Reklama

Reklama

Je krásná. Je věrná. Je psychotická. A naneštěstí pro čerstvou vysokoškolačku Saru (Minka Kelly) je také její SPOLUBYDLÍCÍ. Po příchodu do nové školy Sara začíná chodit se Stephenem (Cam Gigandet) a nalézá si novou nejlepší kamarádku, spolubydlící Rebeccu (Leighton Meester). Nové kamarádství se ale záhy mění v noční můru. Sara se ocitá tváří v tvář děsivému poznání, že její přítelkyně je posedlá a nevyrovnaná osoba, která možná dokonce i vraždí! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (181)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Se svou vrozenou galantností jsem ochoten tolerovat zúčastněným herečkám závažnou skutečnost, že jsou krásné. Kvality jejich pokusu o herectví se ovšem má tolerance netýká. A jelikož tento příběh na mne nemrkal z obrazovky poprvé, tak mohu pogratulovat scénáristovi za získání honoráře svědomitě opsaným dějem, který odpovědně neničil žádnými svými nápady. ()

3n3my 

všechny recenze uživatele

The Roommate je žiarivým príkladom, že na pohľad príjemné herecké obsadenie nemusí vždy evokovať aj príjemný filmový zážitok. Netvrdím, že len herci zlyhali vo svojich úlohách, ale pekné tváričky tiež nepridali uveriteľnosti príbehu. Chcelo by to závan severského chladu a tvrdosti, nenadarmo severanom asi najlepšie idú v poslednom čase thrillerové zápletky. Nad scenárom a obohratým príbehom sa už nebudem pozastavovať, to už trefne zhodnotili iní. No aspoň že to amíci slušne natočili. ()

Reklama

lola3121 

všechny recenze uživatele

Čekala jsem víc, tohle opravdu nebylo moc povedené. Celou dobu jsem měla neodbytný pocit, že už jsem to viděla jinde a lépe. Mladé hvězdičky mě moc neberou, nejzajímavější pro mě byli proto dva herci z Titaniku - chlípný profesor Billy Zane (i když nechápu, jak ho ta nedomrlá dívčina mohla svést během minuty) a v roli matky Frances Fisher, která ve svých téměř 60 letech vypadá mnohem líp než před 14 lety, když hrála matku Kate Winslet. P.S. Myslím, že vím, kterou Spolubydlící se tvůrci inspirovali (http://www.csfd.cz/film/8179-spolubydlici/) ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tohle mě mile překvapilo, protože už ten zcela jasně definující název a krásné herečky ve mně vzbuzovaly podezření, že to bude dost velký průser. No, nestalo se. Je pravda, že nijak originální to v žádném případě není a těch překvapení se ve filmu taky moc neurodí, ale z filmařského hlediska je to dobře odvedená práce a dokonce i ty modelky v hlavních rolích překvapivě slušně hrajou. Rebecca je magor už od pohledu a přestože se posedlost její (z mého pohledu nepříliš sympatickou) spolubydlící zrodila možná až příliš rychle, celkově se mi tahle postava dost zamlouvala. Především ve chvílích její impulzivní takříkajíc nasranosti působila věrohodně a vůbec – tohle je její film. Ten konec mě malinko zklamal – pozor SPOILER – čekal jsem něco vyostřenějšího než pouze jedno ubohé bodnutí, přesto se mi tenhle film docela líbil. Tři hvězdy si to zaslouží plným právem. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Znáte to: i když vám po něm doposavad bylo vždycky zle jak psovi, a dobře víte, že vám bude zle zas, prostě jednoho dne neodoláte a ten Veselý segedín si dáte. A už v polovině porce víte, že vám bude zle. Já to takhle mám s americkými filmy ze studentského prostředí. Jestli je to střední, vysoká nebo zvláštní škola, je úplně jedno, protože se stejně nikdo neučí. Všichni mají plné ruce práce s láskou nebo vraždícími monstry (nejlépe obojím). A tady je to stejné. Sárinka je takový sluníčkový človíček, čtyřiadvacet hodin nastartovaná stát se nejlepší kamarádkou kohokoli a čehokoli. Prostě na zabití. Bohužel její slibná spolubydlící Rebecca se k tomu vraždění ne a ne odhodlat a většinu filmu se věnuje strašidelnému zírání, strašidelnému zhasínání ve sprchách a ukrutně strašidelnému telefonování. Závěr je snad i trochu dramatický, má ale jednu nevýhodu. Když se k němu film konečně dovleče, divák už sladce spí. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (5)

  • Leighton Meester byla původně obsazena do role Sara, ale nakonec se producenti rozhodli, že jí obsadí do role Rebeccy. (maluti)
  • Alyson Michalka a Cam Gigandet si spolu zahrali už vo filme Easy A (2010). (lylka2296)

Související novinky

Mládeží přístupný Hellraiser?

Mládeží přístupný Hellraiser?

19.10.2010

Jako by nestačilo, že původní série bude pokračovat (pekelným Pekelným světem z roku 2005 to opravdu neskončilo, připravte se na Hellraiser 9: Revelation), The Weinstein Company teď připravuje remake… (více)

Reklama

Reklama