Reklama

Reklama

Než se stal Deadpoolem, byl Wadem Wilsonem (Ryan Reynolds), bývalým členem speciálních jednotek. Když mu lékaři diagnostikovali pokročilé stadium rakoviny, podrobil se experimentální léčbě v rámci programu Weapon X, známého a populárního především mezi x-menovskými mutanty. Díky tomu se Wade zbavil rakoviny, a nejenže zůstal naživu, ale také jako bonus získal schopnost rychlého samouzdravování. Bohužel však – například oproti Wolverinovi, který po podobné léčbě zůstal celkem sexy – z tohoto pokusu vyšel trvale znetvořený. I proto celkem bez většího odporu přijal okostýmované alter ego jménem Deadpool. (CinemArt)

(více)

Videa (12)

Trailer 1

Recenze (1 987)

ORIN 

všechny recenze uživatele

Nejdříve to vypadá, že Deadpool dá spojení komiksová adaptace úplně nový význam. Dokonce se zdá, že těch sebereflexivních, sebeuvědomělých, intertextuálních a metakritických momentů narušujících tok vyprávění bude tolik, že se v něm tvůrci utopí a žádné vyprávění z toho ani nebude. Pak to ale najednou zvadne jako Deadpoolova původně pěkně tvarovaná prdel a divák je svědkem sice vtipné, ale docela "tuctové" komiksovky jednoho macho ultrasexuála (tak jsme na střední říkali těm, kteří by zmerčili všechno, co uvidí). ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Pusťte tuhle vulgární sexistickou hrůzu lidem za 30 let a budou se cítit asi tak 10x hůř než dnes my při sledování neuvěřitělně megagay Wham! live tour. Ne že by to na dnešní zvrácené standarty diváckého očekávání nebyl dobrý film, on jím vcelku je, je i sebeuvědomělý, dynamický, jen zoufale nekritický. Ale miliardu to vydělá, takže pohoda. Comicsům docházejí nápady, tak přicházejí comicsové parodie comicsů. Těším se na rok 2020 co bude od Marvela za parády. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nie som, nikdy som nebol a nikdy ani nebudem fanúšik komiksových snímkov, ako boli napríklad X Men-i a jemu podobní teploši v obtiahnutom pyžame s motívom pavúka. Popravde, "DeadPoola" som si viac menej pozrel zo zvedavosti, či tu všetkým s tým rozdávaním percent "zadarmo", jak domácich udených výrobkov na jarmoku nejebe. No a musím priznať, že ma NEČAKANE pohltila davová psychóza, pričom sa s hrdosťou pridávam do skupiny fanúšikov Cardu-retardu v červenom ninja plášti. Je dosť pravdepodobné, že svojím hodnotením trošku preháňam, no naposledy ma bavil Thor so svojím kladivom na "čarodejnice", možno posledný "indi vindi" Superman či Netopier hlásajúci grandiózny príchod za pomoci zaprášeného lampášu z povale, pričom tento počin je predsa len vzhľadom k odľahčenému spracovaniu s množstvom priblblého humoru, ktorý mi neskutočne sadol, či osobitého prístupu k poňatiu spravodlivosti, predsa len lepšou zábavou. No a čuduj sa svete, aj JA taký vypichávač podstaty, hľadateľ pointy či frfloš z radu siedmych trpaslíkov, som sa dokázal na tento snímok pozerať odľahčene, a tak mi neostávalo nič iné, iba udeliť "jackpot". Vďaka za kopec srandy vy dvojica zmrdov, vďaka Vám som pri sledovaní DeadPoolu mierne inteligenčne omladol. Malá rada na záver, tu ide o zábavu, nie o výchovu jak v "Seven Heaven". Kľudne vypnite hlavu, a budete spokojní (možno). No a teším sa na "Zombieland 2" vy beťári! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sooperméďa. A přesně v souladu s názvem. Poolka filmu je opravdu mrtvá. To jsou ty momenty, kdy se metrosexooální narcis Gájen Gejnolds prochází po přehlídkovém moloo a snaží se vám oorpootně a za každou cenu narvat nagelovanou rookojeť katany mezi poolky. Tehdy dostáváte kýčovitou, místy až debilně felální trapárnoo pro retardy, kombinovanou s dost soochým až noodným dějem a zbytečně sympatickým záporákem. Ale pokood jste třeba nesmírně seriózně beroucí se, sebestředný, slizký, plešatějící emoteplouš jménem Robert, určitě si i tak SMÍCHY naprskáte flitry do popkornoo a samým vzroošením rozmažete řasenkoo. Naštěstí je tu ale ta druhá poolka, a ta je opravdoo výživná! To jsou ty momenty, kdy se Gájen nasouká do pro něj příhodného červeného latexoo a stane se z něj cynický hláškoojící zmrd, který to všem těm otylým čtenářoom omalovánek napálí bez servítkoo přímo do xichtoo. Tehdy dostáváte koolantní a krvavou akcičkoo, napěchovanou brootálními bonbonmoty, trefným popkooltoorním laškováním, ponižováním Xmenů a děláním kokota z Volverína. Škoda jen, že toohle ooroveň neoodrželi celých sto minut, ale jinak po Kikásu a Strážcích galaxie třetí vlaštovka, která ukazooje, že když se leporela pro dyslektiky přestanou brát mentorsky a vážně a necílí na dvanáctileté mentální mootanty či morálně neposqrněné šosácké zroody, moože z toho být solidní taškařice. A moc rád bych v boodoucnu viděl homixový krosouvr Deadpool vs. Kapitán Homokokot: Oosvit oplzlosti. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Wade-fucking-Wilson vrací úder, Deadpool 2.0 konečně dostal sólovou, díky bohu s eRkovým ratingem a OMG, naprosto luxusní hitparádou nápadů, kterým chybí v podstatě jenom jistější ruka. Od bourání čtvrté zdi, přes kolosální počet useknutých končetin, až po neuvěřitelně sexy Morenu Baccarin - Deadpool je v kině ultimátním vlhkým snem všech geeků, který se takřka splnil. Se šťastným koncem na druhou. Do příště už jen vyladit ten příběh, obsadit Brada Pitta do vedlejší role, a bude to totální orgáč. 8/10 ()

