Reklama

Reklama

Král idiotů

  • Chile El rey de los huevones
Chile / Španělsko / Venezuela, 2006, 92 min

Obsahy(1)

Komedie Borise Quercii, který je režisérem i představitelem hlavní role, vypráví o taxikáři Anselmovi, jenž pracuje na mezinárodním letišti v Santiagu. Kvůli jeho poctivosti mu přezdívají Král idiotů, ale má také problémy s láskou.  Komedie, kterou v koprodukci Chile - Španělsko - Venzuela natočil režisér a zároveň představitel hlavní role Boris Quercia, vypráví o poctivém taxikáři Anselmovi, jenž pracuje na mezinárodním letišti v Santiagu. Když si americký návštěvník zapomene v jeho voze tašku plnou peněz, Anselmo se obrátí na policii a tím si vyslouží přezdívku Král idiotů. Ostatně ani v lásce nemá zrovna štěstí, protože už dlouho tajně miluje Sandru (Tamara Acostová), přítelkyni svého nejlepšího kamaráda Maria. A aby těch komplikací nebylo dost, v taxíku se seznámí se svůdnou Evou (Angie Jibajaová), která má čtyřletého syna… (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

CabelNM 

všechny recenze uživatele

Už podľa názvu som si myslel že film bude o nejakom babrákovi a lúzrovi plný trápnych momentov ale mýlil som sa, hlavný hrdina ktorý je mimochodom aj režisérom tohto snímku je až príliš veľký dobrák že je až hlupák čo ma milo prekvapilo, za zmienku rozhodne stojí aj príťažlivá Angie Jibaja ktorá ma počas sledovania na film docela rozpálila, film sa uberá pohodovým tempom a nespráva sa sprosto preto rozhodne nepatrí medzi odpad, čo je s Chile to sa počíta ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Chile, Španělsko a Venezuela se spolu pokusili natočit příběh o králi idiotovi alias taxikáři. Jenže ten styl je tak podivný a rozuzlení pohoršující, že jsem přemýšlel i o odpadu, ale to bych byl k těmto zemím až moc kritický. Ono se stačí podívat jen na naší českou kinematografii, která se mi zdá rok od roku horší. Oni se alespoň snaží zlepšit. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tak přiznám se, že tohle byl můj vůbec první film z Chile, který jsem kdy viděl. A rozhodně to není film špatný, právě naopak, příjemně jsem se pobavil a odreagoval a film celkově mi vyznívá velmi příjemně, mám z něj zkrátka dobrý dojem, který je navíc možná tak trochu umocněný úžasnou sexy brunetkou, která se jmenuje Angie Jibaja a v tomto filmu hraje Evu, pro kterou je ochoten hlavní hrdina udělat téměř cokoliv, a samozřejmě v jeho rozhodování hrají největší roli právě sexy vnady této ženy. Jinak je samozřejmě hlavním hrdinou taxikář, kterému se mezi ostatními taxikáři přezdívá "král idiotů", a to kvůli jeho poctivosti. Film je to bezesporu zajímavý a skutečně nemá jiné ambice, nežli diváka pobavit a naservírovat mu příběh, který ho zaujme, a to se tomuto snímku skutečně dost dobře povedlo. Už jsem se v několika komentářích zmínil, a zmiňuji to i ve svém profilu, že hned po severských filmech mám rád filmy z Jižní Ameriky, a opět se mi nyní potvrdilo, že jihoameričané umějí točit zajímavé filmy, které se mohou líbit i středoevropanům. Boris Quercia tedy zrežíroval docela dobrou komedii, ve které si i zahrál hlavní roli, a já za uspokojivý výsledek, kterého se mi dostalo, uděluji jemu i jeho filmu čtyři hvězdičky. ()

Kkahunaa 

všechny recenze uživatele

Být “Králem” sebou nese určité výhody”. Být “Králem idiotů” ne. Taxikář Anselmo (Boris Quercia) o tom ví své. Není hloupý, i když ho tak každý bere. On jen není schopen nepomoci, a tak se omylem dostává do vice než prekérních situací. Více než prekérní je zamilovat se do “někoho”, kdo vás bere jen jako objekt, který může pomoci. Ten někdo – prostitutka Eva (Angie Jibaja) – dá Anselmovi do “úschovy” svého syna Adriána (Diego Hurtado). Anselmovi přátelé – pár – uvědomělá Sandra (Tamara Acosta) a security-man Mario (Rhandy Piñango) radí, aby si to dobře rozmyslel. Anselmo chce říci ne, jenže Eva je neskutečně sexy. Navíc je ještě Anselmo tajně zamilovaný do Sandry a Sandra do něj a Mario je jeho nejlepší přítel. Nakonec se ukáže, kdo je vlastně ten “idiot”. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama