Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V lehké komediální nadsázce sledujeme příběh slušného, hodného, ale do dnešního života se skoro nehodícího doktora Čeňka Dobeška. Byť svědomitým lékařem, neumí svého povolání či poslání využít ke svému prospěchu jako jiní jeho kolegové ze studií nebo ze špitálu. Spokojen se svým životem po boku hezké manželky Zuzany a i bohužel úděsné tchyně Marie Košvancové v panelákovém bytě 2+1 ochotně a v jakoukoliv dobu vyhoví prosbám všech, kteří zazvoní u jejich bytu, žádající jeho služby. Svou pokornou skromností a ochotou pobuřuje svou tchyni, která by ráda měla za zetě doktora s velkým D, tedy někoho, kdo je především uznávanou osobností, vydělávající velké peníze. A nesloužit komukoliv a zadarmo, jako to činí Čeněk. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (589)

Hismael 

všechny recenze uživatele

Jediná věc, která se dá pochválit, je Eva Holubová. Všechno ostatní je klasický podprůměrný Troška. Bůh ví, jaké by bylo hodnocení, kdybych znal knihu. Když to trochu přeženu, tak děj postrádá nějakou trochu normální linii běžného chování lidí a proto málo která postava jedná nějakým racionálním způsobem. Výsledek rozhodně není humor. Paradoxně těch pouhých 15 minut v Africe u jezera hrochů, je dost možná ta nejhorší část celého filmu. Troškovi výroky o tom, jak točí filmy pro českého diváka, ve kterých by se mohl poznat, mě začínají děsit. ()

somnar 

všechny recenze uživatele

Pane Troško, smekám. Vrátil jste mě do doby před dvaceti lety, mezi omezené, prospěchářské a maximálně materialistické maloměšťáky, jejichž osobní vrchol a největší úspěch představují závistí zezelenané tváře sousedů a jejichž motto a životní filozofie samozřejmě zní "co je doma, to se počítá", popřípadě "kdo nekrade, okrádá vlastní rodinu". Myslel jsem, že tohle dědictví salámového socialismu už pomalu mizí, podle tvůrců ale výše zmíněné platí i pro Čecha roku 2010. Smutné, že? Když pominu fakt, že naprostou většinu postav jsem už po půlhodině bytostně nesnášel, nic pozitivního nemůžu konstatovat ani o mistrově pověstném "humoru". Co k němu říct? Pokud vám nepřipadá vtipné, když si někdo uřízne kus prd…, nejste cílovka (obyčejný nenáročný divák) a Doktorovi se obloukem vyhněte. Já se měl vyhnout také, zvlášť diskuzi po projekci, kde se pan režisér svěřil, že hroší řev je Troškův řev a přidal názornou ukázku. Hahaha. 30% za 3 povedené vtipy a fakt, že na kameňákovské dno jsme tentokrát nedopadli. Ale bylo to o fous. (předpremiéra CineStar ČB) ()

Reklama

duklak2 

všechny recenze uživatele

Na tento film jsem se vypravil jen ze zvědavosti. Zajímalo mě, jestli budu dávat tak nízké hodnocení jako většina z vás, nebo snímek budu hodnotit podstatně lépe. Výsledek už tedy vidíte:-) Co si budeme povídat. Je to troškovina od začátku do konce. Ale určitě ne taková nuda, jak to vidí ostatní. Musím pochválit na české poměry pěknou kameru. Rozhodně překvapila. Herecké výkony nejsou nejhorší, i když někteří herci jsou trochu trapní. Srovnání s Kameňákem není na místě. To je potřeba si uvědomit. Za sebe mohu říci, že existují horší české komedie. Je ale třeba ještě dodat, že ve skutečnosti bych takového doktora a ani tchýni nechtěl:-) Hodnotím 45% ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Nevýrazný , hodně křečovitý film, který se hodí spíš tak někdy k ránu, když se člověk nudí a nemůže spát. Občas se sice i pousmějete, ale jinak je to takový to umělý přehrávání a snažení se udělat za každou cenu vtip. Troška by měl točit radši pohádky ty mu celkem jdou. Ale filmy jako tenhle či Kamenák to je děs. Slunce už znova neudělá, či pohodovou Botu taky znova nenatočí, tak mu zbývají jen ty pohádky. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Šmíd je jouda k pohledání a Holubová si svou nesnesitelnou tchýni viditelně skvěle užívala. Vztahové linky mezi všemi postavami jsou dle očekávání sofistikované asi jako průměrná manželská anekdota a vtípky kolísají od těch snesitelnějších (Bebarová versus Gondíková - kouzelný to moment! =)) až po naprosto zhovadilé, průhledné a stokrát omleté gagy všeho druhu. (Český) televizní podprůměr. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Když MUDr. Karel Pištělák (Jiří Langmajer) je na návštěvě u tchyně MUDr. Čeňka Dobeška (Jaroslav Šmíd) a dostane před sebe bábovku, tak nejprve ji dá tchyně hned vedle cukřenky, v dalším záběru už je ale jediný kousek zase u celé bábovky. (Chundys)
  • Ústřední skladbu k filmu s názvem "Doktor od Jezera hrochů" složili Petr Kolář a Viktor Dyk. (blackrain)

Reklama

Reklama