Galerie (137)

Zajímavosti (107)

  • Když si Deadpool (Ryan Reynolds) při souboji s Ajaxem (Ed Skrein) vytáhne nůž z hlavy, tak v následujícím záběru je vidět, že jeho maska je neporušená, i když by v ní měla na pravé straně být díra a krev. V dalších záběrech už krev na hlavě má. (spacemaster)
  • V laboratoři, kde uzdraví Wadea Wilsona (Ryan Reynolds), si před procedurou můžeme všimnout dívky, které ze zad vyrůstají bodáky. Jedná se o mutantku Marrow jež patří do "X-Force". Tento komiks studio Fox také plánovalo zfilmovat. (Charpy)
  • V komiksu z roku 2004 se Deadpool popisuje jako Ryan Reynolds zkřížený se psím plemenem šarpej. (Scorp)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

Režisér Deadpoola chystá fantasy o pomstě

03.06.2023

Herečka Rebecca Ferguson (Mission: Impossible – Národ grázlů, Doktor Spánek) se rozhodně nebojí střídat žánry. Vedle akčních blockbusterů si tak střihla i hororového záporáka, nyní vede sci-fi seriál… (více)

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

Hugh Jackman se vrátí jako Wolverine

27.09.2022

V typicky reynoldsovském duchu oznámil představitel Deadpoola na svých sociálních sítích zprávu, že se herec Hugh Jackman (Logan, Zmizení) vrátí coby Wolverine ve třetím filmu. Snímek, jenž bude… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama