Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hrdinou německé animované dobrodružné komedie je mladý orangutan Dodo, který v džungli objeví housle. A poté, co se spřátelí se starým Darwinem, který je expert na podivná zvířata jménem „lidé“, se rozhodne, že se na ně naučí hrát.  Hrdinou německé animované dobrodružné komedie je mladý orangutan Dodo, který v rodném pralese rád imituje nejrůznější zvuky. Jeho milující rodiče, kteří o synka mají strach, mu dovolují hrát si jen vysoko ve větvích stromů, kde je bezpečno, ale Dodo je neposlouchá. Jednoho dne se při průzkumu džungle přiblíží ke světu lidí a objeví housle. A poté, co se spřátelí se starým Darwinem, který je expert na podivná zvířata jménem „lidé“, se rozhodne, že se na ten zvláštní instrument naučí hrát. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (7)

asirtes 

všechny recenze uživatele

Konečne opäť raz niečo múdrejšie ako len zhluk primitívnych fórkov s dokonalou softverovou animaciou. Zároveň sa v Nemecku podarilo vytvoriť kvalitný edukačný animák nastrelený proti úpadku hudobnej a filmovej kultúry pre najmenších. Takže áno - som ufrflané ubrindané decko. Glückwunsch an Kollegen. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Nejsem dítě, nedíval jsem se na film z povinnosti, jelikož žádné malé sourozence nemám, zkrátka jsem se jen dobrovolně ze zvědavosti podíval, jak vypadá současná animovaná německá tvorba pro děti. A musím s určitým překvapením konstatovat, že tenhle film se směle vyrovná americkým animákům od Disneyho (samozřejmě těm dourozměrným, nikoliv těm počítačově animovaným) a to, že film pochází z Německa, by mě během sledování filmu vůbec nenapadlo. Malý Dodo je sympatický 80minutový animák z Německa, který se odehrává někde v džungli, kde malý orangutan Dodo objeví housle a za pomoci orangutana, který vyrůstal u lidí, se na ně snaží naučit hrát. Do toho je zde spousta jiných zajímavých zvířátek, jako jsou nosorožci, krokodýl, ze kterého nejde absolutně žádný strach, tapíři, ptáci, a jiná zvířátka. Dětem se to určitě bude líbit, a navíc to i může zapůsobit výchovně, jelikož dítka se aspoň nenásilnou metodou naučí, jaká zvířátka žijí v džungli. Tohle bylo rozhodně příjemné setkání a já jsem rád, že jsem si pro zhlédnutí tohoto filmu vyšetřil volný čas, protože to stálo za to. Samozřejmě ale nepochybuji o tom, že jako malé škvrně chodící na do školky nebo na první stupeň základky bych si to rozhodně užil víc, ale i tak se mi to líbilo a rád filmu dám čtyři hvězdy. ()

Galerie (28)

Reklama

Reklama