Reklama

Reklama

Výprodej!

(festivalový název)
všechny plakáty
Malajsie, 2008, 106 min

Obsahy(1)

Když režisér Yeo Joon Han sháněl peníze na svůj autorský celovečerní debut, dostal lukrativní nabídku od produkční společnosti Astro Shaw, odnože multimediálního konglomerátu Astro All Asia Networks. Dostane peníze a kreativní svobodu, ale musí vytvořit film, který bude výdělečný. Tak vznikl muzikál Výprodej!, v němž se snoubí motivy zaprodání se kariéře a zisku s jízlivou satirou mamonářských korporací i umělců a jejich společenského uznání. Film sleduje dva zaměstnance korporace FONY. Ona je moderátorka minimálně sledovaného pořadu o umělcích a on konstruktér, který vyrobil spolehlivý multifunkční přístroj do domácnosti. Šéfové společnosti ovšem zastávají jiné priority než umění a spolehlivost. Zábavný, osobitě stylizovaný snímek představuje cílený, ba přímo konstatovaný rozchod s uondaným realismem, který v současnosti dominuje mezi trendy festivalové kinematografie. [44. MFFKV 2009] (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

JFL 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu příjemný rozchod se současnými trendy festivalové kinematografie (které jsou zesměšněny v úvodní pasáži filmu skrze alterego samotného režiséra), ale současně také nikterak zvlášť originální film. Veškeré postřehy ve vztahu k zaprodávání se kariéře a penězům či kritika hyenismu médií setrvávají v tradičních mantinelech a nepřinášejí nic, na co nepřijde každý člověk, pokud těmto motivům bude věnovat pár letmých myšlenek. Záleží tedy především na situaci, v níž film divák uvidí. Na mezinárodním festivalu sršícím minimalismem, realismem a vzletnými výpověďmi o autorské integritě může „Sell Out!“ fungovat skvěle. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Sled více či méně povedených epizodek bez řádné dějové kostry a hmatatelných charakterů. Úvodní režisérské popíchnutí sebe sama a korporační satira rulez, smrtící reality show a umolousaný tvůrce-idelista s rozdvojenou osobností spíš nudí a písničky jsou veskrze a navzdory lámané angličtině vcelku fajn. (44. MFF KV - 3.7.08) ()

Lyncha 

všechny recenze uživatele

Vtípky a narážky mířily do černého, univerzální humor o jedné fiktivní nadnárodní společnosti FONY (nebo že by se jmenovala snad trochu jinak? ;-)) a penězích a lidech vůbec. ()

carnacv 

všechny recenze uživatele

Míval jsem tu výstižný komentář, pak přišla nová čsfd a komentář zmizel. Nyní mi nezbývá nic jiného, než říct, že už tuhle špičku asi nikdy neuvidím :( ()

Reklama

Reklama