Reklama

Reklama

Kohoutova snídaně

  • Slovinsko Petelinji zajtrk (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Kohoutova snídaně je vesnická lovestory o lidech, kteří sice žijí své tiché, nenápadné životy, ale jejichž skryté vášně mohou nastartovat dramatické události. Djuro pracuje jako pomocník v garáži mistra Gajaše. Jeho poklidný učednický život naruší příjezd krásné brunetky Bronji, manželky známého surovce a kuplíře Lepece. Bronja s Djurem začnou nebezpečnou známost, která nezůstane bez povšimnutí. I Gajaš si libuje v milostných představách. Týkají se populární zpěvačky Severiny, která má v rámci turné zavítat i do jejich městečka. Když se mu naskytne příležitost osobně se s ní seznámit, Gajaš se chvěje vzrušením. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2)

dzira 

všechny recenze uživatele

Podle obsahu by se mohlo zdát, že půjde o nablblou love story. Film však překvapivě funguje téměř na výbornou a ať dumám sebeusilovněji, nemohu přijít na to, co bych mu vytknul. Čtyři hvězdy + půl za to, jak mile mne dokázal překvapit. Film dokazuje, že je Slovinsko (ať se to Slovincům líbí nebo ne) nedílnou součástí Balkánu. To nemíním nijak hanlivě - Balkán mne fascinuje a balkánskou kinematografii (dá-li se vytvořit taková škatulka) považuji za jednu z nejzajímavějších.... ()

Rodney McKay 

všechny recenze uživatele

Slovinské tragikomické drama. Film se odehrává v malé vesničce , lépe řečeno takřka na jednom místě, ale to v tomhle případě, stejně jako naprosto předvídatelný děj, není vůbec na škodu. Herci předvádějí naprosto přirozené výkony, jakoby to byly jejich vlastní životy. V průběhu filmu se postupně dešifrovávaji propletence složitých lidských vztahů, kde nikdy není lehké se "správně" rozhodnout. Filmem prochází píseň zpěvačky Severiny, která i mě donutila trochu zapřemýšlet co bych asi na jejich místě udělal. za mě 70% ()

Reklama

Reklama