo v Hong Kongu. (skrblik007)

Reklama

Reklama