Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Film byl natočen podle novely Kevina Sampsona, odehrává se v době vlády M. Thatcherové, na předměstí Liverpoolu. Paul Carty je znuděný devatenáctiletý kluk, který utrácí prachy za koncerty, desky, v klubech a na fotbale. Tam potká Elvise, který je členem legendárního gangu The Pack. Ten ho může dostat dovnitř a Paul má na dosah to, po čem dlouho toužil. (rpr)

(více)

Recenze (24)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Jim podobní bývají často nebezpečnější než plešatá 150 kilová hora sádla se sparťanskou šálou kolem krku. Nikdy nevíte, co boreček jenž vypadá na první pohled jak buzna vytáhne z kapsy. Ani se nedivím, že si z nich ostatní dělali prdel, protože i já bych se jim asi smál od ucha k uchu, kdybych je viděl poprvé – ovšem pak šmik a jizva by zůstala na celý život…Příběh samotný byl docela zajímavý, nicméně celkové zpracování dost pokulhávalo. Pár dobrých momentů tu bylo (především pak jednotlivé bitky), ale taky se tu našlo dost hluchých míst a zbytečných vedlejších linek, bez kterých bych se klidně obešel. Občas se tu ale vyskytla i celkem dobrá dramatická vložka, díky které tomu to průměrné ohodnocení vlepím. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film. Dost dobře nevím, co si mám myslet. Na jednu stranu klasický příběh o tom, kterak se obyčejnej kluk vzhlédne v kultuře hooligans a chce se dostat do jedný z firem, ale na druhou stranu zrovna tahle partička se naprosto vymyká všem firmám, o kterých jsem kdy slyšel. Ale je fakt, že ten pohled do nitra party náctiletých rváčů je komplexní a hodně sugestivní, ačkoliv tu homosexuální linii bych s klidem oželel. Po prvním shlédnutí 80%. Uvidím co se bude dít podruhé. ()

Reklama

BuryGol 

všechny recenze uživatele

Skoro neznámej snímek, ze kterýho jsem znal jenom Stephena Grahama. 1979. Liverpool. Paul Carty se v podstatě náhodou setká s Elvisem a dostane se do firmy The Pack. Chodí na zápasy, na bitky, v práci se fláká a vyrovnává se se smrtí matky. Navíc nenechá na pokoji jednu sukni. Drama tak syrový, jak ho uměj snad jenom na Ostovech. Fotbal, bitky, chlast, cigára, drogy, sex, nenávist, chvíle pohody, smrt. Je tam úplně všechno. Nicméně si nejsem jistej jestli se Elvis fakt do Cartyho zabouch a nejsem si úplně jistej, proč byl na konci pořezanej. Ono sjet tohle i s anglickejma titulkama je makačka, páč jsou to Scousers-z Liverpoolu a ty maj sakra akcent. Nicméně pokud u firem něco fakt nesnášim, jsou to zbraně v bitce. Tady maj nože (ve Football Factory jim říkaj "Stanley") a to neni žádný hrdinství. Jedině tělo. Nicméně jsem si musel vypsat hafec výraziv co jsem neznal, jedná se vlastně jen o slang. No a páč si nejsem jistej těma dvouma věcma, je to za 4.5 hvězdy...pokud to někdy zkouknu znova, možná t bude i za plnej. ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Trochu netradičný film o britských rowdies. Gang zvaný Pack, ku ktorému sa hlavný hrdina pridá je dosť divný. Nie sú to typickí drsní anglánski chlapáci, ale parta drzých uhladených teenagerov, pôsobiacich ako bukvice (niektorí z nich nimi aj naozaj sú) a kvôli tomto svojmu výzoru bývajú pravidelne terčom posmechu a urážania zo strany konkurenčných chuligánskych bánd. V boji sú však nekompromisní a silový handicap si vynahradzujú používaním rezacích nožov. Tú gay zápletku si tam tvorcovia kľudne mohli odpustiť, inak je ale Awaydays solídnym príspevkom do kategórie snímiek, zaoberajúcich sa hooligans tematikou. ()

Nail 

všechny recenze uživatele

Tak to byla páni největší slabota z prostředí fotbalu. Pár ulízanéch mladéch blbů v casual stylu (zdá se jediní v celé Anglii) s kobercovéma nožema vyhrává na všech polích. S prominutím to už Hooligans s Frodem Pytlíkem byl mnohem lepší...moc s fotbalem to fakt nepobralo nebo aspoň to co by film, který se točí kolem fotbalu měl mít. ()

Galerie (4)

Zajímavosti (1)

  • Aj keď to vo filme nie je priamo spomenuté, "The Pack" predstavuje fanúšikov - chuligánov futbalového klubu Tranmere Rovers FC. (GTS_PUNK)

Reklama

Reklama