Reklama

Reklama

Poslední dny ve škole jsou vždycky speciální. Léto už klepe na dveře, učitelé i žáci myslí na cokoliv jen ne na učení a je to poslední šance pro milence posunout se vpřed. Tento rok škola plánuje výlet, který třídu rozdělí. Paříž pro kulturu nebo Španělskou rivieru pro zábavu? Holky hlasují pro to první, kluci pro druhý. Až na jednoho, který by rád, aby ho holky měly rády... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (12)

Roucky 

všechny recenze uživatele

Nevím za co vlastně dávám tu jednu hvězdičku. Možná za to, že jsem to vůbec dokoukala, těžko říct. Hlavní hrdina mi neseděl, přišel mi jako hlupoň bez rozumu, co vypadá jako ušatá verze Dana Byrda, jen ošklivější, s ošklivým nosem, nepochopitelným myšlením a absolutně nezáživným hereckým výkonem. Jako jo, zabít u toho hodinku a půl pokud vyloženě nemáte možnost dívat se na něco lepšího, tak proč ne, ale vtipných scén se moc nedočkáte a originality taky ne. Navíc se mi vůbec nelíbilo zfilmování - kamera příšerná, všechno jako kdybyste to viděli očima vyhulence (možná proto, abyste se vcítili do situace hlavního hrdiny :-D) ()

Reklama

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Nebudu dávat hvězdičky za pěkné ženské jelikož samozřejmostí každé teenager komedie jsou. Zásadní problém filmu hlavní hrdina je tak sympatický asi jak prdel tudiž je my úplně u prdele co dělá a s kým navíc za všechno si může sám a je my úplně u pdele jak dopadne. V teenager komediích by měl divák těmto hrdinům fandit a ne aby jim byl nesympatický což zde je. Další mínus je že narozdíl od někoho mě nepříjde vtipné když kluk a holka sedí na lavečce a střídavě zvrací do kamery. Humorná je zde jen 1 scéna s tím jak vybírají peníze a ten kluk navrhuje že budou ukazovat své ptáky (a to je vtipné jen v té myšlence že to nikde ještě nebylo :-) Navíc celý film se táhne jak smrt a je tupý až to bolí a hlavní hrdina je nesympatický. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Španělská odpověď na american teenage high school movies? Nevím, proč se odehrává v Lisabonu, ale zase takový průšvih to není. Samozřejmě v dabingu se nedá, Barrandov to zazdí rozpočtem a Sobotkou se Švarcem. Trošku toho blitíčka, poměřování nádobíčka, solidní porce erotiky. Doporučit však nelze. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Rozverná španělská verze teenagerského filmu, ve kterém, pravda, o nic nejde, ale nejde o to docela vtipně. 1) 34letý režisér Miguel Martí v sobě nezapře tvůrce hudebních klipů a reklamy, ani svoje mládí. Se vzácným porozuměním lehce ironicky glosuje typické v podstatě bezkonfliktní situace, v níchž se končící portugalští (děj se odehrává v Lisabonu) středoškoláci ocitají, aniž by se pokoušel o hlubší pohled. 2) S nebývalou otevřeností, pro někoho možná až na hraně snesitelnosti, ukazuje potíže, se kterými se setkává hlavní hrdina při snaze nerušeně si ho po ránu vyhonit, najít tu správnou kočinu do dvojky, vymezit se vůči velmi asertivnímu chování některých spolužáků, vyzkoušet všechna dostupná drogoidní povzbuzovadla, pořádně zapařit a nepozvracet potom kameramana, a při tom všem si zachovat svou dobrou pověst. Inu, nemá to ta mládež lehké. 3) Hlavní roli 17tiletého Jaimeho výborně sehrál charismatický už 26tiletý (!) Jordi Vilches. 4) Ve Španělsku úspěšný snímek poskytl i mně překvapivě příjemných 90 minut. ()

Galerie (5)

Reklama

Reklama