Reklama

Reklama

Bojovníci bouře

  • Hongkong Feng yun II (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Japonský vojevůdce a mistr neporazitelného umění boje si přeje podrobit Čínu, zajme jejího císaře a také jejich nejlepší bojové mistry. Z jeho zajetí unikne trojice bojovníků Bezejmenný, Oblak a Vítr. Jejich jediná šance, jak porazit nového nepřítele, který si rychle podmaňuje nové území, je naučit se bojovým technikám, s jejichž pomocí by měli šanci na úspěch. Vítr je vyvolen, aby se pokusil ovládnout sílu démona. Skrze něj má pak dosáhnout vyšší moci svého bojového umění. Jenže hrozí, že démon ovládne jeho a bude krvežíznivě zabíjet všechny, včetně nevinných lidí. (ČSFD)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

Terva 

všechny recenze uživatele

Na začátku filmu mě překvapila povedená triková stránka a nádherné ozvučení. Snad to vydrží. CITÁT - Od teď jsem mýtus já ......... Následné titulky a song jsou také podmanivé a svým způsobem krásné. Hudba - Roland Ng. CITÁT - Lorde Hříšný, přišli jsme na příkaz Bezejmenného, pomoci vám v boji proti Bezbožnému......... Krásné jsou i ty herně komiksové pasáže. CITÁT - Bratře Větře.......... Souboj Bezejmenného a Oblaka na mostě okolo 36 minuty je oku lahodící. Dokonalé je i spojení Bezejmenného a Oblaka s Lordem Hříšným a bratrem Větrem. Tady někde to začne trochu pokulhávat. Až do teď jsem na to pěl jen chválu. Ale zase to není tak hrozné kulhání. CITÁT - Většina lidí zůstane tady, ostatní za mnou......... Démonickej bratr Vítr je prostě démonickej. Tyhle legendy mně někdy dovádějí k šílenství. Víte ty schopnosti ovládat živly, cestovat podivnou rychlostí přes celé kraje, hroby jenž střeží tajemství tak staré, než si vůbec dokážeme představit. Jako příklad je určitě Větrův trik "tisíce nožů" a podle legend by toho mohl dokázat i víc. Prostě síla. Mrazivý je souboj bratrů Oblaka a Větra. Sice si tvůrci mohli ušetřit to skákání po skalách, některé stupidní dialogy a záběry, které jsou jak z telenovely, ale vcelku je to velice slušný snímek. Nelituju peněz za DVD. CITÁT - Bratře Větře, to jsem já Druhý sen. Nepamatuješ si ?......... ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

To teda bola chobotovina ako 200 metrový chobot. Na začiatku som si hovoril že fajn, keď tam lietali vzduchom stovky pekne spracovaných digitálnych mečov a telá sa sekali v superštylizovanej comicsovej sekvencii. Potom ale začal "dej" a zasadil tomu smrteľný úder. Takmer dvojhodinový, extrémne naleštený prd ktorý vlastne pozostáva z asi troch scén rozmazaných po celej dĺžke ako hovno po galérii abstraktného umenia. Hrdinovia prídu za bezrukým majstrom a ten jedného z nich ponorí do kaluže nafty aby sa premenil na démona. Druhý na to vraj nemá, ale zato sa za minútu mávania rukami naučí drviť balvany pomocou prievanu. Až nastane čas, náš hrdina proste príde za zloduchom menom lord Bezbožný do nejakej jaskyne a začnú sa márovať. Keď Bezbožný definitívne pukne, nadíde tretie dejstvo, najúmornejšie z úmorných, kde sa dvaja bratia postavia proti sebe. Z jedného sa, ako už vieme, stal démon a nedokáže sa ovládať, čo dáva bambusákom priestor na rozohratie neskutočne epicko patetických výlevov. Finálny súboj sa tak stáva doslova neznesiteľnou záležitosťou, priam peklom víriacich digitálnych kuleh plnených srdcobôlnymi monológmi ktoré by mali prinútiť brata démona vrátiť sa k rozumu. Ten však statočne odoláva a mne tečie pena od huby. Chlape tak už precitni alebo zdochni, ale hlavne rýchlo, lebo mi už kôrnatie mozog! Chcel som po ňom hodiť popolník, ale žiadny nemám. Tradičné súboje tu až na pár záberov nie sú, borci sa zabíjajú výhradne pomocou divokej mágie a veľkolepých efektov, ktoré už majú Číňania na úrovni. Najneskôr v druhej polovici ich však divák jednoducho prestáva vnímať a nie som v tom sám. Až nepríjemne prostoduchá záležitosť. ()

Reklama

Adrian 

všechny recenze uživatele

Znova raz pekne obrazky, ktore vedia zaujmut na par minut a potvrdit to, ze Pangovci maju cit pre vizual a snazia sa priblizit komixovej predlohe. Akonahle vsak umelost cgi ale i bojoveho kumstu "nebojovych" hercov rozprestrie naplno svoje kridla, vela dovodov na radost uz neostava (dobre pocuvatelny OST). Simon, Nicholas, Patrick, Aaron ale aj Suet....az mi je smutno, ked citam to herecke obsadenie a takmer nulova vyuzitelnost ich potencialu. 3/10 ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Každičká akční scéna a možná dokonce každičká scéna je absolutní mega dokonalej vizuální masakr, kterej rve koule po stovkách, ale co je to platný, když je to zároveň tak strašně nudný, že v druhý polovině mi bylo úplně jedno kdo koho a proč řeže a vlastně jsem i pomalu přestával vědět kdo koho a proč řeže a jen to tak dokoukal, aby se neřeklo. Pangové to prostě vůbec nezvládli, příbeh je moc nahuštěnej, přeplácanej, bez nějakýho většího cíle a to, že existuje slovo strhující, to vůbec neví, postavy jsou zase nevýrazný a nepomohla jim ani známost díky prvnímu dílu a občas to je trochu přiblblý. Prostě a jednoduše dokonalá audiovizuální nuda ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Film je omnoho lepsi ako jednotka, co sa tyka spracovania efektov vo filme, ale dej mi prisiel taky odflaknuty a dost scvrknuty do minima. Film je skor urceny pre akcneho divaka, kde sa stale nieco deje a scenar mu je ukradnuty. Z jednej polovice sa mi film pacil, ale keby som ho mal brat prili vazne, tak by moje hodnotenie bolo mizerne. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (4)

  • Snímek Bojovníci bouře jsou prvním čínsky mluvením filmem, který byl natočen technikou Bluescreen (Terva)
  • Natáčení probíhalo z finančních důvodů v Thajsku. (Terva)
  • Snímek byl natočen na motivy čínského komiksu "Fung Wan" Ma Winga-Shinga, který současně vytvořil pro film ručně kreslený plakát. (Terva)

Reklama

Reklama