Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lauren je třináctiletá Američanka, která žije se svou mámou momentálně v Paříži. Daniel je třináctiletý francouzský kluk, který miluje fotbal a americké filmy. Náhodou se oba dva setkávají na natáčení jednoho amerického filmu, kde přeskočí ta pověstná jiskřička. Jejich vztah se ale Laurenině matce nezamlouvá, takže se musí s Danielem scházet potají. Jednoho dne se dovídají krásnou romantickou legendu o dvou milencích, kteří se v Benátkách, pod jedním vyhlášeným mostem, políbili při západu slunce a jejich láska pak trvala věčně. Oba jsou pevně rozhodnuti zpečetit jejich lásku stejným způsobem a vydávají se tajně na cestu do Benátek. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (20)

Jiří K. 

všechny recenze uživatele

Snímek u nás známý spíše pod titulem "Střípky lásky". Milostná romance mezi inteligenčně vyspělejšími dětmi - snad třináctileté americké dívčiny se stejně starým pařížským chlapcem s nadprůměrnými IQ a jejich snaha se společně dostat do Benátek, spojené se zasnoubením, nesetkávající se s pochopením rodičů. Později využijí služeb býv.sňatkového podvodníka v podání L.Oliviera s nímž se náhodně seznámí a pomůže jim jejich přání splnit. Během výletu a v samotných Benátkách prožívají komické eskapády a nedorozumění společně v ruku v ruce se zklamáním nevyzrálosti. Dojemný konec uzavírá tento velmi civilní příběh odehrávající se koncem 70.let. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Zvykol som to kukávať, keď som bol zhruba v rovnakom veku ako hlavné postavy. A po rokoch sa nato dívam takmer rovnako. Okolo polky film trochu stráca ten počiatočný švih; najviac asi nástupom Oliviera a výmenou dialógových scén za striedanie lokácií a cestovanie, ale v poslednej tretine sa to zasa spraví, Vždycky im strašne fandím, aby to stihli. A neuveriteľne ma baví myšlienka, že by stále tam niekde mohlo byť decko, čo sa vie o citoch a hodnotách učiť z filmu ako je tento. A že existujú dospelí, ktorí dokážu letné lásky točiť s hrdosťou antickej tragédie. A baby Diane Lane je to najroztomilejšie stvorenie, čo v živote uvidíte. Vždy budem mať ten film rád. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Malá odlehčená romance, která se tváří dospěle - a opravdově, když Vám představí mladičkou a (prý) nadprůměrně inteligentní ústřední dvojici, roztomilého postaršího gentlemana ... a přichystá pro ně romantický výlet do Benátek. Jenomže už někdy v průběhu koňských dostihů se na scénu pokoutně vetře nuda - nezúčastněná a trochu povadlá dáma, která na sebe dokáže strhnout pozornost, třebaže se nemůže pyšnit mládím ani atraktivním vzhledem. Možná právě ona posílila moji antipatii vůči malému géniovi jménem Daniel - a vstřícného a laskavého chlápka důchodového věku proměnila v protivného a užvaněného staříka (jeho profese přitom nehrála žádnou roli). Nebo mě ovlivnil prostý fakt, že v podobně laděných historkách hlavní hrdinové obyčejně nepotřebují třetího do páru. Kouzlo se zkrátka někam vytratilo - a třebaže jsem ho vyhlížela, nevrátilo se, aby posbíralo rozsypané střípky lásky. ()

peetriss 

všechny recenze uživatele

Rčení staré jako lidstvo samo: Láska kvete v každém věku. A přesně o tomto pojednávají Střípky lásky - o milém vztahu francozského chlapce z chudých poměrů a americké dívky z bohaté rodiny, o nepochopení ze strany dospělých i splnění romantického dětského snu. Velice milá a kouzelná romance. Romeo a Julie pro současné děti. Vynikající debut pro vyrůstající Diane Lane. ()

`barocco 

všechny recenze uživatele

Laurence Olivier na platne dokazuje preco to bol jeden z najvacsich divadelnych a filmovych hercov Britanie. Diane Lane nesmierne povabna a jej chlapcensky partner Thelonious Bernard dostatocne drzy ale aj statocny aby spolocne utiahli cely film az k zaverecnym titulkom. Cely snimok ma velmi prijemnu bezprostrednu atmosferu. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Diane Lane v tomto filmu debutovala. (Pumiiix)

Reklama

Reklama