Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Hlavni starostí paní Bennetové je, jak dobře provdat své dcery. Výborná přiležitost se jí naskytne, když si sousední panství Netherfield pronajmou bohatí gentlemani pan Bingley a pan Darcy, které považuje za nanejvýš vhodné pro své dvě nejstarší dcery. Druhorozená Elizabeth se s panem Darcym seznámí na bálu a nesprávně ho začne považovat za příliš pyšného, navíc uvěří nepravdivé historce pana Wickhama a začne být k Darcymu nespravedlivá. Její předsudky a chybný úsudek budou velkou překážkou jejich vzájemné náklonnosti. (fleurette)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

Jezinka 

všechny recenze uživatele

Zkrácená adaptace klasické předlohy Jane Austen. Laurence Olivier je jako pan Darcy výborný a představitelka paní Bennetové opět nezklamala (ale tato postava je vděčná za každých okolností, protože nic není člověku tak blízké jako matka, která ho ztrapňuje). Ke konci velmi nahuštěný děj. Největší výtku v tomto případě zaslouží kamera, protože některé postavy zabírá tak krátce a z dálky, že pořádně nestihnete zachytit jejich rysy. Což je víc naškodu, než drobná úprava děje. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Adaptace, která má příliš mnoho odlišností pro mojí hnidopišskou povahu - z Lizzy je blondýna, chemie mezi páry nefunguje, bystré postavy přišly o polovinu důvtipu a děj je přestavěný a zkrácený (Kde je Pemberley? Já vyžaduji Pemberley!) a to, co na konci provedli s lady Catherine, je doslova schválnost! Aspoň že na pana Darcyho se dá koukat a moje oblíbená figurka, pan Collins, je jako vždy roztomilý. ()

Reklama

01Zuzana10 

všechny recenze uživatele

ufff. co na toto povedat? zo zaciatku sa mi zdalo, ze sa to len vola Pycha a Predsudok, pretoze dej bol absolutne mimo knihy:D. ak sa dokazeme povzniest nad v podstate na 50% zmeneny dej, na kostymy a hudbu o 30-80 rokov mladsie ako by mali byt original z Austen doby (Regentske Anglicko) atd. atd. tak sa to bude dat pozerat. Mozno pre Greer Garson a Laurenca Olieviera. Obaja boli pekny parik. Obaja velmi charizmaticki. Podla mna je Greer Elisabeth ako ma byt- ziva, celom zabavna - ma trefne poznamky..(teda.. nemala som titulky, tak hadam som ich nepochopila zle:D) No pan Darcy zial nie je taky hanblivy :( (co sa mi na tejto postave vzdy velmi pacilo). Zabavala som sa na prestrihoch zobrazujucich oblaciky :D (hoci boli iba 2, mylsim) to ako prve naznaky umeleckejsieho ponatia?:) a tak.. dalsi vylet do historie filmu. Som rada. Videla som hrat herecke legendy a bavila som sa na vsetkych tych nezrovnalostiach takze... v podstate vznikol novy film na motivy Pychy a predsudku :) ()

Han22 

všechny recenze uživatele

No tak si můžu odškrtnout další klasiku, která není špatná, ale vůbec mě nebaví. Nemám tady moc co vytknout, dokonce to není ani příliš melodramatické, ale ze všeho toho štěbetání, klábosení, pukrlat a cukrbliků mě šla hlava kolem. A když tak sleduju svět, kde jedinou starosti boháčů je správná svatba a dobré společenské postavení, napadá mě socialistická myšlenka co všichni ti chudáci, rolníci a obyčejní lidi, kteří nejsou v příběhu vidět? Nejsympatičtější postavou tak pro mě byl starý pan Bennet, který by nejradši celý ten fraucimor vypakoval pryč a užíval si klidu v knihovně. V nulové konkurenci historický film roku 1940. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Plný počet bodů, přestože je to místy komediální, co v některých momentech na škodu je, v jiných není; přestože úprav oproti předloze je více než zdrávo (missing Pemberley!) a taktéž některé postavy by si člověk představoval trochu jinak. Proč tedy dávám plný počet? Protože mě to uchvátilo, celková nálada filmu, počáteční soutěž dvou kočárů/rodin být doma dřív, neskutečný pan Darcy (pánové prominou, ale oni nás také někdy nudí svým nadšením pro jisté herečky, takže to je fifty fifty), který by mě mohl hypnotizovat kdykoli by chtěl. Laurence Olivier dal panu Darcymu nový rozměr, scéna střílení z luku nebo následně první nabídka k sňatku nemají chybu. Zkrátka má to s ním šmrnc. _____ I tak souhlasím s na zemi se držícím zelvopyrem- pokud vidíte všechna Bennetovic děvčata pohromadě, může vás to vyděsit :-) ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama