Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Matt Helm (Dean Martin) je přeřazen do nejmenované tajné agentury, aby zajistil a zničil skupinu Contini. Tato skupina se snaží získat miliardu amerických dolarů, aby mohla zničit světovou ekonomiku. (Terva)

Recenze (19)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vykradená Bondovka, znásobená na ten laškovací aspekt, kde v poloze ležérního alfa kance vtipálka hláškuje Dean Martin, po boku s roztomilou agentkou Sharon Tate. Jste-li v dobrém rozpoložení na starosvětsky šovinistickou 1960s blbinu (což já teď ani přímo nebyl), tak tady ta je celkem vděčná. (přijde vhod vidět i pro Tarantinův HOLLYWOOD) ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Count Massimo Contini (Nigel Green) ukradne Americe zalto v hodnotě jedné miliardy dolarů a chce tím poškodit světovou ekonomiku, ale agent Matt Helm (Dean Martin) je poslán do Dánska, aby ho s pomocí nešikovné Freyi Carlson získal zpět... Plusem snímku je atraktivní ženské herecké obsazení v podobě Elke Sommer (Linka Karensky), Sharon Tate (Freya Carlson), Nancy Kwan (Wen Yu-Rang) a Tina Louise (Lola Medina). Chuck Norris si ve snímku odbyl svůj filmový debut. Na natáčení se podílel zejména jako kaskadér, má malou roli jednoho z Continiho mužů v DOMĚ 7 RADOSTÍ (House of 7 Joys) a v akci předvede pouze pomalý kop z otočky a následně ho Dean Martin vyřadí z boje. O choreografii bojových scén se postaral instruktor bojových umění, zakladatel stylu Jeet Kune Do, filozof, producent, scenárista, režisér a herec Bruce Lee. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Obstarožní playboy Dean Martin v hodně naivní a starosvětské špiónské vykopávce. Hodně inspirováno Bondem, ale ten je přeci jenom někde jinde. Akce není vyloženě špatná až na ty komický bitky, ale co mě dost rušilo jsou ty písničkový výstupy jak z nějaké estrády. Chucka Norrise jsem v jeho krátkém debutu patrně zaznamenal i když nejsem si tím úplně jistej. Každopádně nikoho narozenýho později než v osmdesátých letech to bavit nemůže, ale jistý kouzlo nechtěného to rozhodně má.45% ()

špaček421 

všechny recenze uživatele

Občas zábavná pseudobondovka s otráveným hrdinou čekajícím na další cigáro a whisku, s dějem, který nedává smysl, příšerně natočenou akcí (byť se na choreografii podíleli Bruce Lee a Chuck Norris) a Sharon Tate, která i přes svou často otravnou postavu je tím nejlepším, co se tu dá vidět. Bez ní bych hvězdu ubral. ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Zdá se, že každý nýmand si v 60. letech chtěl natočit vlastní bondovku a už mě to začíná štvát. Tohle je konkrétně 4. díl série o které jsem nikdy neslyšel a většina ČSFD taky ne a tenhle tu má spoustu hodnocení nejspíše jen kvůli roli Chucka Norrise. Ten se ve filmu mihne asi na pár vteřin, předvede 1 kop a je zneškodněn... opravdu nedůstojné. A takový je i celý tenhle film. Režisér pochopil bondovky jako neustálé flirtování s krásnýma holkama v načinčaných lokacích za doprovodu stále opakující se otravné muziky. A nedošlo mu, že bondovky byly většinou napínavý příběh, luxusní akční scény a hrdinný agent... to popíjení, karty a krásné slečny byla jen omáčka okolo. Nuže tohle není napínavé, není tu dobrý záporák ani příběh a většinu filmu ani akce. Dean Martin má sice jisté charisma, ale místo řešení případu laškuje s holkama, vypadá staře, pupkatě a neohrabaně. A akční scény se pokouší o bojové umění, oceňuji snahu a to že je to snad první film, co s tímto přišel. Ale je to přímo tragicky natočené, vidět ty holky, natož Deana Martina jak předstírají, že umí karate je k pláči. Smrtelně nudné a smrtelně blbé. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (7)

  • Film je natočen podle stejnojmenného románu Donalda Hamiltona. (Terva)
  • Pracovní název filmu zněl House of Seven Joys. (Terva)
  • O choreografii bojových scén se postaral instruktor bojových umění, zakladatel stylu Jeet Kune Do, filozof, producent, scenárista, režisér a herec Bruce Lee. (Rominator)

Reklama

Reklama