Reklama

Reklama

Když vcházela písařka Sheila Webbová do domu slečny Pebmarshové, netušila, jaké překvapení ji čeká. Na podlaze za pohovkou ležel mrtvý muž a zcela prokazatelně nezemřel přirozenou smrtí. A aby té smůly nebylo dost, policejní inspektor Hardcastle si vzal do hlavy, že jej zavraždila právě ona. Naštěstí před domem narazila na mladého poručíka Racea, který slíbil, že jí pomůže. A důstojník britského námořnictva drží slovo. Obzvláště, může-li se spolehnout na pomoc geniálního Hercula Poirota. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (65)

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh so špionážnou zápletkou, trochu prekombinovaný a uveriteľnosť Poirotových dedukcií vyšetrovania vrážd trochu pokrivkáva. Samozrejme brilantne vraždy vyrieši a ešte aj niečo naviac pre tajné služby MI6. Poirot samotný je ako vždy bezchybný, tentokrát zhnusený zo služieb miestneho hotela a jeho ponuky nápojov. –– Takže on se tam přišel nechat zabít, že ano? ()

MareT. 

všechny recenze uživatele

Označuji to za kvalitní detektivku se vším všudy (dokonce i s závěrečnou scénou, kdy detektiv vysvětluje své myšlenkové pochody v místnosti všech účastněných okolo vraždy, typická Agatha), která mi ale dech nevyrazila. Možná to bude tím, že se na takovou podívám dvakrát do roka (nepřeháním) a vyberu si většinou amerciký style, ale Agathu a její romány mám celkem rád, samotného Hercuila už méně. Každopádně velké plus je, že se děj odehrává v Dovereském Castlu, kde jsem ani ne před měsícem byl, celá zápletka není jedna z těch obyčejných a děj se odehrává před druhou světovou a všichni jsou jí ovlivněni (činy, motivy). ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednoznačně jeden z těch lepší, kterému pokud něco chybí, tak je to jednak podržtažka (ach, kde jsi Hastingsy Hugha Frasera a dokonce i to Agátino potřeštěné alter ego by se hodilo) a především bych ocenil trochu víc humoru, neboť vážnost kapající z každého centimetru filmového pásu (nebo z harddisku, to je fuk) Suchetovi zas tak nesluší. Ale jinak? Skvělé, až perfektní s výbornejma vedlejšíma postavama a pointou, která je sice překombinovaná, ale přesto fajn. ()

LencaN 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

S12E01 - Hodně příjemný díl. Zápletka tak akorát, oslazená trochou lásky. Nebylo to přeplácané a přitom se bylo pořád na co dívat a nad čím přemýšlet. Sice je to jedna z těch novějších epizod a staré epizody jsou svojí dobovostí nedostižné. Ale Hodiny se povedly, kostýmy i makeup krása. Jen tuším, že ty řadové domy v obloukové ulici už jsme v některém dílu viděli. No co se dá dělat, takových nedotčených lokací už se asi moc nenajde a proto je potřeba je využít. Rozhodně jeden z dobrých a méně zapamatovatelných dílů, což ale vidím jako velké plus... protože se na něj budu moct za nějakou dobu zase podívat a nebudu si třeba pamatovat vraha. ()

strom-z 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozdní knížka od Agáty, která nemá zas tak dobrou pověst, ale TV adaptace se podle mě zdařila dost slušně. Hodiny chvílema malinko drhnou a vyskytuje se tu pár až přílišnejch nepravděpodobností nebo překomplikovaností (a dost šablonovitej motiv děvčete v nesnázích), ale závěrečný rozřešení na mě přesto zapůsobilo velmi slušně - poměrně psychologicky uvěřitelný a líbilo se mi i pár hereckejch výkonů. Hezkej komentář - kaylin ()

Galerie (6)

Zajímavosti (3)

  • Anglická herečka Beatie Edney, která v této epizodě ztvárnila paní Hemmingovou, si v seriálu nezahrála poprvé. Vidět ji diváci mohli už o 20 let dříve, v příběhu Záhada na zámku Styles (1990), jako Mary Cavendish. (PhillM.)
  • Úvodní melodie je píseň s názvem „Kiss a Dream“ z alba „Swingers & Crooners“, které roku 2008 nahrál Las Vegas Big Band. (PhillM.)

Reklama

Reklama