Reklama

Reklama

Dvacet jedna dní

  • Česko 21 dní (více)

Obsahy(1)

Kšeft v Keni Larry Darrantovi (Laurence Olivier) zrovna nevyšel, ale milostný vztah s krásnou (a vdanou) Wandou Wallen (Vivien Leigh) funguje. Když ale v objetí vejdou k ní do hotelového pokoje, čeká tam její pozapomenutý ruský manžel Henry (Esme Percy). Poměrně nechutně požaduje peníze a když ho Larry odmítne, vytáhne nůž. Následuje rvačka a když Henry upadne hlavou na krbovou mřížku, i smrt. Larry odtáhne tělo na Glove Lane a tam ho nechá. Pak jde za bratrem Keithem (Leslie Banks), právníkem, který touží stát se soudcem. Ten mu poradí, aby zmizel ze země. Larry jeho radu ale odmítne. Vandrák John Evan (Hay Petrie) sebere na ulici zakrvácené rukavice a když ho s nimi a s prstenem mrtvého chytne policie, je pochopitelně obviněn z vraždy. Těžké rozhodování pro Larryho – chtěl by se oženit s Wandou, ale současně nechce nechat nevinného odsoudit. Milenci se rozhodnou užít si 21 dní líbánek a pak se Larry – včas před popravou – přizná. Bratr Keith ho po vynesení rozsudku smrti prosí, aby se nepřiznával, protože se bojí o svou kariéru. Dramatické rozuzlení se koná na schodech policejní stanice, kde na Larryho čeká Wanda s nečekanou zprávou. (Peabody)

(více)

Recenze (3)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ta analyza dokaza aj tak hovno a  film mal divakov odlakat od udalosti strasidelnej druhej svetovej vojny - napokon  sa tusim bojovalo o Britaniu  : 20 % ()

Reklama

Kenneth 

všechny recenze uživatele

Olivier to pojal trochu prkenně, ale možná není jednoduché zahrát člověka v depresi z toho, že kvůli němu může být odsouzen k smrti nevinný člověk. Banks jako jeho bratr působil trochu lépe. Jeho kolegové od soudu vypadali jak členové Pickwickova klubu. Velmi dobře hrál Hay Petrie v roli podezřelého. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (2)

  • Film byl natočen už v roce 1937 ve studiích v Denhamu, ale uvedení do kin se v té době nedočkal. Až v roce 1940, kdy si představitelka hlavní role Vivien Leigh získala téměř celosvětovou slávu díky roli Scarlett O'Harové ve filmu Jih proti Severu (1939), byl film na 21 dní uveden do kin, aby vyždímal něco z její slávy. (gwtw-HD)
  • Podle příběhu nositele Nobelovy ceny Johna Galsworthyho „The First and the Last“. (Werisek144)

Reklama

Reklama